Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

29 octombrie 2008

Amurg de toamna in Cismigiu

Aseara m-a scos sotul meu la o plimbare in Cismigiu. Si cum niciodata nu plecam din casa fara un aparat foto, am surprins cateva imagini superbe... in amurg de toamna.




Gata, e deja intuneric... pornim spre casa!

La vanatoare de imagini in padurea Cernica

Sambata din week-end-ul trecut, am fost cu sotul meu si cu prietenii lui - artisti fotografi profesionisti si amatori - la vanatoare de imagini de toamna in padurea Cernica.
Din pacate vremea a fost inchisa, fara pic de soare, dar excursia a fost superba.
Aparatul meu este doar un Sony T10 - de buzunar, dar am reusit sa impusc cateva imagini trofeu.
Sper sa va placa!

O poza de grup...

A inceput vanatoarea...


Unii au arme, nu gluma :)...


Tisa de la marginea lacului in culorile toamnei...



Un colt linistit de rai...


O poteca din povesti... pacat ca mai sunt si dovezi neplacute ale trecerii "bipezilor" pe aici...

Sunt o frunza! Sunt o frunza! Nu-i asa ca v-am pacalit?


Pe cat de frumoasa sunt, pe atat de veninoasa... cred eu?! Nu stiu prea bine...

Iar noi ne-am asezat aici, pe mal, ca sa ne pozezi mai bine...


Si eu sunt o frunza... sunt o frunza uscata... totusi, nu ma calcaaaaa!

O familie de ciupercute, cu mic si cu mare...


Picturala de toamna...


Pentru noi... e luna Mai!

Sper ca v-au placut imaginile!

Mie mi-a placut excursia si pentru ca grupul m-a adoptat, voi merge de acum incolo cu ei, ori de cate ori vor mai organiza astfel de expeditii. Deci, voi reveni cat de curand cu noi imagini.

25 octombrie 2008

Premiul Grafica

Am primit acest premiu de la Laura Sava, o persoana pe care o apreciez si al carei blog il vizitez cu placere de fiecare data, pentru ca la ea gasesc pe langa retete culinare gustoase si minunate reportaje de calatorie realizate cu suflet si talent. Iti multumesc, Laura, atat pentru premiu cat si pentru cuvintele frumoase!

Regulament pentru Premiul Grafica:

Acest premiu recunoaste toate paginile web care se disting prin continutul lor grafic si creativ. Acest premiu este o idee exclusiva a forumului Graficmania care detine orice drepturi. Se da periodic la 5 pagini web, la care se considera ca merita acest premiu.Nu este nevoie de inscriere, premiul este doar o demonstratie de apreciere. Castigatorii trebuie sa urmareasca acest mic regulament:

1.Sa expuna premiul. 2.Sa puna linkul persoanei de la care a primit premiul, precum si linkul forumului Graficmania 3.Sa premieze minim 5 persoane (bloguri, forumuri, siteuri...) specificand eventual si motivul pentru care au fost premiate. 4.Sa scrie regulamentul pemiului.

Si acum blogurile nominalizate:
LauraA's blog - pentru retetele delicioase si explicit prezentate
Gabriela's blog - pentru estetica preparatelor si savoarea retetelor
Daneza's blog - pentru estetica deosebita a prajiturilor si savoarea retetelor
Maria's blog - pentru diversitatea preparatelor, aspectul placut si retetele savuroase
Ina's blog - pentru ca militeaza pentru o alimentatie sanatoasa si prezinta retete adecvate

24 octombrie 2008

Maya, pisicuta mea - iubire necuvantata

Maya-Mitzone cum o alintam mai nou, ma roaga sa o iau in brate.
Ce credeti, am rezistat rugamintii ei, sau m-am lasat induplecata?

23 octombrie 2008

Briose glazurate sau Lectie de improvizatie

Sa va spun povestea brioselor glazurate!
Iata ce mi s-a intamplat!

Treceam eu frumos pe Calea Mosilor pe langa un centru de patiserie cu laborator propriu si, pe langa aromele placute, mi-au mai atras atentia si niste briose asezate frumos in vitrina! Si ce m-am gandit eu? Ia sa iau cateva sa vad cum sunt!

Asa ca am luat 6 buc. si cand am ajuns acasa mi-am zis: ce-ar fi sa le torn o glazura sa zica "Al meu" vai ce mult ai muncit preparandu-le! Zis si facut.

Uitati-va si voi cum aratau...


si uite ce a iesit!

22 octombrie 2008

Tocanita din inima cu ciuperci si garnitura de orez



Pentru tocanita am folosit: 2 inimioare mici de porc (iese excelenta si cu inimioare de pui), 500g ciuperci champignon, doua cepe rosii mijlocii, doua linguri ulei de masline, doua linguri pasta de rosii, un praf de sare, un praf de piper;

Pentru garnitura de orez am folosit: o cana orez, o ceapa mijlocie, un morcov, o telina mica, doi ardei grasi unul rosu si unul verde, un praf de sare, o lingurita Secretul gustului si putina verdeata pentru ornat.

Cum am preparat:
Am spalat bine inimioarele, le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cu putina sare. Dupa primul clocot le-am strecurat, am schimbat apa si le-am pus in continuare la fiert.

Am spalat ciupercutele si le-am taiat feliute, am curatat ceapa si am tocat-o.
Am pus intr-o craticioara doua linguri ulei de masline si am inabusit ceapa, apoi am pus ciupercutele si le-am lasat acoperite la foc mic.

Cand s-au fiert bine inimioarele le-am rasturnat peste ciupercute, am pus o lingura de pasta de rosii si putin piper, am gustat sa vad daca mai este nevoie de sare si am lasat sa mai dea un clocot mic.

Garnitura de orez am preparat-o ca aici.

Am asezat orezul si tocanita in farfurii ca in imagine si am servit-o. Ne-a placut foarte mult.

Merge excelent si cu mamaliguta.

Salata de fructe


Meniul pentru Party cu fitze s-a incheiat cu o salata de fructe.

Ce am folosit:
un borcan compot de piersici
o cutie compot de ananas
o cutie coctail de fructe tropicale
o cutie compot de caise
4 fructe kiwi
3 portocale
2 banane
100ml Martini alb
500ml frisca lichida
15 cirese confiate

Cum am procedat:
Am deschis conservele si am separat fructel de sirop, pastrandu-le pe fiecare in boluri diferite.
Am pregatit o solutie gelatinoasa din sirop de fructe cu 2 pliculete de gelatina de la dr. Oetker astfel: am pus gelatina intr-un bol si am adaugat 3 linguri de sirop de la fructele din compot.
Am pus intr-un vas sirop - o cana de 250ml - si l-am incalzit. Apoi am adaugat cateva linguri din siropul cald in bolul cu gelatina diluand-o usor apoi am rastrunat-o in vasul mare amestecand continuu la foc moale.
Am luat vasul de pe foc inainte sa dea in clocot si am racit continutul punand vasul intr-un alt vas cu cuburi de gheata si amestecand continuu pana s-a racit.
Am curatat fructele crude, kiwi, portocale si banane, si le-am pus feliate in boluri diferite, apoi am turnat cate putin sirop gelatinos peste ele ca sa le pastreze aspectul proaspat.

Am pregatit apoi bolurile pentru servit si am asezat felii si cubulete de fructe in ele in asa fel incat sa fie din toate fructele. Nu le-am taiat foarte mici ca sa nu se terciuiasca. Am pus apoi cate o lingurita de Martini alb. Am lasat in fiecare bol cca 5ml de la buza liber, pentru frisca si decorul final.


Am batut apoi frisca si am spritat peste fructele din toate bolurile, apoi am decorat dupa inspiratie. Aici m-a ajutat si sotul meu :).


Am reusit sa pozez doua boluri pe care le-am pastrat in frigider special pentru voi, ca sa vedeti ce faine au iesit.

Sper sa va placa!

21 octombrie 2008

Tort exotic



Tortul face parte din Meniul Party cu fitze si a reprezentat surpriza serii.

Pentru realizarea tortului m-am lasat inspirata de Tortul exotic cu crema de iaurt din Secretele bucatariei nr.2/2007, Tortul de ananas cu blat crocant de cornflakes din Secretele bucatariei nr.3/2007 si Tortul corocant cu piersici al Gabrielei.

Ce am folosit eu pentru blat:
200g ciocolata Schogetten tiramisu
200g cornflakes
150g unt
150g alune de padure tocate

Cum am preparat blatul:
Am zdrobit 200g cornflakes si apoi alunele de padure, am topit ciocolata impreuna cu untul si am amestecat apoi toate aceste ingrediente.
Am pregatit forma de blat astfel: am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu hartie cerata, apoi am rasturnat compozitia de blat si am tasat-o cat am putut de bine. Am bagat forma in frigider ca sa se intareasca.

Ce am folosit eu pentru crema
500ml iaurt simplu, pentru ca nu am gasit cu piersici sau cu ananas,
4 linguri jeleu de piersici
3 linguri zahar
un borcan de 700g compot de piersici
o cutie de 650g de ananas
500ml frisca lichida
4 pliculete gelatina alba de la dr. Oetker

Cum am preparat crema
Am separat fructele de siropul din conservele de compot de piersici si ananas si am pastrat atat fructele cat si siropul in vase diferite.
Am inmuiat gelatina in putina apa rece, intre timp am incalzit putin siropul de piersici, am diluat gelatina cu cateva linguri de sirop cald, apoi am turnat-o peste restul de sirop si am amestecat pe foc moale pana ce s-a legat uniform compozitia. Am luat vasul de pe foc si l-am asezat intr-un alt vas cu apa si cuburi de gheata, amestecand continuu pana s-a racit.
Am turnat iaurtul intr-un vas, apoi am adaugat cele 4 linguri de jeleu de piersici si 3 linguri de zahar.
Inainte sa introduc siropul gelatinos de piersici in compozitie, am inmuiat in el o felie de portocala pe care am pregatit-o pentru decorul final, apoi am turnat siropul usurel, pana s-a integrat.
Felia de portocala am pastrat-o intr-un vasulet acoperit ca sa nu se usuce.

Am bagat apoi crema la frigider pentru doua ore.
Am batut intre timp frisca, iar dupa doua ore am adaugat-o in compozitia de iaurt ingloband-o cu grija.

Am scos forma de tort din frigider, am asezat un strat de crema peste blat, apoi felii de piersici si bucatele de ananas si apoi inca un strat de crema.

Apoi am pregatit glazura.

Pentru glazura am folosit:
2 pliculete gelatina rosie de la dr. Oetker si o cescuta de cafea cu sirop de ananas.

Cum am preparat glazura:
Am inmuiat gelatina intr-un bol cu doua linguri de sirop de ananas, iar restul siropului l-am pus la incalzit.
Cand s-a incalzit putin, am diluat gelatina cu putin sirop cald, apoi am integrat-o in restul de sirop si am mai lasat-o putin la foc slab amestecand continuu.
Cand s-a legat am luat-o de pe foc si am continuat sa amestec punand vasul in alt vas cu apa si cuburi de gheata, pana s-a racit complet, apoi am rasturnat-o deasupra tortului si l-am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi am pregatit decorul.

Pentru decor am folosit:

500ml frisca lichida
o felie de portocala
12 praline de cocos
o lingura fulgi de cocos
10 sticsuri nesarate
50g ciocolata

Cum am realizat decorul:
Am batut frisca si am conturat mai intai o insula in centrul tortului pe care am asezat o felie de portocala, apoi am distribuit pralinele de cocos pe suprafata tortului, una intreaga, una sparta in doua, asa cum am vazut intr-o fotografie din Secretele bucatariei. Am presarat putini fulgi de cocos si am format centura de frisca pe laterala tortului.

Am topit apoi ciocolata si am glazurat sticsurile, rotindu-le usor in ciocolata. Le-am lasat un capat neglazurat pentru a putea fi apucate cu mana. Le-am asezat pe o bucata de hartie de copt si le-am bagat la frigider sa se intareasca.

Dupa ce s-a intarit ciocolata pe ele, le-am repartizat pe tort, asa cum se vede in imagine.

Am reusit cu greu sa ascund o felie de tort in frigider, pentru fotografie, asa ca va pot arata si o sectiune.

Supa crema de broccoli

Avem nevoie de:
1-2 inflorescente de broccoli - cca 400g
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 telina mica
o lingura unt sau ulei
sare, piper
2 linguri faina


Cum am preparat:
Am curatat ceapa si am taiat-o in patru, apoi am inmuiat-o putin intr-o lingura de unt.
Am pus la fiert legumele: broccoli, morcovul, telina si ceapa inmuiata in 1,5 litri apa in care am pus si putina sare.
Dupa ce au fiert legumele, le-am separat de zeama (pe care am pastrat-o) si le-am mixat. Am mai pastrat cateva inflorescente de broccoli ca sa le pun la sfarsit in farfurii sa dea bine.
Am dizolvat faina in putina apa rece apoi am amestecat-o in zeama in care au fiert legumele, am adaugat apoi legumele mixate si le-am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
Am servit-o fierbinte, cu crutoane si o lingura de smantana.

Se poate consuma si rece!

Aici am dedicat o sedinta foto superbelor inflorescente ale binefacatoarei legume...


Orez cu legume si ciuperci coapte


Ce am folosit:
o cana cu orez cu bobul rotund
un morcov mare
o telina mijlocie
o ceapa mare rosie
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
o lingurita cu Secretul gustului
un praf de sare
4 linguri ulei de masline
400g ciupercute champignon
patrunjel verde pentru decor
Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte legume sau verdeturi.

Cum am preparat orezul:
Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in 7-9 ape si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa.
Intre timp am curatat ceapa si am tocat-o. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare.
Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc.
In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat cubuletele de
ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam.
Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umble si sa absoarba toata zeama.

Am pus ciupercutele intr-un vas termorezistent, le-am stropit cu ulei de masline si putina sare si le-am bagat la cuptor.

Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am
rasturnat pe farfurie, iar in jurul lui am pus ciupercutele coapte.


Sunt un adevarat deliciu!

Orez cu legume


Ce am folosit:
o cana cu orez cu bobul rotund
un morcov mare
o telina mijlocie
o ceapa mare rosie
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
o lingurita cu Secretul gustului
un praf de sare
2 linguri ulei de masline
patrunjel verde pentru decor
Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte legume sau verdeturi.

Cum am procedat:
Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in 7-9 ape si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa.
Intre timp am curatat ceapa si am tocat-o. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare.
Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc.
In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat cubuletele de
ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam.
Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umble si sa absoarba toata zeama.

Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am
rasturnat pe farfurie si l-am decorat cu frunze de patrunjel.

Este foarte gustos si sanatos.

20 octombrie 2008

Fructe in culori de toamna



Daca as fi pictor si as putea sa le pictez, cred ca as pierde totusi ceva din frumusetea lor naturala!

Dedic aceste imagini superbe, impreuna cu gandurile mele de bine, tuturor cititoarelor acestui blog!

Aperitiv - andive umplute cu crema de branza


Pentru 10 buc. ai nevoie de:
2 bucati andive
250g crema de branza - recomandabil usor picanta
o legaura patrunjel
sare (daca branza e nesarata), piper
un ardei iute rosu
fire de marar pentru decor

Cum am procedat:
Am spalat bine andivele si am desprins foile cu grija ca sa nu se rupa.
Am frecat crema de branza cu patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul.
Am asezat foile de andive pe un platou, apoi am spritat branza in interiorul foilor,
am decorat cu o feliuta de ardei rosu (fara seminte) si cu fire de marar.


Acest "hors d'oeuvre" face parte din Platoul mix "Hors d'oeuvre pregatit pentru Meniul Party cu fitze.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase