Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

28 iulie 2009

Premiul Blog Magico


Am primit acest premiu de la Alison, careia ii multumesc pentru apreciere si gandul ei bun pornit catre mine :)

Predau si eu mai departe premiul Blog Magico, impreuna cu gandurile mele bune, urmatoarelor bloguri magice:

Va invit pe toate sa-l ridicati si va urez o saptamana excelenta!

27 iulie 2009

Votati-l pe Brancusi!!!


Votati-l pe Brancusi la:

http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote

si trimiteti prietenilor acest mesaj daca vreti sa-l "impingem" in top 10 pe artistul roman.

Galeriile de arta Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiti artisti din sec XX.
BRANCUSI era pe locul 2, la 300 de voturi distanta de Picasso, dar a fost depunctat cu 2000 puncte pe motiv ca NU era votat si din Romania.

Voteaza si TU si trimite link-ul tuturor prietenilor tai.

Sa dovedim astfel ca ne pasa de artistii nostri si ca suntem ROMANI!

Acum e pe locul 18 iar pozitia lui inca poate fi ridicata. Din cati artisti sunt acolo...500 la numar, doar Constantin Brancusi este din partea Romaniei...chiar merita sa il votam....e doar un click.

Va multumim!

21 iulie 2009

Noile aventuri ale Mayei


Maya, pisicuta mea, are o noua pasiune. Si-a insusit aceasta cutie neincapatoare, care bineinteles ca avea alta destinatie.

Acum nimic nu o incanta mai tare, decat sa se cuibareasca in ea :).


Nu-i mai trebuie cosuletul matlasat cumparat special pentru ea (in culorile ei preferate portocaliu si galben), nu-i mai trebuie fotoliul cu pernutele pe care cu dragoste i le-am daruit, nici macar scaunul sotului meu, tot portocaliu, pe care ii placea sa dormiteze imediat ce sotul meu il parasea putin.


Acum nu se mai dezlipeste de cutia din mijlocul camerei !!!! Este a ei, si numai a ei, pana s-o plictisi si de ea....

Aici doarme,

aici se spala....


Aici sta si priveste in jur, urmarindu-ne...

Eh! Putem oare sa contestam gusturile ei pisicesti?! Trebuie doar sa le acceptam! Atata tot :) :)

20 iulie 2009

Mini-rasturnici cu visine



Inca nu am timp pentru gatit, dar tot mai fur cate putin ca sa fac ceva dulce si rapid, asa ca iata ce am mai produs:

Pentru patru portii avem nevoie de:

2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura ulei, 1 pliculet zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 300g visine proaspete sau congelate.

Cum se procedeaza:
Se spala visinele si li se scot samburii, ori se decongeleaza cele congelate.
Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu uleiul iar albusurile se bat spuma tare mai intai cu putina sare, apoi se adauga si zaharul si se continua baterea pana se intareste spuma. Se adauga galbenusurile, faina si aromele.

Se ung formele cu putin unt, se aseaza un strat de visine fara samburi, se presara putin zahar si apoi se adauga aluatul.

Se introduc formele in cuptorul preincalzit si se lasa in cuptor cca 10-15 minute. Se verifica cu scobitoarea. Se scot apoi din cuptor, se dezlipesc usor marginile cu varful unui cutit, apoi se rastoarna brusc in farfuriutele pregatite.


Se pot orna cu zahar pudra sau frisca, dar noi le-am consumat asa, simple.

19 iulie 2009

Tarta rasturnata cu prune


Gustoasa si racoroasa aceasta tarta cu prune, mai ales dupa ce a stat cateva ore la frigider!

Ce am folosit:
500g prune
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri ulei
2 pliculete zahar vanilinat
1 lingurita coaja rasa de lamaie
putintel unt pentru uns vasul

Cum am procedat:
Am spalat prunele, le-am desfacut jumatati si le-am scos samburii.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt am asezat jumatatile de prune si am presarat peste ele doua linguri de zahar, apoi le-am lasat deoparte sa-si lasa sucul.

Am separat galbenusurile de albusuri, in doua boluri.
Am frecat galbenusurile cu uleiul intr-un bol, iar in celalalt bol am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au facut spuma tare, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilinat si am batut din nou pana s-a topit tot zaharul.
Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina si coaja de lamaie si am omogenizat.

Am asezat aluatul rezultat peste prune si am introdus in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute.

E preferabil sa faceti testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt tarta, am scos vasul din cuptor, am desprins apoi usor marginile cu un cutit, am asezat un platou deasupra si cu o miscare brusca am rasturnat tava.



Foaaarte parfumata si apetisanta, dar e mai buna rece, asa ca am lasat-o sa se raceasca si apoi am introdus in frigider.

Dupa doua ore era deja rece si numa' buna de papat!


O sectiune si o felie pentru voi:


Pofta buna!

Dupa ploaie...


Ador plimbarile dupa ploaie!

Imi place sa aspir aerul curat, sa admir vegetatia proaspat spalata, gazele si toate micile vietati care misuna inviorate dupa dusul racoros al ploilor de vara.

Asa ca m-am gandit sa va transmit si voua pe cat posibil, prin imagini, propriile senzatii.






.......

08 iulie 2009

Parfait de zmeura cu limete si iaurt



Dragele mele, am disparut putin din blogosfera intrucat am cateva probleme organizatorice de rezolvat, dar in scurt timp voi reveni in fortza.

Ca sa va mentin totusi interesul, am nascocit aceasta reteta de inghetata (parfait) gustoasa, aromata si racoroasa, special pentru voi.

Iata ce am folosit:
500 g zmeura
300 ml iaurt
300 ml frisca (eu am folosit creme patiserie de la Megle)
1/2 cana zahar
2 limete (sucul de la o limeta, iar a doua limeta am feliat-o si am folosit-o pentru decor)

Si cum am procedat:
Am mixat in blender zmeura cu zaharul si sucul de la o limeta pana s-a facut piure. Am adaugat iaurtul si am omogenizat, apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat din nou.

Am asezat compozitia in formele de silicon din imagine pe care le-am dat la congi pana a doua zi.


Cand am servit inghetata, am scos-o din congi cu o ora inainte, apoi am folosit toping de fructe de padure, felii de limete si zmeura pentru decor.

Aici in forma de inimioara:


Aici in forma de steluta:

si in forma de floare:


Va rog sa poftiti la masa, e delicioasaaaa!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase