Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

07 iulie 2012

Cosulete cu ciocolata si bezea


Mi-a fost destul de greu sa incadrez aceste dulcegarii intr-o categorie. Le-as putea numi tarte, pentru ca au o baza de aluat si o umplutura. Le-as putea numi si fursecuri, pentru ca sunt mici si crocante. Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc de minune langa o ceasca cu ceai, ori cafea, ori ciocolata... sau ce vreti voi.

Reteta am gasit-o aici. Multumesc Dimitrana! Am facut insa o mica modificare: in loc de migdale am folosit nuci.

Ce va trebuie: 

Pentru aluat: 250g faina, 125g unt moale, 100g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 ou.
Pentru umplutura: 2 albusuri, 2 linguri zahar, 100g nuci macinate (Dimitrana a folosit migdale macinate), un pumn de butoane de ciocolata si un pumn de alune de padure (scuze, dar nu le-am cantarit).

Cum procedati:

Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugati apoi oul si mixati in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina cu cacao (cernute) si amestecati (cu o lingura/paleta/degetele) pana se omogenizeaza. Formati o minge din aluatul rezultat pe care o inveliti in folie alimentara si o bagati la frigider pentru minimum 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Inainte sa treceti la decuparea aluatului, pregatiti bezeaua astfel:
Bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare, adaugati zaharul pudra si mixati in continuare pana ce compozitia devine compacta si face varfuri lucioase. Adaugati apoi nuca (ori migdalele) macinata, amestecand usor, cu o lingura ori paleta de silicon, de jos in sus pentru o incorporare completa.

Dupa minimum 2 ore, scoateti aluatul din frigider. Daca este prea tare, il mai lasati cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindeti intre doua folii alimentare. Decupati aluatul cu o forma de floare. Floricelele rezultate le asezati intr-o tava de minitarte sau minimuffins, cat mai centrat, apasand usor in mijloc ca sa se formeze cosuletul. Adaugati in fiecare cosulet cateva butoane de ciocolata, apoi bezeaua cu nuca/migdale, iar la urma adaugati cate o aluna de padure in varful fiecarei floricele.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cca 15-20 de minute.
Dupa ce le-ati copt, le scoateti si le asezati pe un gratar ca sa se raceasca .


Sunt delicioase!
Va doresc tuturor pofta buna si mult spor!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase