Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

20 iulie 2010

Gugelhopf cu mere, macese uscate si pepite de ciocolata


Ingrediente: 3 oua 225g zahar alb 225g zahar brun 375ml ulei 450g faina 1 lingurita cu varf bicarbonat 1 lingurita pulbere amestec de scortisoara/cuisoare/anason 1 lingurita rasa sare 400g mere curatate si taiete bucatele 120g nuci usor prajite si taiate/zdrobite 120g macese confiate in amestec cu stafide esenta de rom/coniac coaja de lamaie/portocala (confiata, din dulceata sau proaspata, rasa fin) doua linguri cu pepite de ciocolata neagra. Mod de preparare: Am mixat ouale intregi cu zaharul, apoi am adaugat uleiul treptat, apoi faina; cand an inceput sa adaug faina am renuntat la mixer si am continuat sa amestec cu o lingura de lemn; am adaugat apoi bicarbonatul (eu l-am stins cu putin suc de lamaie), nucile, macesele si stafidele, merele si aromele; aluatul va iesi foarte dens, dar sa nu va speriati, asa trebuie sa fie. Am tapetat cu unt si pesmet forma de gugelhopf, am rasturnat aluatul si am introdus in cuptorul preincalzit. Trebuie copt la foc mic, cca o ora. E bine sa faceti testul cu scobitoarea, intrucat timpul de coacere depinde de cuptor si de forma in care coaceti checul (daca are o circumferinta mai mica si este mai adanca, trebuie sa stea mai mult decat daca are o circumferinta mai mare si este mai putin adanca). Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat sa se raceasca apoi l-am rasturnat pe un platou si l-am pudrat cu zahar pudra cu aroma de vanilie. si sectiune... Este delicios, are o consistenta foarte placuta si un parfum deosebit ! Pofta bunicica si o zi excelenta va doresc!

08 iulie 2010

Orez basmati in amestec cu orez salbatic, cu arahide


Acest orez l-am folosit ca garnitura la Pieptul de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii, dar poate fi la fel de bine si simplu, o mancarica deosebit de gustoasa si satioasa.

Ingrediente:

o cana orez basmati in amestec cu orez salbatic, doua cani apa, 3 linguri ulei de arahide, eu am folosit de susan, 10-15 fire de chivas taiate in bastonase de cca 5 mm lungime, o mana de arahide prajite nesarate (eu am folosit sarate si a iesit excelent), sare dupa gust (daca folositi arahide sarate, gustati inainte de a mai adauga sare).

Mod de preparare:

Se spala bine orezul intr-o sita deasa, sub jet de apa. Se prajesc putin arahidele in uleiul de arahide/susan, se adauga orezul spalat si se mai prajesc 5 minute impreuna, se toarna apoi cele doua cani de apa infierbantata in prealabil, se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie, apoi se adauga chivasul taiat, se acopera vasul si se lasa la focul cel mai mic cca 16-20 de minute. Se stinge apoi focul si se mai lasa acoperit cateva minute, dupa care se poate servi.

Daca il serviti simplu, puteti adauga peste el, in farfurie, si putin sos se soia.

Pofta bunicica si o zi excelenta va doresc!

Piept de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii

Aceasta friptura este delicioasa, aromata si rafinata. Carnea iese frageda, putin zemoasa, iar sosul un deliciu. Am servit-o cu garnitura de orez basmati in ameste cu orez salbatic, cu arahide.

Ingrediente pentru 6 portii:

6 fileuri piept de curcan (ca pentru snitele), 450g smantana, 3 linguri lapte, 100g gorgonzola, o lingura ulei de masline, o lingura unt, 10 fire chivas (puteti inlocui cu o ceapa verde), sare dupa gust, o lingura faina, 150g coacaze rosii

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan in 6 fileuri, se spala si se usuca in prosop de hartie, se bat putin, ca pentru snitele, intre doua folii alimentare, se condimenteaza cu sare si piper.

Se ia o tigaie neaderenta, se pune la incins uleiul de masline, apoi se adauga untul si se perpelesc bine fileurile pe ambele parti. Carnea trebuie sa fie patrunsa, fara a prinde crusta. Dupa ce s-au prajit, se scot si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas in tigaie se inabuse chivasul taiat in bastonase de cca 5 mm, se adauga apoi faina si se amesteca iute, apoi se stinge cu putin lapte, se adauga smantana si jumatate din cantitatea de gorgonzola sfaramata cu degetele si se ia de pe foc.

Dupa ce s-a racorit putin sosul, se adauga restul de gorgonzola sfaramata si boabele de coacaze rosii. Aveti grija sa nu ramana coditele!

Cand se serveste, se aseaza in farfurie carnea fripta, iar deasupra sosul si garnitura preferata. Eu am servit-o cu garnitura de orez basmati cu arahide.

Pentru garnitura aveti nevoie de:

Ingrediente:
o cana orez basmati in amestec cu orez salbatic, doua cani apa, 3 linguri ulei de arahide, eu am folosit de susan, 10-15 fire de chivas taiate in bastonase de cca 5 mm lungime, o mana de arahide prajite nesarate (eu am folosit sarate si a iesit excelent), sare dupa gust (daca folositi arahide sarate, gustati inainte de a mai adauga sare).

Mod de preparare:
Se spala bine orezul intr-o sita deasa, sub jet de apa. Se prajesc putin arahidele in uleiul de arahide/susan, se adauga orezul spalat si se mai prajesc 5 minute impreuna, se toarna apoi cele doua cani de apa infierbantata in prealabil, se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie, apoi se adauga chivasul taiat, se acopera vasul si se lasa la focul cel mai mic cca 16-20 de minute. Se stinge apoi focul si se mai lasa acoperit cateva minute, dupa care se poate servi.



05 iulie 2010

Dulceata de cirese amare

Nu stiu daca v-am mai spus, dar preferata mea intre dulceturi este cea de cirese amare... urmata indeaproape de cea de trandafir, de nuci verzi, de cirese albe si apoi gemurile: de caise pe primul loc, apoi de prune, de afine, pasta de maceste si .... celelalte...


Ei, si pentru ca am gasit pur si simplu intamplator in piata cirese amare, nu m-a rabdat inima si am luat cateva.

Iata si reteta mea:

Ingrediente:

1,5 kg cirese amare cantarite fara samburi, 1,5 kg zahar, o lamaie bio.

Mod de preparare:

Se spala ciresele, se scot samburii, se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa cca 10-15 ore.
Se spala bine lamaia si se taie felii subtiri cu tot cu coaja (li se scot samburii) si se amesteca in compozitia de cirese cu zahar.

Dupa ce s-a odihnit (10-15 ore) se aseaza vasul pe foc mic, se amesteca din cand in cand. se scoate spuma atunci cand se formeaza si se fierbe asa cca 5-6 ore.

Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. Nu o fierbeti prea mult ca sa nu se lege prea tare.

Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru cca 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

Acoperiti borcanelele cu prosoape uscate ca sa se raceasca lent si le lasati asa pana a doua zi cand le puteti pune in camara...

ori le puteti vinde....

sau le puteti face cadou celor dragi :)

Aceasta dulceata este excelenta atat simpla, cat si ca garnitura la clatite, gauffre, budinci, papanasi cu smantana, inghetata, creme etc.

Pofta bunicica si o saptamana excelenta va doresc!

03 iulie 2010

Mini rasturnici cu caise si cirese

Dupa placuta experienta gustativa cu negresa ciocolatoasa cu caise, au mai ramas cateva caise si m-am gandit sa le valorific imediat. Asa ca am ales sa fac aceste minunate rasturnici, cu aluat pufos avand deasupra un strat zemos, parfumat si teribil de gustos.

Iata ce am folosit pentru o tava cu 12 forme de briose:

4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare, 6 caise taiate in jumatate, 6 cirese fara samburi, 6 linguri zahar brun, unt pentru uns formele.

Cum am procedat:

am uns cu unt din belsug formele, apoi am presarat cu darnicie zahar brun deasupra; am asezat cate o cireasa fara sambure in mijlocul formei iar deasupra cate o jumatate de caisa cu partea in care a stat samburele in jos; apoi am bagat tava in cuptorul preincalzit pana am pregatit aluatul;
am pregatit aluatul astfel: am separat galbenusurile de albusuri, am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat cele 4 linguri de zahar si am batut in continuare pana s-a topit zaharul; separat am frecat galbenusurile cu uleiul pana s-a dublat volumul lor, apoi le-am rasturnat peste albusurile batute, am omogenizat, am adaugat faina si aromele si am omogenizat din nou;
am scos tava din cuptor, am luat cu o lingura din aluat si am pus peste caisele din forme, umpland formele; acest aluat nu creste la copt, asa ca nu va faceti griji; apoi am introdus din nou tava in cuptor pentru cca 20 de minute;
dupa ce s-au copt, am scos tava din cuptor, am lasat sa se racoreasca cca 10-15 min., apoi am desprins usor marginile cu un cutit, am asezat o tava deasupra apoi am rasturnat-o brusc; briosele au iesit bine asa ca le-am mai infrumusetat putin cu cate o frunzulita de menta.

putin mai de aproape, ca sa le simtiti aroma:


Frumusele foc si gustoase de nu se poate! Chiar trebuie sa le incercati:)
Pofta bunicica si un week-end excelent va doresc!

Apricot
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase