Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

27 august 2008

Tort cu multe fructe

Pentru blat ai nevoie de: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, un pliculet zahar vanilinat, putina coaja de lamaie.
.
Pentru crema ai nevoie de: 3 plicuri Budinca de vanilie de la Dr. Oetker, 500ml lapte, 200g zahar, 1 pachet margarina Rama, coaja rasa de la o lamaie si o portocala.

Pentru sirop: Sucul de la doua portocale si o lamaie.

Pentru decor: 500ml frisca lichida, 1 pliculet intaritor de frisca si multe fructe.
Eu am folosit: doua portocale, doua kiwi, 150g zmeura, 200g capsuni, 200g visine, ananas din compot.

Cum am preparat: Blatul l-am preparat dupa procedura standard pe care o gasesti aici.

Crema: Am preparat budinca conform indicatiilor de pe plic dar am adaugat si 200g zahar. Am lasat sa se mai raceasca crema, amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze crusta si cand a mai ramas putin calduta, am adaugat margarina, ingloband-o treptat. Am adaugat apoi coaja de lamaie si portocala si am lasat-o sa se raceasca complet.

Am taiat blatul in doua pe orizontala, am asezat o felie pe platou, am insiropat-o cu sucul de citrice, am asezat un strat de crema gros de 2 cm si am asezat deasupra, ca un mozaic, bucati de fructe diferite.
Am asezat deasupra cea de-a doua felie de tort, am insiropat-o si am tencuit blatul cu crema ramasa.
Am preparat frisca din frisca lichida si intaritor, am acoperit tortul cu frisca si l-am decorat cu fructe.
Deasupra am ras putina ciocolata.
Ai mei nu agreaza glazura gelatinoasa peste fructe, asa ca pana se consuma isi cam pierd prospetimea.

L-am lasat cam 6 ore la rece, asa ca gusturile s-au intrepatruns foarte bine.
A iesit un tort foarte racoros.
Din pacate nu am reusit sa fotografiez si sectiunile.

Papanasi imbelsugati

Ingrediente
500g branza de vaci grasa, 2 oua, 3 linguri zahar, faina cat cuprinde pentru a se obtine un aluat moale, o lingura bicarbonat dizolvat in zeama de lamaie, vanilie, putina sare.

Mod de preparare
Am amestecat branza cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins, sarea, vanilia si faina, pana s-au omogenizat. Coca trebuie sa fie moale, ca de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore.
Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat bilutele sa poata acoperi orificiul colacelului.
Le-am prajit apoi in uleiul incins (uleiul trebuie sa fie din abundenta, in asa fel incat papanasii sa poata pluti), pana au devenit aurii.

Cand i-am servit, am asazat un colacel, am pus in mijloc o lingura cu dulceata de cirese amare, am asazat deasupra biluta, am turnat smantana groasa si am ornat cu dulceata de cirese amare si cateva nuci verzi.

Au fost super satiosi.

25 august 2008

Bucharest City Challenge

Familia a hotarit ca evenimentul nu trebuie pierdut, asa ca am luat cateva doze de apa plata in rucsaci, ne-am inarmat cu aparate foto si obiective "fel de fel" si: la drum!

Prima impresie: canicula greu de indurat, parcare masina la mare distanta, bodigarzi oarecum amabili dar incapabili sa-ti dea o informatie coerenta, coridoare de acces mult prea bine etanseizate, adica niste cortine inalte si opace incat nu puteai prinde in trecere nicio imagine de pe pista.
In padoc, unul dintre superbele autocamioane lustruite ca oglinda!
...............

Chiar si din tribune, puteai prinde in obiectiv masinutele aflate in cursa doar impreuna cu gardul de sarma care inconjura pista.

Dupa un timp am descoperit intr-o parte cativa metri fara gard, unde erau pregatite ambulantele si pompierii pentru o eventuala interventie. Dar ce pacat, pe acolo puteai prinde in obiectiv masinutele doar din spate. Ce mai, chinuiala mare pentru fotografii de noi!
............
O alta hiba in sistemul organizatoric: desi existau standuri dotate cu frigidere pline cu sticle cu bauturi "racoritoare" fel de fel, toate bauturile erau FIERTE pentru ca nu exista nicio sursa de curent electric. Ma rog, acest inconvenient s-a remediat incepand de Sambata.

Ei, dar au fost si lucruri frumoase: masini superbe si puternice atingand viteze de aproape 250 km/h.

Vineri au fost calificarile, iar sambata au inceput cursele in cele trei competitii organizate pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului. Prima cursa a fost in Cupa Dacia Logan. A urmat cursa British Formula 3, unde monoposturile au viteze mult mai mari decat Logan-urile si fac un tur chiar si in mai putin de 75 de secunde. Viteza medie se apropie de 150 km/h, iar cursa vedeta a zilei a fost cea din campionatul FIA GT. Au concurat masini Ferrari, Corvette, Aston Martin, Maserati si nu numai.


Canicula a fost insa de neindurat pentru concurenti, cu 37 de grade in aer si 52 la nivelul pistei.
Duminica a fost la fel de cald ca sambata, insa numarul spectatorilor (25.000) a fost mai mare iar cursele mai interesante.

Organizatorii s-au aratat extrem de multumiti de eveniment si spun ca Bucurestiul este un loc extrem de bun pentru astfel de curse si ca in lume e greu de gasit un loc la fel de bun. "Avem aici strazi si cladiri vechi, pe strazi nu sunt sine de tramvai iar pista nu este inconjurata de o zona de case locuibile ceea ce este foarte bine deoarece nu dorim sa ii deranjam pe locatarii care vor sa iasa din case. Parlamentarii sunt in concediu, asa ca nu vom incurca pe nimeni. Sunt perfecte conditii de organizare ale concursului. Si unde in lume mai poti gasi un peisaj ca acesta?", spune Hartmut Beyer, CEO la firma organizatoare.

Prajitura cu branza de vaci si stafide

dupa o reteta de la Aliza

Pentru aluat:
2 oua întregi, eu am pus 3 oua si recomand 4 oua;
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte, eu am pus 13 linguri
12 linguri faina, eu am pus 15 linguri
1 lingura de praf de copt
am adaugat arome: zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
4 oua, cred ca sunt suficiente 2 oua.
un praf de sare
4 linguri de gris
o mana buna de stafide
5-6 linguri de zahar, am pus 8 linguri
vanilie
am adaugat coaja si sucul de la o lamaie

Am constatat ca punand doar doua oua la aluat, iese prea putina coca in raport cu cantitatea de umplutura si am mai adaugat un ou. Dar tot a fost prea putin aluat, asa ca data viitoare voi folosi 4 oua la coca si 2-3 oua la umplutura.

Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se tapeteaza tava cu faina sau cu hartie pentru copt.
Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) in cuptor preincalzit.
Se scoate si se pune umplutura, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru 30-40 minute.
se verifica cu scobitoarea daca e patrunsa.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.

Si iata ce a iesit!
Si sectuni...

21 august 2008

Ciupercute umplute

 

Aceasta gustare delicioasa este potrivita atat pentru un mic dejun de week-end, cat si pentru o cina romantica sau o seara cu musafiri.
Ai nevoie de: 15-20 buc. ciuperci champignon de marime medie, o ceapa, 4 linguri smantana, 1 lingura faina, o jumatate lingurita vegeta (eu folosesc Maggi Secretul Gustului), o lingurita suc de lamaie, o lingura unt, 150g cascaval.

Cum le-am preparat: am spalat bine ciupercile, am desprins piciorusele si le-am lasat impreuna la scurs intr-o strecuratoare.
Am facut o ciulama din picioruse, astfel: am taiat ceapa marunt si am inabusit-o in unt intr-o cratita, am adaugat piciorusele de la ciupercute taiate si ele marunt, am acoperit cratita si am lasat-o sa se inabuse 10-15 minute, pana ce a scazut aproape toata zeama lasata de piciorusele de ciuperci. Intr-o cana am omogenizat smantana cu o lingura de faina, apoi am adaugat o lingurita de Maggi secretul gustului.
Compozitia rezultata am turnat-o peste piciorusele de ciupercute si am amestecat continuu pana s-a leagat. Am luat vasul de pe foc si am adaugat zeama de lamaie.

Intr-o tava tapetata am aseazat ciupercile si le-am umplut cu cate o lingurita de ciulama, iar deasupra am aseazat o feliuta de cascaval.

Le-am bagat la cuptor pentru 15-20 minute.


Le-am pregatit aseara pentru azi dimineata la micul dejun si le-am servit impreuna cu oua fierte de prepelita si o Salata calda de legume. Voi reveni cu reteta de salata.

Bulz orasenesc

Ai nevoie de: 1kg malai grisat, 1,5 l apa, un praf de sare, 500g branza burduf (poate fi folosit si alt tip de branza putin sarata), 200g unt, 300g smantana, 150g costita afumata, 200g cascaval, 8 oua.

Mod de preparare:

Am pus un vas cu 2l apa rece, am adaugat sarea si malaiul si am amestecat continuu pana ce s-a format mamaliga. Daca a iesit prea tare, se adauga lapte sau smantana.
Am luat un vas termorezistent, l-am uns cu unt, am asezat un strat de mamaliga,am uns stratul din belsug cu smantana, apoi am asezat un strat de branza de burduf, apoi iar un strat de mamaliga, am uns cu smantana si am mai pus un strat de branza de burduf.
Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga, iar de la umplutura si pana la muchia vasului, trebuie sa mai ramana min. 1,5 cm pentru glazura.
Pentru glazura: am rumenit putin costita taiata feliute subtiri, am batut ouale cu putina sare, am adaugat costita rumenita si 2 linguri de smantana si am acoperit mamaliga cu aceasta omleta. Am ras cascavalul si l-am presarat uniform deasupra, apoi am introdus vasul la cuptorul incalzit prealabil.
Am lasat la cuptor pana ce s-a rumenit frumos si uniform.

Folosesc reteta in mai multe variante pe care le alternez in functie de inspiratie si de ce mai am prin frigider.
De exemplu, uneori folosesc carnaciori oltenesti si ii tai rondele, alteori folosesc cascaval afumat si nu mai adaug mezeluri, alteori formez cu lingura niste cuiburi in ultimul strat de mamaliga, pun cate putin unt in ele si cate un ou crud, iar deasupra presar cascavalul.
Si aici vedere in sectiune:


Toate variantele folosite au fost la fel de bine apreciate.

Blat de tort


Cum fac eu blaturile de tort:

In functie de cat de mare imi doresc sa fie blatul, stabilesc cantitatile de ingrediente.
Astfel, a 5 oua, pun 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri ulei, putina sare, arome (zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie si/sau portocala).

Daca vreau un blat mai mare, maresc dozele patrand raportul, astfel: cate oua folosesc, atatea linguri de zahar si tot atatea linguri de faina, doar ulei pun mai putin de jumatate din numarul de linguri, de exemplu, la 7-8 oua pun 3 linguri ulei, la 10 oua pun 4 linguri ulei.

Cum procedez:
Separ albusurile de galbenusuri.
Frec galbenusurile cu uleiul si un strop de sare ca sa le accentuez culoarea, nu prea multa, pentru ca pun un strop de sare si in albusuri, ca sa se lege mai repede si mai bine.
Albusurile le bat bine cu un strop de sare si cand s-au legat adaug zaharul si le bat in continuare pana ce compozitia nu mai curge. Adaug galbenusurile, faina si aromele si le omogenizez, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Daca vreau sa fac un blat de cacao, adaug la sfarsit una-doua linguri cacao cernuta.
In functie de ce fel de creme voi folosi, obisnuiesc sa insiropez cu: suc de citrice, zeama de la compot, cafea, sirop de zahar ars etc.

19 august 2008

Prajitura cu iaurt si mere


Reteta o am de la prietena mea, Casuarina, care acum locuieste in Italia

Ai nevoie de: 1 cana iaurt, 1/2 cana ulei, 2 cani zahar, 3 cani faina (se foloseste aceeasi dimensiune de cana), 4 oua, 1 pliculet praf de copt dizolvat cu o lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1-2 pliculete zahar vanilinat, 4-5 mere curatate de coaja si seminte si taiate cubulete.

Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza compozitia de galbenusuri in albusurile batute cu zahar, apoi se adauga alternativ faina si iaurtul, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi se inglobeaza usor merele taiate cubulete.

Se toarna compozitia in tava tapetata si se da la cuptor.
Cand este aurie se scoate din cuptor si se taie in forma dorita.

Este o prajitura foarte spornica si usoara.
Se poate face si cu piersici.

Bulgarasi de biscuiti


Compozitia este cea de la Salam de biscuiti.

Mod de preparare: Se ia cu o lingurita din compozitie, se tavaleste prin fulgi de nuca de cocos, se modeleaza in forma de bulgaras si se aseaza pe o farfurie, platou etc.

Se recomanda a se consuma dupa ce au stat la frigider 4-5 ore.

Salam de biscuiti


Ingrediente: 300g biscuiti simpli, 500g rahat, 150g nuci taiate marunt (le rumenesc putin inainte), 100g stafide, (eu am mai adaugat si alte fructe confiate: curmale, smochine, caise, coaja de portocala, toate taiate marunt) coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, vanilie, cacao, fulgi nuca de cocos.

Mod de preparare: Se taie marunt rahatul si se topeste putin impreuna cu o cescuta de apa intr-o cratita emailata.

Se adauga biscuitii maruntiti, nucile maruntite, stafidele inmuiate in rom (si celelalte fructe confiate pe care le folositi) si cacaoa.

Cand este rece, se adauga aromele. Se intinde o folie alimentara, se presara fulgi de nuca de cocos, se aseaza cu lingura din compozitie si se formeaza salamul ruland compozitia cu ajutorul foliei.

Se tine la rece cel putin patru ore (eu il las peste noapte), dupa care se taie felii cu un cutit bine ascutit.
Dintr-o parte din compozitie am format Bulgarasi pe care i-am tavalit prin nuca de cocos.

Musafirii au apreciat mai mult bulgarasii, care s-au si terminat in cateva minute.

Rosii umplute cu carne


Avem nevoie de: 8-10 rosii (in functie de marime - cate intra in vas), 500g carne tocata, 2 cepe, 100g orez, sare, piper, 1 lingura faina, 2-3 catei usturoi, verdeata dupa preferinta, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Am spalat rosiile, am taiat capacele, le-am scos cu grija miezul ca sa nu se rupa si le-am pastrat in vase separate. Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in mai multe ape. Am taiat o ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei.
Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul si ceapa inabusita cu tot cu ulei, am adaugat sarea si piperul si am omogenizat bine compozitia.Pentru ca sotului meu nu-i place sa simta verdeata in tocatura, am pus cate putin marar si patrunjel uscate, din pliculete, ca sa dea gust.
Apoi am umplut rosiile si le-am tavalit prin faina cu partea deschisa de la cotor. Am asezat rosiile in cratita in pozitie verticala una langa alta si le-am acoperit cu urmatorul sos.
Sosul: Am taiat ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei. Am taiat cubulete miezul de la rosii apoi l-am pus peste ceapa si am amestecat bine, am adaugat doi catei de usturoi bine zdrobiti, sare, piper, verdeata.
Am subtiat sosul cu o cana de apa si l-am turnat peste rosii. Am pus rosiile sa fiarba putin pe foc mic, cam 20 de minute, apoi le-am bagat la cuptor.

Se servesc cu smantana. Pofta buna!

Ardei umpluti cu carne



Avem nevoie de:10-12 ardei grasi, 500g carne tocata, 2 cepe, 100g orez, sare, piper, 4 rosii sau 200ml suc de rosii, 1 lingura faina, 2-3 catei usturoi, verdeata dupa preferinta, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Am spalat ardeii, le-am scot cotoarele si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in mai multe ape. Am taiat o ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei.
Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul si ceapa inabusita cu tot cu ulei, am adaugat sarea si piperul si am omogenizat bine compozitia. Pentru ca sotului meu nu-i place sa simta verdeata in tocatura, am pus cate putin marar si patrunjel uscate, din pliculete, ca sa dea gust.Apoi am umplut ardeii si i-am tavalit prin faina cu partea deschisa de la cotor. Am asezat ardeii in cratita in pozitie verticala unul langa altul si i-am acoperit cu urmatorul sos.
Sosul: Am taiat ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei. Am oparit rosiile, le-am decojit si le-am taiat cubulete, apoi le-am pus peste ceapa si am amestecat bine, am adaugat doi catei de usturoi bine zdrobiti, sare, piper, verdeata.
Am subtiat sosul cu o cana de apa si l-am turnat peste ardei. Am pus ardeii sa fiarba putin pe foc mic, cam 20 de minute, apoi i-am bagat la cuptor.
In timpul fierberii, se verifica mereu daca sosul acopera bine ardeii, daca este nevoie mai adaugati apa pana ce ardeii sunt complet acoperiti. Altfel jumatatile superioare raman uscate si orezul ramane crud.

Se servesc cu smantana. Pofta buna!

Musaca de dovlecei cu carne


Avem nevoie de: 4-5 dovlecei, 6 rosii, 500 g carne tocata, 100 g orez, 1 ceapa, 100 ml ulei, doua linguri smantana, cascaval ras, sare, piper, marar si/sau patrunjel, dupa gust.

Mod de preparare: Am curatat dovleceii, apoi i-am taiat felii de 5-7 ml grosime, am presarat putina sare peste felii, apoi le-am spalat si le-am lasat sa se scurga bine.
Am spalat rosiile si le-am taiat in felii orizontale pe care le-am lasat sa astepte intr-un bol.
Am spalat orezul cu apa fierbinte, schimband apa pana a ramas limpede, apoi l-am rasturnat in bolul cu carnea tocata si am pus deasupra sarea si piperul.
Am tocat ceapa marunt si am inabusit-o putin intr-o cratita cu ulei, am adaugat apoi carnea tocata si orezul, am amestecat bine si le-am inabusit impreuna inca 10 minute. Am gustat putin sa vad daca-i mai trebuie saare. Acum se adauga verdeata, dar sotului meu nu-i prea place cu verdeata, asa ca eu nu am pus.

Am pregatit un vas termorezistent pe care l-am tapetat cu unt si pesmet, apoi am pus doua randuri felii de dovlecei, doua randuri felii de rosii, am presarat putina sare si piper, apoi am asezat tot amestecul de carne tocata cu orez si iar doua randuri de dovlecei si doua randuri de rosii, am presarat din nou putina sare si putin piper, apoi am pus cele doua linguri de smantana amestecate cu cascavalul ras, putina sare si putin piper.
De fiecare data cand am pus sare si piper, am presarat cu zgarcenie, ca sa nu iasa prea sarat ansamblul.
Am uitat sa mai faca o poza si cu glazura de smantana si cascaval ras...

Se introduce vasul la cuptor si se lasa cca 20 de minute, pana ce intreaga suprafata este rumenita frumos.
Asa arata sectiunea:
Se serveste cu smantana. Pofta buna!

17 august 2008

Tort de ciocolata Leu

Ieri a fost aniversarea fiului meu iar eu am preparat un tort.
Ca sa ma inspir, am navigat cateva zile pe internet si uite asa am poposit si pe la Lily's blog, de unde m-am inspirat.
Ce-i drept, am beneficiat din belsug si de suportul creativ al sotului meu si uite ce-a iesit!

Ansamblu profil:

Ansamblu semiprofil:

Detaliu din profil...

Aici l-am pregatit cu lumanari pentru momentul festiv...


Aici am inceput sa-l casapim!

Tortul a fost devorat integral si succesul a fost deplin.

Si acum reteta!

Ai nevoie de:
Pentru blaturi: 15 oua,15 linguri faina,15 linguri zahar,3 linguri cacao, 3 pliculete zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie.
Pentru crema de ciocolata: doua plicuri Crema instant cu gust de ciocolata si trufe de la Dr.Oetker, 300ml lapte rece
Pentru crema Tiramisu: 2 cutii Crema instant Tiramisu de la Dr.Oetker, 300ml lapte rece
Pentru sirop: 150g zahar, 250ml apa, cateva picaturi esenta de rom.
In poza prezentata am pus doar patru oua, iar margarina si frisca le-am avut pregatite in eventualitatea ca ar mai fi fost nevoie de inca o crema, dar nu a fost nevoie sa le folosesc. A! Si am mai folosit lapte praf instant pe care nu l-am pozat.

Mod de preparare:

Am facut doua blaturi de tort:
unul din: 10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilinat si o lingurita coaja de lamaie si altul din: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 1 lingura cacao, un pliculet zahar vaniliat si o jumatate lingurita coaja de lamaie. Am copt blaturile si le-am lasat sa se raceasca.

Am preparat siropul asfel: am pus zaharul intr-un vas si l-am tinut pe foc amestecand continuu pana s-a topit tot si s-a facut maroniu. Am adaugat o cana cu apa peste el (cu grija, pentru ca in contact cu apa zaharul se intareste si face bulbuci) si am pus din nou pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit tot zaharul, iar apa a devenit un sirop maroniu pe care l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat cateva picaturi de esenta de rom.

Am preparat apoi cremele conform indicatiilor de pe plicuri, dar am pus laptele putin cate putin, ca sa nu am surprize privind consistenta, adica sa nu iasa prea subtire si le-am bagat pentru o ora in frigider

Am luat apoi primul blat, cel mai mare si l-am taiat in doua pe orizontala. Am pus pe tava prima felie de blat, am insiropat-o, am pus crema cu gust de ciocolata si trufe, am asezat deasupra a doua felie de blat, apoi am acoperit tortul integral cu crema. Crema ramasa am bagat-o din nou la rece, pentru ca din ea urma sa facem coama leului.
Acum mi-a venit in ajutor sotul meu care a conturat cu varful cutitului forma leului, dupa un proiect realizat de el initial pe hartie. Am taiat apoi al doilea blat in doua felii pe orizontala, am decupat impreuna fata leului, urechile, nasul, labutele si suportul pe care am scris La multi ani!.
Am asezat apoi in straturi, asa cum se construieste o casa, un nivel cu conturul fetei pe care l-am tencuit cu crema Tiramisu, apoi am adaugat nasul, urechile si labutele, care au fost mai intai decupate cu foarfeca si le-am tencuit si pe ele cu crema Tiramisu.
Important: cand am scos crema Tiramisu din frigider devenise usor buretoasa, asa ca am mai mixat-o putin ca sa o fac cremoasa si usor de folosit.
Varful nasului, ochii si gura le-am decorat cu crema de ciocolata, iar la urma am format tot din crema de ciocolata ramasa, cu spritul, coama leului si am scris La multi ani!
Dupa cum ati observat, compozitia tortului nu a fost foarte complicata. Blaturile se fac usor iar cremele instant le mai folosisem inainte, stiam ca sunt foarte bune si mi-au iesit bine de fiecare data.

Partea laborioasa a fost constructia tortului, dar a meritat!

Tartine diverse

Un party reusit presupune implicit si satisfactiile culinare ale oaspetilor.
Iata cateva idei de Tartine cu care mi-am fermecat oaspetii.

Suport: felii de paine tip toast, taiate in patru

Umpluturi:
a) paine unsa cu margarina Rama Yogurta, o felie de sunca si o felie de cascaval afumat taiate la dimensiune.
Cand le-am asezat pe platou, am alternat feliile astfel: cand cea de sunca deasupra, cand cea de cascaval deasupra. Le-am decorat cu masline si felii de castravete proaspat.



b) paine unsa cu pasta din: batog afumat de rechin frecat cu margarina Rama Yogurta si zeama de la o lamaie, decorate cu un cub de sfecla rosie din borcan;

c) paine unsa cu pasta din: branza de vaci si branza telemea, frecate cu o lingura de smantana groasa, ceapa verde tocata fin, marar si patrunjel tocate fin, putin piper; am decorat cu un sfert de felie de rosie.

d) paine unsa cu unt,cu fasii de somon fumme, garnitura: un triunghi dintr-o felie lamaie, taiata subtire;

e) paine unsa cu unt, cu icre rosii de Manciuria, garnitura: un triunghi dintr-o felie de lamaie, taiata subtire;

Aceste tartine au avut alaturi platouri cu Pizza melcisori si Pizza cu aluat din branza, Bulgarasi de cascaval si Piept de pui Shanghai precum si alte preparate desert.
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase