Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

30 aprilie 2012

Biscuiti linzer cu gem de zmeura - Linzer cookies

Foarte buni si frumosi acesti biscuiti. Sunt spornici si se fac usor dar, ce-i drept, se si consuma la fel de usor.


Ingrediente:

150g faina
100g faina de migdale  (preparata in casa din migdale macinate impreuna cu o lingura de zahar)
250g unt cu peste 80% grasime
150g zahar
2 galbenusuri
un praf de sare
vanilie (un pliculet zahar, ori o lingura esenta, ori semintele unei pastai)
gem de zmeura, sau de care preferati.

Mod de preparare:

Se bate untul cu zaharul pana devine o spuma usoara si neteda. Se adauga cate un galbenus si se incorporeaza pe rand, apoi se adauga sarea si vanilia. La urma se pune faina si faina de migdale, continuandu-se amestecarea cu o lingura ori cu o paleta de silicon, pana la omogenizarea compozitiei.
Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 3-4 ore, ori pana a doua zi.

Cand se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua jumatati. O jumatate se intande in foaie de cca 4mm grosime si se decupeaza in forma dorita. Cealalta jumatate, care devine capac pentru prima, se decupeaza si in mijloc, ca sa se vada frumos gemul.

Se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute. In functie de grosimea lor, biscuitii se coc mai repede ori mai greu, asa ca supravegheati coacerea ca sa nu se arda. De asemenea, tineti cont de faptul ca urmatoarele tavi se vor coace mai repede decat prima.

Cand s-au copt, biscuitii se scot cu grija, pentru ca sunt foarte fragili, si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit complet, se ung cu gem biscuitii nedecupati in mijloc si se pudreaza cu zahar farin biscuitii decupati in mijloc, apoi se aseaza unul deasupra celuilalt, in forma de sandwich.


Sunt mai buni dupa cateva ore, ori chiar a doua zi, dupa ce se inmoaie putin datorita umpluturii.
O zi excelenta va doresc tuturor!

26 aprilie 2012

Alfajores de maizena cu dulce de leche

Acesti biscuiti tip sandwich umpluti cu dulce de leche, de origine argentiniana,  i-am facut prin februarie, dar n-am apucat pana acum sa-i postez. Delicati si aromati, se potrivesc de minune alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.



Ingrediente:

    120 g făină
    180 g de amidon de porumb
    100 g de zahăr
    130 g de unt
    3 gălbenuşuri de ou
    1 linguriţă praf de copt
    ½ lingurita bicarbonat de sodiu
    Un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zahărul şi puţină sare pana se dizolva zaharul complet, apoi se adaugă gălbenuşurile de ou, cate unul şi se amestecă bine până când amestecul devine neted si pufos, Se cerne faina cu amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu si praful de copt şi se adauga compozitiei. Se amestecă totul pana la omogenizare. Se formeaza o minge care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2-3 ore.

Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o foaie de cca 5 mm si se taie cu ce decupatoare doriti; eu am ales forma de inimioara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 10 minute. Se scot biscuitii din cuptor inainte sa-si schimbe culoarea si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp pregatiti dulcele de leche astfel:

Varianta 1 - Daca aveti o cutie cu lapte condensat, inveliti cutia intr-un prosop de bucatarie si puneti-o la fiert intr-un vas cu apa cat sa o acopere, pentru cca 3-4 ore. Scoateti apoi cutia cu grija, sa nu va frigeti, si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o deschide.

Varianta 2 - Folositi urmatoarele ingrediente:

1 litru de lapte
280 g de zahăr
semintele de la o pastaie de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu 
 
Fierbeti laptele cu vanilia (doar pana incepe să fiarba), apoi strecurati si indepartati semintele de vanilie. Adaugati zaharul si bicarbonatul de sodiu, reduceti căldura si fierbeti laptele timp de aproximativ o ora / o ora si jumatate, amestecand ocazional.  Atunci cand incepe ss se inchida la culoare amestecati frecvent. Dulcele de leche este gata atunci cand amestecand puteti vedea fundul vasului. Luati de pe foc si mai amestecati inca vreo 5 minute, apoi lasati sa se raceasca complet. Puteti sa grabiti racirea punand vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata si amestecand continuu pana la racirea completa.

Montare

Dupa ce s-au racit biscuitii, se umplu cu cate o lingurita de dulce de leche (si aceasta racita complet) si se pudreaza cu zahar farin.

Este recomandabil sa fie consumati dupa cateva ore, sau chiar mai bine a doua zi, cand devin pufosi si moi.


O seara placuta si linistita va doresc tuturor!

Ciorba de miel - din meniul de Paste



Initial am vrut sa fac de Paste doar o ciorba de primavara, cu frunze verzi si aromate de stevie, untisor si leurda.Vazand insa ca mi-au ramas cateva oase cu carne (de la jumatatea de miel pe care am gatit-o), m-am gandit sa adaug si gustul mielului la savoarea verziturilor, sau invers :), pentru ca oricum impreuna fac casa buna.

Ingrediente: 

oase cu carne de miel (gat, coada si bucatile care nu intra in alte retete), 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi de stevie, una de untisor si una de loboda verde, 4 linguri orez, zeama de la o lamaie, un galbenus de ou, o lingura de smantana, sare si piper dupa gust, leustean si patrunjel verde.

Mod de preparare:

Se spala bine oasele. Se curata si se taie grosier verziturile.
Se pun oasele intr-o oala de 3l cu apa rece cu putina sare si se fierb. Cand apa incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma, se spumuieste pana ce nu mai aveti ce, apoi se lasa sa mai fiarba cca 20 de minute, ori pana ce carnea este fiarta, daca mielul este mai vanjos. Daca apa a scazut prea mult, se completeaza si se lasa sa mai dea un clocot inainte de a adauga celelalte ingrediente.

Separat, intr-o cratita cu o lingura de ulei, se soteaza mai intai ceapa si usturoiul verde, apoi se adauga orezul spalat bine in prealabil, amestecandu-se usor si permanent, iar la urma celelalte verzituri taiate (stevia, untisorul si loboda). Se mai soteaza un minut, apoi se adauga in oala cu carnea de miel, unde mai fierb impreuna cca 10 minute. Se adauga sucul de lamaie, se gusta si se potriveste de sare.

Intr-un bol se freaca un galbenus de ou cu o lingura de smantana, apoi se adauga zeama din ciorba pana se aduce sosul la temperatura ciorbei din oala. Se rastoarna sosul in ciorba in fir, treptat, in timp ce cu cealalta mana se amesteca, pentru o omogenizare perfecta. Se adauga leusteanul si patrunjelul verde tocate, se stinge focul si gata.


O ciorbita minunata, cu gust de sarbatoare si primavara.

O zi excelenta va doresc si mult spor!

23 aprilie 2012

Sarmalute in foi de stevie - din meniul de Paste


Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie.

Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia.

De ce aveti nevoie:
Pentru umplutura: 1kg carne tocata (amestec de porc si vita), 200g orez, o legatura ceapa verde, o legatura usturoi verde, o legatura marar si o legatura patrunjel, sare si piper dupa gust.
Pentru invelit: 8 legaturi stevie, de marime potrivita.

Mod de preparare:
Se pregateste mai intai umplutura. Se pune carnea tocata intr-un bol, se taie ceapa si usturoiul rondele mici, se inmoaie foarte putin in ulei, apoi se lasa sa se raceasca. Se rastoarna ceapa peste carenea tocata, se adauga patrunjelul si mararul tocate, se adauga sarea si piperul si se omogenizeaza bine compozitia.

Separat se spala bine stevia, se taie nervurile mari, iar cele mici se aplatizeaza usor cu o merdenea. Se pune un vas cu apa pe foc si se aduce la fierbere. Se ia vasul de pe foc si se cufunda stevia in apa fierbinte, doar pentru cateva secunde, apoi se scoate si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se invelesc apoi sarmalele in foile de stevie si se aseaza in cercuri in vasul de copt. Intre straturi si deasupra stratului superior se ung cu pasta de rosii. Se aduce la fiert un litru de apa cu putina sare, apoi se rastoarna peste sarmale doar atat cat sa le acopere bine, cam cu un deget deasupra lor. Pastrati apa fiarta ca sa mai adaugati peste sarmale, daca vedeti ca scade prea mult. Bagati vasul la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute, la inceput acoperit, apoi mai lasati inca 15 minute descoperit, ca sa prinda culoare frumoasa.

Le puteti servi simple, ori cu smantana, cum va place.

Mult spor si o seara placuta va doresc tuturor!


22 aprilie 2012

Mini mocha cupcakes cu caramel si spice frosting



Ei bine, asa cum v-am spus in postul anterior, o tava de mocha mini muffins, respectiv 24 de bucati, le-am ascuns de ochii pofticiosi, ca sa le aduc un dram de plus valoare cu acest minunat frosting.

Deci, celor care iubiti aroma de cafea, va spun cu mana pe inima: nu ezitati si preparati aceste mocha mini cupcakes. Va vor ferici cu siguranta papilele gustative.

Si ca sa nu va mai tin de vorba, va dau chiar acum reteta.

Din nou, eroul principal in acest act culinar este tot KitchenAid-ul meu drag supranumit si Fiara Rosie :),




iar ingredientele sunt urmatoarele:

Pentru sosul caramel aveti nevoie de: cca 200g caramele, ori picaturi caramel, ori amestecate, asa cum am avut eu si 50ml smantana lichida. Daca nu aveti nici una, nici alta, voi posta in zilele urmatoare o reteta de sos caramel preparat in house.
Pentru frosting va trebuie: 150g unt la temperatura camerei, 100g zahar pudra, 3 linguri cacao pudra neindulcita, 1 lingura ness, 3-4 linguri apa fierbinte, o lingurita mix de arome picante (scortisoara, cuisoare, anason, ghimbir, piper si un praf de sare de mare).

Mod de preparare:
Se prepara mai intai sosul caramel: se incalzeste smantana fara a se aduce la fierbere, se adauga caramelele si se amesteca pe bain marie pana se topesc si se omogenizeaza perfect compozitia. Daca iese prea vascoasa compozitia se mai adauga putina smantana, dar numai incalzita in prealabil.


Se prepara frosting-ul astfel: se mixeaza untul cu zaharul, pana ce compozitia devine usor spumoasa si catifelata.Separat, se pune intr-un bol cacao si ness, se adauga 4-5 linguri de apa fierbinte, se amesteca si se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga mixul de arome si se lasa sa se raceasca complet.Se adauga apoi compozitia de cacao si ness peste cea de unt si zahar si se mixeaza impreuna, la inceput la viteza 1, cca 2 minute, apoi se trece la vitezele superioare pana ce compozitia devine usoara si spumoasa.


Montarea: 

Se pregatesc mai intai muffinsii carora li se face o "gropitza" in mijloc.Eu am sapat gropitzele cu dispozitivul pentru scos cotoarele merelor, dar puteti folosi si o lingurita mica.

Se umplu gropitzele cu siropul caramel,


apoi se decoreaza cu frosting-ul.


Se servesc imediat ori se dau la rece pana la servire, ca sa nu se lase frosting-ul. Daca le dati la rece, le scoateti la temperatura camerei cu cca 30 de minute inainte de a le servi. Daca doriti un frosting mai rigid, adaugati mai mult zahar pudra. Eu am optat pentru un gust mai light in detrimentul aspectului, dar voi puteti face cum doriti. Oricum vor fi delicioase!

Spor si o zi excelenta!

17 aprilie 2012

Mocha mini muffins cat ai zice KitchenAid


Astazi am inceput pe bune relatia cu noul meu prieten, mixerul KitchenAid, iar rezultatul nu putea sa fie decat "de-li-cios", de fapt, "DE-LI-CIOS".

Mai intai sa va dau reteta, caci nu este nici ea de neglijat.
Pentru inceput aveti nevoie de un mixer, de preferinta KitchenAid :))

apoi, mai aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 oua, 120g unt la temperatura camerei, 130g zahar,  2 linguri ness frecat cu 2 linguri de zahar si 1-2 lingura apa, 200g faina, 2 linguri cu varf cacao, 1 lingurita praf de copt si 50ml lapte.

Mod de preparare:

Se mixeaza mai intai untul moale cu telul plat al mixerului, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana nu se mai simt granulele de zahar, apoi se adauga ouale, cate unul, incorporandu-se usor cu parghia mixerului la viteza 1.


Separat se freaca ness-ul intr-un bol cu doua linguri de zahar si doua linguri de apa, pana devine o crema untoasa, care se adauga in bolul mixerului si se omogenizeaza compozitia.

Intr-un alt bol se amesteca faina cu cacao si praful de copt, apoi se adauga in bol si se mixeaza usor.
In timpul mixajului se adauga treptat laptele, mentinand mixerul la viteza 1, pana ce se omogenizeaza compozitia.

Iata si aluatul, aromat si pufos de iti vine sa-l consumi asa crud...

Asezam aluatul in formele de muffins din tavita...
mmmm... ce bine arata :)

 aproape am terminat...

Apoi introducem tava in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de min., dar ar fi bine sa urmariti evolutia.
Si acum rezultatul:


Aromate si pufoase.
Au iesit doua tavi a cate 24 de mini muffins, adica 48 de buc. O cantitate suficienta pentru o mica petrecere si va asigur ca nu vor ramane decat daca le ascundeti pe undeva, asa cum am facut eu, dar despre asta va voi povesti in postul urmator.

Pana atunci, va doresc o saptamana excelenta si mult spor!

14 aprilie 2012

Paste Fericit!


Dragii si dragele mele, va doresc din tot sufletul ca
Sfintele Sarbatori Pascale sa va aduca
pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa
si bunastare pe masa!

13 aprilie 2012

My KitchenAid


Incep prin a va ura Sarbatori Pascale pline de lumina si pace, dragoste si intelegere alaturi de cei dragi voua.

Si pentru ca am dat cam rar pe aici in ultimul timp, chiar daca si motivat, am a va face cunoscute o multime de evenimente, care mai de care. Sa incepem, deci cu primul:

Dupa cum cred ca ati observat deja (datorita bannerului carusel aparut de curand in template-ul blogului) de ceva timp am inceput o colaborare de lunga durata cu Bilancia, una dintre cele mai importante companii din Europa care activeaza in sectorul distributiei de utilaje si accesorii pentru industria ospitalitatii.

Puteti intra in showroom-ul companiei dand un click pe banner ori pe imaginea mixerului KitchenAid aflat in coloana din dreapta si veti lua cunostinta astfel de ofertele si promotiile companiei Bilancia aflate in desfasurare.

Ce pot sa va spun este ca de fiecare data cand am intrat in acest showroom-magazin, am gasit produse extrem de utile, de calitate superioara, unele dintre ele la preturi chiar foarte bune, mai ales ca prin politica de marketing compania vine permanent cu numeroase discount-uri si oferte speciale.

Ei, si ca sa nu mai lungesc vorba, am sa va fac acum cunostinta cu noul meu prieten, mixerul KitchenAid, intrat in bucataria mea datorita acestei colaborari. L-am numit prieten, deoarece nu-i deloc complicat si nu-ti trebuie mult timp sa simti ca-i al tau. Toata informatia tehnica de care ai nevoie se rezuma la: parghia de reglare a vitezei, parghia de blocare a carcasei motorului si de ridicare a capului inclinabil si cele trei tipuri de palete: tel plat, tel de sarma si carlig de aluat, pe care le schimb dupa nevoie.

Mai jos va ofer doar cateva imagini cu Fiara Rosie inca "neprihanita", urmand sa va povestesc cum decurge relatia noastra, pe masura ce o voi pune la lucru. Deci, da? Stati pe aproape!
imaginea de sus cu telul plat...

imaginea de sus cu telul de sarma... si cea de jos, cu carligul de aluat.

Inca o data, Sarbatori Pascale fericite, va doresc tuturor.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase