Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

18 martie 2013

Ieri a fost ziua mea....


Ieri a fost ziua mea... vremea n-a fost nici prea buna, dar nici rea... insa dragostea si prietenia ce mi-au fost demonstrate de cei din jurul meu, rude, prieteni reali si prieteni virtuali, m-au coplesit de-a dreptul.

Multumesc si pe aceasta cale tuturor celor care si-au rupt din timpul lor si mi-au transmis mesaje de felicitare. Marturisesc ca nu m-am asteptat la un numar atat de mare.

N-am sa intru prea mult in detalii si, de data asta, nu am sa postez imagini cu meniul aniversar, insa am sa ma laud cu primul tort primit cadou de ziua mea. Si nu orice tort, un tort deosebit, lucrat cu maiestrie de prietena mea Viorica Dinu, una dintre cele mai talentate, daca nu chiar cea mai talentata modelatoare in pasta de zahar din cate cunosc.

Multumesc mult, Vio, te pup dulce, precum tortul tau, si am sa te rasplatesc cu o imagine elocventa a impactului pe care l-a avut darul tau asupra frumoasei mele nore.


Si o imagine cu cele mai frumoase flori (naturale) pe care le-am primit. Sunt de la copiii mei dragi, buni si frumosi.


Va doresc tuturor sa aveti zile frumoase precum a fost pentru mine cea de ieri!


05 martie 2013

Crepes Suzette


Reteta a fost inventata de Auguste Escoffier ca un tribut adus actritei Suzanne Reichenberg. Caracterul specific al acestui desert rafinat este aroma puternica de portocala si gustul delicat al sosului pe baza de unt si caramel de portocala usor alcoolizat. In pub-urile franceze acestea se aduc la masa flambate, dar acest artificiu nu face parte din reteta originala.

Si acum, iata ingredientele de care aveti nevoie:

Pentru clatite:

200g faina
3 oua
500ml lapte
50g zahar
un praf de sare
40g unt de arahide (eu am folosit unt obisnuit)
2 linguri Grand Marnier sau Cointreau (nu am avut si am folosit sirop de portocala si coniac)
Coaja rasa de la o portocala bio, ori un pliculet de coaja de portocala de la Dr. Oetker.

Preparare:

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus.

Aluatul se se tine cateva ore la frigider inainte de a coace clatitele, apoi acestea se coc pe ambele parti, se aseaza si se pastreaza una peste alta pentru a se mentine calde.


Daca se racesc pana se prepara sosul, se pot reincalzi la MO. 

Pentru montare si decorare:

Sos de portocale
Felii de portocale confiate

Pentru sosul de portocale:

300ml suc proaspat de portocale (si coaja rasa daca portocalele sunt bio)
30g zahar pudra
30g caramel de portocale (miere am pus eu)
30ml Grand Marnier sau Cointreau (optional) - eu am avut Metaxa.
40g unt

Preparare:

Intr-o craticioara, se amesteca coaja de portocala cu zaharul si sucul de portocale si se fierb impreuna pana ce sosul se reduce la jumatate. De indata ce sosul devine gros, se adauga untul si se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga mierea si se omogenizeaza. Acum puteti adauga si coniacul.

Felii de portocale confiate:

O portocala (de preferinta bio) taiata felii subtiri
100g zahar
200ml apa

Preparare:

Recomand prepararea acestora cu o zi inainte.
Se prepara un sirop din apa si zahar si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin. Se adauga feliile de portocale si se mai fierb pana ce coaja acestora devine usor translucida. Se scot din sos si se pastreaza intr-un vas bine acoperit pana in momentul servirii. Recomand sa le acoperiti totusi cu putin sos pana la servire pentru a nu se usca.


Mod de servire:

Se topeste putin unt intr-o tigaie, apoi se adauga o parte din sos. Se ia o clatita impaturita in patru si se inmoaie bine in sosul fierbinte, apoi se aseaza pe farfurie, se mai toarna putin sos deasupra si se decoreaza cu o felie de portocala confiata. Asa se procedeaza cu toate portiile.

Daca doriti sa faceti spectacol, stropiti clatita cu putin coniac incalzit si dati-i foc, dar cu mare grija, ca sa nu aprindeti si altceva.

Este un desert delicios!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase