

Iata ce am folosit:
pentru blat: 8 oua, o cana si jumatate faina, o cana si jumatate zahar, 1 varf de cutit bicarbonat, 3 linguri apa fiarta, coaja rasa de la o lamaie, 1 pliculet zahar vanilinat;
pentru glazura: 300ml lapte de cocos, 2 cani zahar, 1 pachet unt, 2 pliculete zahar vanilinat,
pentru tavalit: 300g nuca de cocos colorata.
Cum am procedat:
pentru blat: am batut albusurile spuma, pana s-au intarit; am frecat apoi galbenusurile cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat albusurile batute, apa fiarta, bicabonatul, coaja rasa de lamaie si faina si am omogenizat usor compozitia. Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute.
In acest timp am pregatit siropul astfel: am pus pe foc mic intr-o craticioara laptele de cocos, am adaugat zaharul si vanilia si am amestecat continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi am luat craticioara de pe foc si am adaugat untul taiat cubulete amestecand continuu pana la integrarea completa. Am lasat apoi siropul sa se racoreasca.
Intre timp prajitura s-a copt si am scos-o din cuptor dar am lasat-o in tava sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a mai racit am taiat-o patrate.
Am asezat intr-o farfurie nuca de cocos, apoi am luat patratele de prajitura, le-am cufundat in sirop si le-am tinut cca 30 de secunde, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si le-am asezat pe un platou.
Sunt foarte vesele si foooarte gustoase, mai ales pentru iubitorii de cocos.

mi-ai facut pofta, ador cocosul! hmmmm!e foarte buna u siguranata...va fi trecuta pe lista..:)sa ai o zi buna!
RăspundețiȘtergereMa inscriu si eu la un cubulet, ca arata prea bine... Pupici !
RăspundețiȘtergerefoarte vesela si diafana!nu am facut vreodata...dar ador aroma de cocos!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!
RăspundețiȘtergereChiar sunt delicioase, Just me! O zi buna si tie!
RăspundețiȘtergereEsti invitata mea, Daniela! Pupici si eu!!!
RăspundețiȘtergereTi le recomand cu caldura, Alison, si sa-mi spui si mie cum ti-au placut :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, MariaB :)
RăspundețiȘtergereTare frumusele si vesele mai sunt!
RăspundețiȘtergereCred ca indraznesc sa ma servesc si eu cu o bucatica!
Pupici, Dana!
Pupici, Iulia! Cu placere, draga mea, ca tare bune mai sunt :):)
RăspundețiȘtergere...De fapt, au fost :) ca s-au terminat de mult :(...
te asteapta un premiu la mine pe blog.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mika! Fug sa-l ridic!
RăspundețiȘtergere"am pus pe foc mic intr-o craticioara laptele de cocos"...zici
RăspundețiȘtergereEu il pot suplini cu .....ce ??????
Multumesc!
Da, Evelina, in principiu aproape orice se poate inlocui, bineinteles ca in felul asta se schimba si gustul.
RăspundețiȘtergereIn cazul de fata, poti sa faci un sos alb mai consistent din ciocolata alba topita impreuna cu frisca lichida, sau din lapte condensat. Aromele le alegi dupa plac: vanilie, coaja de lamaie, rom.
Atunci nu va mai fi atat de pregnant gustul de cocos, ci aroma pe care vrei sa o folosesti.
Deci, se poate, dar va iesi altceva, si poate la fel de bun.