Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

30 august 2009

Premii noi, de la mine pentru voi!!


Premii, premii noi!! De la Alison au sosit dis de dimineata trei premii.
Multumesc draga mea Alison ca ma numeri printre blogurile prietene si pentru ca sentimentul este reciproc, iti voi inapoia la randu-mi Premiul inimilor inlantuite.

Si pentru ca eu l-am mai primit si daruit o data, acum invit toate blogurile din listuta mea si pe cele care ma urmaresc sa-l ridice. (Regula acestui premiu "roz", al inimilor inlantuite este sa fie returnat celui ce l-a oferit, daca acesta este printre prietenii tai).

Leapsa "Ce nu-mi place!"

Am primit aceasta leapsa de la Mariana. Ce nu-mi place?
Nu sunt multe si nici putine lucrurile care-mi displac si pentru ca leapsa nu presupune o limitare a lor, voi incerca sa enumar doar 10 lucruri care-mi displac si acestea impartite in doua grupe: 5 referitoare la relatiile cu cei din jur si 5 referitoare la propria-mi persoana:

1) prostul fudul;
2) tupeistul las;
3) complexatul rautacios;
4) nemultumitul lenes;
5) laudarosul incapabil;

6) sa port haine sintetice;
7) sa astept, sa pierd timp;
8) sa calatoresc cu mijloace de transport in comun;
9) sa fiu nevoita sa fac concesii;
10) sa am probleme cu sanatatea.

Dau mai departe leapsa urmatoarelor: Edith, Daniela, Alison, Ginette, Iulia - Meosiris, Oana si Sorina.

28 august 2009

Tort de ciocolata cu visine si struguri

O bunatate de tortulet... Mmmmm!!! Seamana putin cu Black Forest, dar e diferit.




Voi reveni cu reteta si odata cu reteta am sa va spun si povestea acestui tortulet. Acum sunt nevoita sa intrerup postarea pentru cateva ore...
Va pup!!

Dragele mele, desi cam tarziu (pentru ca am uitat, pur si simplu), am revenit sa va spun povestea acestui tort fabulos :)

Intr-una din serile trecute, nu mai tin minte exact ziua pentru ca a trecut ceva timp, am primit un telefon de la o veche prietena din State, care a venit in tara pentru cateva zile, asa ca am invitat-o la noi sa stam pe indelete de vorba.

Problema era ca nu prea mai aveam timp sa prepar ceva asa ca a trebuit sa improvizez. Aveam o cutie cu prajitura Musuroi de cartita de la dr. Oetker, dar m-am saturat deja de acest tip de prajitura, asa ca iata ce am improvizat:

Am preparat blatul de la prajitura Musuroi de cartita (conform instructiunilor de pe cutie), l-am copt, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua felii.

Am pus baza pe platou, am asezat inelul de tort, am insiropat blatul cu visinata, am umplut cu un strat sanatos de frisca (Creme patisserie de la Meggle), am presarat visine (congelate din punga) si struguri, pentru ca aceste fructe le aveam in casa, am pus felia a doua faramitata (ca la musuroi) si am presat bine ca sa se intrepatrunda cu frisca. Apoi am introdus tortul la frigider, pana am preparat glazura din: 100 g ciocolata neagra topita in bain marie cu 50 ml frisca nebatuta (Creme patisserie de la Meggle).
Am lasat putin sa se racoreasca glazura, apoi am scos tortul din frigider, am scos si inelul, am turnat glazura, am mai ornat cu putina frisca si fructe si am presarat putin zahar pudra peste el, sa para nins...

Cam atat... dar aspectul final si gustul au produs o impresie f. buna, asa ca, desi eu am fost destul de stresata cu pregatirea, rezultatul a fost excelent....

Gugelhopf ciocolatos cu banane

V-am spus zilele trecute ca am achizitionat cateva forme noi :)
Iata acum prima experienta cu una dintre acestea, respectiv cea pentru guguluf, precum si primul experiment al retetei cunoscuta si sub numele de Chocolate banana bread.

Ingrediente:
365g faina
6 linguri cacao
300g zahar
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
3 oua
180g unt moale
2 pliculete zahar vanilinat
3 banane pasate
100g ciocolata razuita sau chipsuri

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas urmatoarele ingrediente: faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si vanilia. In alt vas se amesteca (mixeaza) bananele pasate cu oualele, untul si vanilia.
Se omogenizeaza cele doua amestecuri, usor, cu o lingura de lemn apoi se adauga si ciocolata razuita sau chipsurile.

Se rastoarna compozitia in forma unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit.

Se coace la foc potrivit cca 45 de minute. Dupa 30 de minute se face testul cu scobitoarea si daca iese curata se opreste focul si se scoate vasul din cuptor.

Se lasa sa se raceasca apoi se face o glazura din: 10 linguri zahar pudra, 4 linguri cacao si putina apa turnata treptat pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna glazura peste guguluful rasturnat. Eu am adaugat si cateva cirese confiate si putina ciocolata alba topita cu care am lasat niste dare din pacate nu prea aspectuoase...

Ce pot sa va spun este ca are un gust minunat, rafinat si parfumat.

27 august 2009

Prajitura "Big Magura"


Dragele mele, acum cand am prins ceva distanta fata de perioada cumplita a mutatului, pot sa va povestesc, detasata fiind, despre prajitura aceasta pe care am preparat-o la rece, intre doua bucatarii (una in demontare si alta in montare), printre cutii si saci cu carti, haine si mai stiu eu ce....

De ce am numit-o Big Magura? Pentru ca sotul meu adora acea prajiturica mica ce se gaseste prin supermarketuri si pe care nu uita sa o adauge in cos la finalul cumparaturilor.
Si pentru ca tortuletul a fost perfect pe gustul lui si foarte asemanator acelei prajiturici, el a numit-o asa: Big Magura.

Iata ce am folosit:
un pachet foi prajitura de vanilie Pion (luat intr-o doara din supermarket), doua plicuri crema pentru prajituri cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker (aflate pe stoc in dulapiorul meu), 500 ml lapte, bombonele de ciocolata pentru decor.

De preparat, ce sa va spun?
Cred ca in 15 minute a fost gata prajitura :)
Crema am mixat-o cu lapte rece cum scrie pe plic, am asamblat tortuletul, am "aruncat" deasupra niste bombonele pe care le aveam in "dulapior" si gata.
Am mai tinut-o la frigi vreo juma' de ora, apoi i-am prezentat-o "cu fala" sotului care dupa prima inghititura a si denumit-o "Big Magura", deci era de bine :) i-a placut :)

.... Eu as fi numit-o prajitura de criza de timp, de spatiu, de chef...

Esential este insa faptul ca si in astfel de situatii poti face ceva special pentru cine ti-e drag, iar daca-i esti la randu-ti draga, te va coplesi cu aprecieri si multumiri :)


Feliile nu le-am mai pozat, pentru ca ne-am luat cu vorba si gustatul si am uitat pur si simplu de poze...

Ramaneti va rog pe faza, pentru ca voi reveni cu noi aventuri culinare din perioada mutatului...

25 august 2009

Premii, premii si iar premii!!!!

De catva timp, dragele mele prietene mi-au tot oferit premii, iar eu nu am reusit sa le adun pana acum, asa ca asta seara mi-am luat inima in dinti, cum se spune, si am hotarat sa onorez cum se cuvine atentia care mi-a fost acordata. Asa deci, iata premiile primite:

De la Mariana:

LANTUL BLOGURILOR INIMI SI DIAMANTE !!!


Iata ce trebuie sa faci cand primesti acest premiu:

trimite-mi-l inapoi - daca ma numeri printre prietenii tai;
* nici o trimitere... mai ai inca de lucru la relatia ta cu ceilalti;
*2 trimiteri...esti amabila, dar ai nevoie sa te exteriorizezi;
*4 trimiteri...ti-ai ales bine prietenele;
*6 trimiteri... esti dintre cei mai populari, si acesta este probabil motivul pentru care esti in lista mea! Kiss

Il ofer la randul meu urmatoarelor:


... si cred ca sunt chiar mai multe detinatoare de bloguri culinare pe care le pot numi prietene :)...

Alte premii....

De la scumpa de Anastasia si de la Iulia:


De la Iulia:




Ofer toate aceste premii, cu mult drag, tuturor celor din listuta mea, celor care ma urmaresc si celor care nu le-au primit inca...

19 august 2009

Tarta cu sunca si legume

Dupa o absenta indelungata motivata de doua mutari, ale firmei si ale resedintei, realizate simultan pe parcursul a doua luni de zile, acum cand abia am inceput sa ma dezmeticesc din ameteala generata de tot ce presupune acest lucru si sa redescopar placerea de a prepara ceva, oricat de banal, iata modesta mea realizare:

Asa cum am promis, am revenit cu reteta!

Pentru blat am folosit celebra reteta Dr.Oetker pentru care ai nevoie de: 150g branza cremoasa de vaci (eu am folosit o crema de branza de la Angst), 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 1 lingurita sare, 300g faina si un plic de praf de copt.

Pentru umplutura puteti folosi cam ce aveti prin frigider :) .
Eu am folosit: cca 150g sunca de Praga taiata cubulete, un ardei gras rosu si unul galben taiat cubulete, porumb boabe (la borcan), cateva masline fara samburi maruntite, mazare (la cutie), 250g smantana, cascaval razuit, 4 oua, condimente (sare, piper, boia, oregano).

Cum am procedat:
Pentru aluat: am amestecat intr-un vas branza-crema cu laptele, uleiul si sarea. In alt vas am cernut faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat apoi faina in amestecul de branza si am framantat usor pana s-a format aluatul si nu s-a mai lipit de maini.

Pentru umplutura: am taiat cubulete sunca, ardeii grasi si maslinele, am adaugat porumbul boabe si mazarea si le-am pus intr-un bol. Separat am batut oualele cu smantana, apoi am adaugat legumele si condimentele si le-am amestecat usor.

Am aprins cuptorul si am pregatit tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, apoi am intins cu degetele aluatul intr-un strat cat mai uniform. Am intins aluatul putin si pe marginile tavii, apoi l-am intepat din loc in loc cu furculita si am rasturnat amestecul de oua cu legume. am mai presarat putin cascaval ras si am introdus in cuptorul preincalzit.


La mine s-a prajit aluatul putin pe mijloc, intrucat am un cuptor nou si mai trebuie sa-l testez :(
Dupa ce s-a copt tarta, am scos tava si am lasat sa se raceasca putin, apoi am taiat patrate care au fost devorate instant.


Promit sa revin si cu alte retete noi, bune si apetisante, intrucat biblioteca mea culinara s-a imbogatit cu cateva carti si reviste fooaaarte interesante, iar noile aparate si forme de copt abia asteapta si ele sa fie testate.

In concluzie, bine v-am regasit dragi prieteni si prietene!!!!

01 august 2009

Un premiu cu leapsa!!!


Mariana, o mai veche prietena dar mai "proaspata" in blogosfera culinara, al carei blog Bunatati-simple va invit sa-l vizitati, mi-a trimis acest premiu insotit de o lepasa draguta...

Iti multumesc Mariana draga pentru provocare si iti doresc o viata lunga si activa in blogosfera culinara !

Leapsa primita spune ca trebuie sa enumeri cinci activitati pe care le faci cu placere si sa trimiti premiul la inca 10 bloguri prietene...

Iata cele cinci activitati pe care le fac cu placere:

1) sa vizitez locuri noi si frumoase
2) sa fotografiez ceea ce vad
3) sa prepar bunatati culinare si sa vad bucurie in ochii "beneficiarilor" lor
4) sa socializez - face-to-face ori virtual
5) sa citesc ori sa vizionez un film bun

Dau leapsa mai departe urmatoarelor 10 bloguri prietene:


pe care le invit sa le ridice si le urez un we excelent!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase