Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

19 octombrie 2009

Spider Crawler Cupcakes


Aceste cupcakes creepy crawly va pot asigura succesul deplin de Halloween, sper sa va placa :)
Se fac foooarte usor, iar succesul va fi total, va asigur!!


Pentru cupcakes am folosit reteta de aici.

Dupa ce am copt briosele, le-am acoperit cu glazura preparata din Creme patisserie de la Meggle. O parte am colorat-o folosind ciocolata neagra topita.


Peste glazura am desentat (simulat) o plasa din ciocolata topita si am plasat deasupra cate o trufa. Am avut (cumparata) o cutie cu trufe de ciocolata neagra, alba si cu lapte.


Trufelor le-am plasat mai intai ochisori din bombonele pe care le-am lipit cu ajutorul ciocolatei topite.

Pentru picioare am folosit stiksuri pe care le-am rupt, le-am asezat in unghi drept si le-am lipit cu ciocolata topita; am introdus apoi piciorusele in congelator ca sa se intareasca ciocolata, apoi le-am infipt in briose in jurul trufei, asa cum se vede in imagine.


Aici o adevarata invazie:



Urmeaza un nou proiect de Halloween... asa ca fiti pe faza :):)
Pana atunci, va doresc o saptamana excelenta!

18 octombrie 2009

Din nou premii

Am primit iarasi premii!!!!

Acest premiu l-am primit de la Gabi si Flori:
iar acesta de la Gabi:

Le ofer si eu, urmatoarelor bloguri pe care le urmaresc cu mare interes:


Va invit, dragii si dragele mele, sa le ridicati si va doresc tuturor o saptamana excelenta!

15 octombrie 2009

Tarte cu sunca si legume - varianta imbogatita


Ieri am reprodus aceasta Tarta cu sunca si legume intr-o varianta usor imbogatita si coapta in 4 forme de tarte cu diametrul de 10cm si o tava de 25x25cm.

Ce am folosit:

Pentru aluat:

celebra reteta Dr.Oetker pentru care ai nevoie de: 150g branza cremoasa de vaci (eu am folosit o crema de branza de la Angst), 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 1 lingurita sare, 300g faina si un plic de praf de copt.

Pentru umplutura:
o punga Amestec de legume mexicane (cu mazare, porumb si ardei gras rosu), un borcan ciupercute champignon feliate, 200g sunca de Praga taiata cubulete, un gogosar taiat cubulete, cateva masline fara samburi maruntite,6 oua, condimente (sare, piper, boia, oregano).

Cum am procedat:

Pentru aluat: am amestecat intr-un vas branza-crema cu laptele, uleiul si sarea. In alt vas am cernut faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat apoi faina in amestecul de branza si am framantat usor pana s-a format aluatul si nu s-a mai lipit de maini.

Pentru umplutura: am inabusit putin ciupercutele feliate, amestecul de legume si gogosarul taiat cubulete apoi am lasat compozitia sa se racoreasca putin; am taiat cubulete sunca si am asezat-o intr-un bol; separat am batut oualele cu smantana si am adaugat in compozitie si cascavalul razuit; apoi am incorporat amestecul racorit, sunca si condimentele si le-am amestecat usor.

Am aprins cuptorul si am pregatit formele de tarte pe care le-am uns cu putin unt si le-am tapetat cu faina (si tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt); am intins aluatul in strat uniform, l-am impus pe alocuri cu o furculita si am asezat deasupra aluatului umplutura; am mai presarat putin cascaval ras si le-am introdus in cuptorul preincalzit.

Aici o tarta scoasa din forma:

si aici tarta din tava mare - portionata:

Foarte gustoasa si aspectuoasa!!!

14 octombrie 2009

Negresa cu ciocolata, cocos si zucchini


Dupa ce am dat o raita prin blogurile preferate, am gasit aceasta reteta deosebita de Coconut Chocolate Zucchini Bread pe blogul Barbarei Bakes, care mi-a dezghetat instant apetitul pentru culinarit.
Asa ca am adunat toate cele necesare si am purces iute la prepararea ei. Numai ca - avand in vedere ca urmeaza sa le facem o vizita copiilor - am dublat cantitatile, iar ceea ce a rezultat a incaput intr-o intr-o tava de 30x22 cm si una de 20x20cm.

Iata ce am folosit:

4 cani faina
1 lingurita rasa sare
3 lingurite bicarbonat de sodiu
12 linguri pudra cacao neindulcita
o cescuta ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
2 cani zahar tos
1/2 cana zahar brun
6 oua
4 pliculete zahar vanilinat
1 cana smantana acrisoara
5-6 buc.dovlecel ras (zucchini)
1 cana cipsuri de ciocolata
1 cana fulgi de nuca de cocos

Pentru toping: fulgi de nuca de cocos si chipsuri de ciocolata

Cum am procedat:

Am pregatit mai intai tavile, pe care le-am uns si le-am tapetat cu hartie de copt.

Am combinat mai intai componentele solide: faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si le-am amestecat pana la omogenizare.

Am batut apoi oualele intregi cu uleiul, zaharul tos, zaharul brun si vanilia, apoi am adaugat dovlecelul ras si stors de zeama, nuca de cocos si chipsurile de ciocolata.

Am amestecat cele doua compozitii pana la omogenizare si am asezat compozitia in tavi. Am presarat apoi peste coca nuca de cocos si chipsuri de ciocolata - eu am uitat sa presar
si chipsurile.... iar dupa ce s-au copt ma gandeam sa le mai adaug o glazura, ceva, insa sotul meu a zis ca sunt foaaarte bune asa si sa nu le mai fac nimic, iar eu m-am conformat, din comoditate.

Insa cred ca era si mai buna cu chipsuri, asa ca va sfatuiesc sa nu le uitati :)

Si iata-le gata coapte, bune-bune... Multumesc Barbarei pentru reteta. Sigur o voi reface curand.
O seara excelenta si spor la culinarit!!!

Moristi din aluat de foietaj cu gem de caise


Aceste moristi dulci si parfumate, din seria de produse de patiserie pe care le-am facut week-end-ul trecut, au constituit deliciul serii. Aspectuoase, crocantele si delicioase!!!
Fooarte usor de realizat si la fel de usor de consumat :)


Din pacate timpul nu mi-a permis sa fotografiez si etapele intermediare, insa cu siguranta le voi repeta si atunci voi avea grija sa aloc timp pentru asta.


Ce am folosit:
aluat de patiserie - cumparat
gem de caise
caise confiate

Cum am procedat:
Am taiat patrate cu latura de 10cm in aluatul intins, am taiat fante pe diagonala, pornind din colturi catre centru, avand grija sa nu se intrepatrunda taieturile; le-am uns apoi cu gem de caise si am indoit colturile din doua in doua (unul da si unul nu) catre centru apasand usor cu degetul doar in centru unde am plasat si cate o bucatica de caisa confiata; daca le faceti mai mari, puteti plasa chiar o caisa intreaga.

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute.

Dupa ce s-au copt le-am scos si le-am lasat putin sa se racoreasca, apoi le-am pudrat cu zahar vanilinat.

Sunt delicioase!!

12 octombrie 2009

Buseuri cu ciuperci

Asa cum deja v-am povestit in postul trecut, printre preparatele de patiserie realizate week-end-ul trecut s-au numarat si aceste savuroase buseuri cu ciupercute.


Iata ce am folosit pentru 10 buc. in diametru de 5 cm fiecare:

aluat de patiserie (cumparat)
15 ciupercute champignon
o lingura unt
2 cepe verzi tocate
o cescuta smantana acrisoara
o lingurita faina
sare, piper, patrunjel verde tocat
si pentru ca smantana mea nu a fost deloc acrisoara, am mai adaugat o lingurita zeama de lamaie;
un galbenus frecat cu o lingura de lapte si un praf de sare pentru uns.

Cum am procedat:

am preparat mai intai umplutura de ciuperci: am spalat bine ciupercutele si le-am tocat; am pus intr-o craticioara lingura de unt, am lasat-o sa se topeasca apoi am adaugat ceapa verde tocata si ciupercutele; am acoperit vasul si le-am lasat sa se inabuse putin; intre timp am pregatit intr-un bol un sos din smantana, faina, sare, piper, patrunjel verde tocat si zeama de lamaie; dupa ce s-au inmuiat ciupercutele, am adaugat sosul de smantana si am amestecat bine sa nu se faca cocoloase, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, apoi am taiat rondele din aluat si le-am asezat in tava. O parte din rondele le-am decupat si in centru, asa cum se vede in imagine;

... am uns cu galbenus de ou frecat cu o lingura de lapte si un strop de sare fiecare rondea, apoi am asezat deasupra cercurile obtinute dupa decuparea celorlalte rondele, le-am uns si pe ele cu ou si le-am introdus in cuptorul preincalzit.

Cand au prins o culoare aurie le-am scos, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi am decupat usor cu un cutit mijlocul, am introdus cate o lingura din compozitia de ciupercute, apoi am asezat peste umplutura bucatica de aluat desprinsa.

Mini pateuri cu cascaval si susan

Week-end-ul trecut am planuit impreuna cu sotul meu si doi buni prieteni de familie vizionarea unor filme documentare achizitionate de-a lungul timpului impreuna cu revista "Descopera", asa ca m-am gandit ca niste produse de patiserie - preparate in casa - ar fi cele mai potrivite acestei ocazii.

Numai ca nu am gasit suficient timp sa prepar si aluatul, asa ca am cumparat de la Mega Image un pachet si... iata ce am preparat din el: aceste mini pateuri cu cascaval si susan, cateva buseuri cu ciuperci si cateva dulcinee de moristi cu gem de caise, ale caror retete le voi posta ulterior.

Pentru mini pateuri am folosit:

aluat de patiserie
cascaval afumat ras
un galbenus pentru uns batut cu putin lapte, in care am adaugat si putina sare
seminte de susan (pe care le-am rumenit usor mai intai intr-o tigaie)

Cum am procedat:

Am decupat din aluat rondele si stelute pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt astfel: mai intai o rondea, am asezat in mijloc cascaval ras, apoi am asezat deasupra o steluta, am uns cu galbenus si am presarat cu seminte de susan.

Am introdus apoi tava in cuptorul preincalzit si le-am lasat pana s-au aurit frumos pe deasupra.


Au iesit atat de delicioase, iar in bucatarie mirosea atat de bine incat au navalit "hotii" la furat de pateute :):)

11 octombrie 2009

Premiu nou in zi de toamna


Mariana - Bunatati simple - m-a cadorisit zilele trecute cu acest frumos premiu.
Iti multumesc draga Mariana pentru premiu, pentru apreciere si pentru ca existi si ne faci zilele placute cu retetele tale, cu comentariile si cuvintele frumoase pe care nu uiti niciodata sa ni le adresezi.

Ofer si eu acest premiu deosebit urmatoarelor artiste culinare, ale caror bloguri le vizitez mereu cu placere si interes:


Va invit, dragele mele, sa ridicati premiul si va doresc tuturor o saptamana excelenta!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase