tag:blogger.com,1999:blog-36349629339114671112024-03-14T08:17:45.933+02:00Clipe dulci si parfumatedana2dorDana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.comBlogger462125tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-9322379173231539602015-06-28T22:17:00.001+03:002015-06-29T12:40:23.480+03:00<!--[if gte mso 9]>
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
RO
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-75333647975876551562014-12-17T16:09:00.000+02:002014-12-17T16:09:37.091+02:00Financier cu capsune si fistic - Strawberry and pistachio Financier
"Le financier" este un produs de patiserie ce contine in principal pudra de migdale. Originar din Franta secolului al XVII-lea, mai este cunoscut si sub denumirea traditionala de "visitandines". Mai multe informatii despre acest produs delicat si delicios gasiti aici: http://fr.wikipedia.org/wiki/Financier_%28p%C3%A2tisserie%29
Ingrediente:
40g faina
40g pudra de migdale
55g zahar pudra
60g Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-70894012580888081212014-12-10T21:00:00.001+02:002014-12-10T21:50:39.066+02:00Biscuiti cu ciocolata - Perfect Chocolate Cookies
Simt nevoia sa va marturisesc ca ma simt putin vinovata fata de voi, cititorii mei fideli, ca v-am neglijat in ultimul an si am postat retete atat de rar.
Pe de alta parte insa vreau sa va multumesc, pentru ca datorita voua, cei care prin comentariile lasate ati apreciat in mod special retetele mele festive, am reusit sa-mi canalizez priceperea catre un proiect de suflet despre care Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-59130098440104789582014-05-29T01:01:00.000+03:002014-12-10T21:15:04.682+02:00Dessert Table Party Lavinia Am pregatit aceasta masa dulce in week-end-ul trecut, pentru party-ul aniversar al Laviniei, draga si frumoasa mea nora.
A fost putin complicat pentru ca tot in acel week-end am participat si la un gratar cu prietenii blogeri (Geta, Elena, Adriana, Gabriela, Zamzu si Dana) si le-am sarbatorit si pe soacra si cumnata mea (doua Elene), pentru care am pregatit cate un tort. Torturile au fost Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-3562347035664362142014-02-10T12:36:00.000+02:002014-02-10T23:35:13.236+02:00Cupcakes cu produse Dr. Oetker
De ceva vreme am primit un pachet de la echipa Dr. Oetker, pe motivul ca, citez: "...echipa Dr. Oetker te-a remarcat si de-a lungul anului 2013 ne-ai facut sa zambim". M-a bucurat sa aud asta, pentru ca intr-adevar, unul dintre obiectivele blogului este sa aduca zambete si bucurie celor care-l viziteaza.
Iata si fotografia produselor primite:
Multe dintre produsele primite le folosesc in Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-89849875332197615212013-12-17T12:08:00.002+02:002013-12-17T17:17:16.384+02:00Turta dulce decorata pentru copii - party NataliaV-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani).
Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii.
Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa?
Voi posta ulterior si reteta de turta dulce.
Am revenit cu reteta de turta dulce.
<!--[if gte mso 9]>
Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-7833963150885695732013-12-17T03:00:00.000+02:002013-12-17T03:00:58.460+02:00Aperitive festive pentru copii - party NataliaNatalia este o fetita frumoasa care a implinit 2 ani. Parintii, bunicii, nasii si prietenii i-au facut o multime de surprize: stegulete, baloane, jucarii de tot felul.
O surpriza frumoasa si gustoasa a fost si platourile cu aperitive festive pe care le-am decorat potrivit cu varsta ei si a prietenilor invitati.
Ba mai mult, la fel de mare a fost surpriza si pentru parintii copiilor invitati, Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com4Bucharest, Romania44.4325 26.10388890000001544.069698499999994 25.458441900000015 44.7953015 26.749335900000016tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-54490626467787535342013-11-02T15:43:00.000+02:002013-11-16T11:58:11.444+02:00Cupcakes de Halloween: witches, monsters, ghosts, bugs
Bine v-am regasit, dragii mei!
Dupa o luuuuunga absenta, iata ca am revenit.
Iar pentru ca revenirea mea sa fie primita de voi cu bucurie, m-am gandit sa va incant cu cateva imagini ale ultimelor mele realizari.
Desi nu sunt fan Halloween, am fost invitata sa fac niste copii fericiti. Sper ca am reusit. Voi ce credeti?
Comestibile 100%, aceste cupcakes au fost si deosebit de
gustoase. Ca Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-15959494465850187572013-03-18T12:20:00.000+02:002013-03-18T12:54:28.639+02:00Ieri a fost ziua mea....
Ieri a fost ziua mea... vremea n-a fost nici prea buna, dar nici rea... insa dragostea si prietenia ce mi-au fost demonstrate de cei din jurul meu, rude, prieteni reali si prieteni virtuali, m-au coplesit de-a dreptul.
Multumesc si pe aceasta cale tuturor celor care si-au rupt din timpul lor si mi-au transmis mesaje de felicitare. Marturisesc ca nu m-am asteptat la un numar atat de mare.
N-amDana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com18tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-83868530258817436762013-03-05T00:19:00.002+02:002013-03-05T00:51:51.896+02:00Crepes Suzette
Reteta a fost inventata de Auguste Escoffier ca un tribut adus actritei Suzanne Reichenberg. Caracterul specific al acestui desert rafinat este aroma puternica de portocala si gustul delicat al sosului pe baza de unt si caramel de portocala usor alcoolizat. In pub-urile franceze acestea se aduc la masa flambate, dar acest artificiu nu face parte din reteta originala.
Si acum, iata Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-61053579666637827032013-02-20T23:12:00.000+02:002013-03-07T00:48:45.289+02:00Tiramisu CupcakesIngrediente 24 cupcakes:
200g unt la temperatura camerei
200g zahar
4 oua
250g faina
50g cacao de buna calitate
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
200ml smantana pentru frisca
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga cate un ou, incorporandu-se treptat.
Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce
au fost incorporate ouale, se adauga Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-7352728071678930982013-02-11T22:26:00.000+02:002013-03-07T00:44:41.984+02:00Black Forest CupcakesIngrediente pentru 24 de cupcakes:
200g unt
200g zahar
4 oua
250g faina
50g cacao neagra de buna calitate
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
200ml smantana pentru frisca
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga cate un ou, incorporandu-se treptat.
Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce
au fost incorporate ouale, se adauga amestecul de Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-51596689151580566512013-02-06T22:12:00.000+02:002013-03-04T22:13:23.596+02:00Frosting tiramisu Ingrediente:
113g unt
250g zahar pudra
2 linguri ness
100 ml smantana pentru frisca
100g mascarpone
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste si se obtine o crema alba si catifelata. Se adauga doua linguri de ness si se omogenizeaza, apoi se adauga smanta pentru frisca si se mixeaza cca 3-4 minute. La urma se adauga mascarpone si se uniformizeaza.
Cu frosting-ul rezultat se Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-53925582805012256212013-01-08T21:59:00.000+02:002013-03-06T18:20:25.160+02:00Buttercream de ciocolata
Ingrediente:
113g unt la temperatura camerei
200g zahar pudra
4 linguri pline cu cacao neagra de buna calitate
100ml smantana pentru frisca
arome: rom, coniac, cafea/ness, lichior de portocale, la alegere, dupa plac.
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, rezultand o crema alba si fina, se adauga cacaua si smantana si se mai mixeaza 4-5 minute. Se adauga aromele si se Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-82035332947321554182012-12-06T21:42:00.000+02:002013-03-07T00:57:36.387+02:00Muffins cu ciocolata
Ingrediente pentru 24 buc.
200g unt la temperatura camerei
200g zahar
4 oua
250g faina
50g cacao
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
200ml smantana pentru frisca
Arome, dupa gust: rom, portocala, coniac, cafea...
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga cate un ou, incorporandu-se treptat.
Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea.Dupa ce auDana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-55079920394279616962012-11-23T21:21:00.000+02:002013-03-04T21:25:35.561+02:00Funfetti cupcakes cu frosting de ciocolata alba
Pentru 24 de cupcakes, avem nevoie de:
200g unt
200g zahar
4 oua
300g faina
1lingurita praf de copt
un praf de sare
200 ml smantana pentru frisca
bombonele/bastonase din zahar divers si viu colorate
arome: vanilie, lamaie, portocala - dupa plac
Nota: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
Preparare:
Se mixeaza untul (moale) cu zaharul pana se dizolva si obtinem o cremaDana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-53619776094669744002012-10-18T20:54:00.000+03:002013-03-04T20:59:34.905+02:00Cel mai bun buttercream cu ciocolata alba
Ingrediente:
113g unt (>80% grasime) la temperatura camerei
200g zahar fin
100ml smantana pentru frisca
100g ciocolata alba
Preparare:
Se mixeaza untul impreuna cu zaharul fin, pana se dizolva si se obtine o crema alba si spumoasa.
Se infierbanta smantana pentru frisca si se ia de pe foc inainte de a intra in fierbere. Se rastoarna peste ciocolata alba (picaturi ori razuita) si seDana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com0Bucharest, Romania44.4325 26.10388890000001544.0696905 25.458441900000015 44.795309499999995 26.749335900000016tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-91111411740569804492012-09-15T17:32:00.000+03:002014-06-23T11:26:03.881+03:00Funfetti Muffins
Ingrediente pentru 24 de buc.
200g unt
200g zahar
4 oua
300g faina
1lingurita praf de copt
un praf de sare
200 ml smantana pentru frisca
bombonele/bastonase din zahar divers si viu colorate
arome: vanilie, lamaie, portocala - dupa plac
Nota: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
Preparare:
Se mixeaza untul (moale) cu zaharul pana se dizolva si obtinem o crema alba, Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com2Bucharest, Romania44.4325 26.10388890000001544.0697025 25.458441900000015 44.7952975 26.749335900000016tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-83332756307361121702012-07-07T18:42:00.000+03:002012-07-07T18:42:39.528+03:00Cosulete cu ciocolata si bezea
Mi-a fost destul de greu sa incadrez aceste dulcegarii intr-o categorie. Le-as putea numi tarte, pentru ca au o baza de aluat si o umplutura. Le-as putea numi si fursecuri, pentru ca sunt mici si crocante. Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc de minune langa o ceasca cu ceai, ori cafea, ori ciocolata... sau ce vreti voi.
Reteta am gasit-o aici. Multumesc Dimitrana! Am facut insa o mica Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com26tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-4795041068275671322012-05-29T09:30:00.001+03:002012-05-29T09:30:00.736+03:00Socata si sirop de socIn ciuda ploilor abundente, anul asta am reusit sa culeg soc in doua randuri. O data pe drumul dinspre Brasov spre Bucuresti, cand am oprit la marginea unei padurici si am cules florile sub rafalele unei ploi torentiale si a doua oara, acum cateva zile, cand am facut un drum spre LaS "Fierbintii din Deal" si am gasit din nou tufisuri cu soc intr-o padurice aflata pe un drum laturalnic. De data Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-91064390255240626622012-05-18T16:42:00.000+03:002012-05-18T16:42:52.296+03:00Coronite cu vanilie
Pentru autenticitate, am pastrat denumirea retetei asa cum am primit-o de la mama-soacra. Acesti biscuiti ori fursecuri, sau cum vreti voi sa-i mai denumiti, seamana foarte mult cu biscuitii linzer, numai ca nu au in compozitie faina de migdale si au in plus bicarbonat. Aluatul este putin mai maleabil decat cel al biscuitilor linzer, asa ca se lucreaza mai usor, iar rezultatul este delicios.
Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com16tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-14453512948202880142012-05-16T16:11:00.001+03:002012-05-16T16:12:42.768+03:00Cupcakes cu matcha si frosting de capsuni si lime
Dupa cum ati observat, am facut o noua pasiune pentru cupcakes. Sunt atat de dragute, delicioase si mai ales versatile! Poti crea modele noi, dupa inspiratie si ingredientele aflate la indemana, iar aceste cupcakes au fost delicioase si au produs multa bucurie celor care le-au consumat.
Ingrediente pentru 24 mini cupcakes ori 12 cupcakes marime normala:
125g unt la temperatura camerei, 130g Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-55504184976009705882012-05-03T18:01:00.000+03:002012-05-03T18:01:56.538+03:00Pizza ciobanuluiPizza ciobanului, o glumitza gustoasa, de primavara.
Ingrediente pentru doua pizza cu diametru de 27cm:
pentru aluat: 500 g făină, 300 ml apă călduţă, 25g drojdie proaspata (sau 7g drojdie uscata), 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă sare, 3 linguri ulei de măsline;
pentru toping: 120ml smantana, 150g cas (sau mozzarella), 200g cartofi taiati chipsuri;
pentru sosul de smantana: 100ml smantana, Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-5157956987154995962012-04-30T08:56:00.002+03:002012-04-30T08:56:00.108+03:00Biscuiti linzer cu gem de zmeura - Linzer cookiesFoarte buni si frumosi acesti biscuiti. Sunt spornici si se fac usor dar, ce-i drept, se si consuma la fel de usor.
Ingrediente:
150g faina
100g faina de migdale (preparata in casa din migdale macinate impreuna cu o lingura de zahar)
250g unt cu peste 80% grasime
150g zahar
2 galbenusuri
un praf de sare
vanilie (un pliculet zahar, ori o lingura esenta, ori semintele unei pastai)
gem de Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-3634962933911467111.post-61419903365311256412012-04-26T17:50:00.000+03:002012-04-26T17:50:43.556+03:00Alfajores de maizena cu dulce de lecheAcesti biscuiti tip sandwich umpluti cu dulce de leche, de origine argentiniana, i-am facut prin februarie, dar n-am apucat pana acum sa-i postez. Delicati si aromati, se potrivesc de minune alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.
Ingrediente:
120 g făină
180 g de amidon de porumb
100 g de zahăr
130 g de unt
&Dana2dorhttp://www.blogger.com/profile/02578099013427486572noreply@blogger.com17