Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

14 septembrie 2010

Tort diplomat in forma de inima


Racoros si gustos, acest tort incheie cu succes un meniu aniversar.


Reteta o gasiti aici.


Va doresc o zi superba in continuare.

01 septembrie 2010

Tarta cu nectarine, visine si fistic


O tarta deosebit de gustoasa si usor de preparat.


Ce am folosit: 80g unt moale, 100g zahar, 2 oua, 150g faina+150g faina, vanilie, coaja rasa de portocala, o jumatate lingurita praf de copt, un praf de sare, zahar brun dupa gust, in functie de cat de dulci, sau acrisoare sunt fructele, 3 nectarine, 200g visine, 50g fistic verde macinat grosier.

Cum se procedeaza:
Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga cate un ou, incorporandu-le usor pe amandoua, se adauga aromele, apoi 150g faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se ia deoparte jumatate din compozitie, iar in ce a ramas mai incorporam treptat cca 150g faina, pana aluatul nu se mai lipeste de degete, dar ramane inca moale.

Se pregateste tava (eu am tapetat-o cu hartie de copt, dar nu cred ca este necesar), se intinde aluatul cu degetele cat mai uniform, ridicand putin marginile. Intepam cu furculita din loc in loc, apoi adaugam fructele. Nectarinele taiate cubulete mai intai, apoi din loc in loc visinele, pentru culoare. Presaram peste ele zaharul brun si fisticul verde macinat, apoi asezam cu o lingura din aluatul lasat deoparte, din loc in loc, in asa fel incat sa nu acopere complet tarta si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 de minute.

Trebuie urmarit procesul de coacere ca sa nu se rumeneasca prea tare la suprafata si sa ramana necoapta in interior.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar fin, eventual vanilinat.

Noi am servit feliile impreuna cu cate o cupa de inghetata de piersici (reteta si pozele in curand...) si nu pot sa va povestesc cat de delicioasa a fost :) Atat de delicioasa incat o voi repeta in week-end-ul viitor.

O zi excelenta va doresc!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase