
Una dintre prajiturile preferate de sotul meu este si aceasta prajitura cu visine.

Nefiind sezon de visine proaspete, am facut-o cu visine congelate, iar in acest caz aspectul este putin mai trist comparativ cu varianta cu visine proaspete, insa gustul este minunat.

Si acum reteta!
Ai nevoie de:
4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, zahar vanilinat, coaja de lamaie, un praf de sare, o punga visine congelate (de fapt, decongelate) cca 400 g.
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu sarea si uleiul. Albusurile se bat bine si cand s-au intarit pe jumatate se adauga zaharul si se bat in continuare. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga galbenusurile, faina, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, incorporandu-se usor cu lingura.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie cerata si se aseaza visinele decongelate, scurse bine.
Eu le trec putin prin faina ca sa nu se lase la baza aluatului. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat cca 20-30 de minute. Se verifica cel mai devreme dupa 15 minute si se mai lasa pana ce devine aurie. Se poate face si testul cu scobitoarea (introdusa in prajitura trebuie sa iasa curata).
Dupa ce se scoate din cuptor, sa mai lasa putin sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar farin cu aroma de vanilie.
Iata-le, numa' bune de mancat :)

Pofta bunicica si un week-end minunat va doresc!
foarte bine arata prajiturica. Eu niciodata nu am congelat asa fructele. Cum sunt fructele congelate?
RăspundețiȘtergereNu le-am congelat eu, Sandytza, draga mea, desi anul acesta voi incerca...
RăspundețiȘtergereAm cumparat cateva pungi cu fructe congelate inca din iarna (visine, fructe de padure, zmeura)de la supermarket si acum le consum pe ultimele pentru ca au inceput sa apara cele proaspete...
Buna dimineata!
RăspundețiȘtergereAm poposit astazi pe blogul tau (nu este prima oara) si mi-a placut ce-am vazut!
Prajitura cu visine imi place si mie, dar am terminat ce-am avut la congelator si acum astept noua recolta.
Se congeleaza usor. Se scot samburii, se pun intr-o sita la scurs zeama(pe care poti sa o folosesti cum vrei), se pun in punguta si apoi la congeltor. Cand ai nevoie le scoti si le decongelezi).
O zi buna!
Dana, arata asa cum stiu ca arata prajitura cu visine a unei matusi de-a mea. Era, din pacate, singura reteta care mi-a placut la ea, pentru ca eram lesinata dupa visine atunci. Sper ca nu te superi, dar eu astept -so fac atunci cand or sa apara visinele proaspete. Reteta insa am retinut-o! Un weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumim, Mari, ca ne impartasesti din experienta ta.
RăspundețiȘtergereAnul acesta voi pune si eu fructe la congi, cu siguranta.
Iti doresc o Duminica excelenta!
Draga Elena, si eu abia astept sa apara visinele proaspete... si ma bucur daca reteta mea iti va fi de folos.
RăspundețiȘtergereSa stii insa, ca are un defect aceasta prajiturica: se termina ffffff repede :)
Te pup si-ti doresc si eu o Duminica minunata!
Vreau si eu prajitura, arata si stiu ca este nemaipomenit de buna, te astept cu premii frumoase pe blogul meu.
RăspundețiȘtergereOhh, cu placere, Vicky :) Asa este ca e buna prajiturica?
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru premii... sunt tare dragute. Diseara ma ocup de ele...
O zi minunata iti doresc!
Doar 4 linguri de faina pentru aluatul in care vor intra 400gr de visine??? esti sigura?
RăspundețiȘtergereMerci
Draga anonim, sunt foarte sigura :) Dupa cum observi din fotografii, aluatul este plin de visine.
RăspundețiȘtergereDaca preferi aluat mai mult, trebuie sa cresti in egala masura toate celelalte ingrediente pentru aluat.
Dar noua asa ne place: aluat putin si muuuulte visine.
Ati uitat s a scrieti praf de copt...eu sunt mai neexperimentata si nu am pus caci m-am luat strict dupa reteta si a iesit foarte bun...dar necrescut .Va sugerez sa corectati daca mai puteti ca sa nu mai pateasca nimeni ca mine...numai bine!
RăspundețiȘtergereDraga Nicoleta, nu am uitat sa scriu praf de copt, pentru ca nu am pus praf de copt.
RăspundețiȘtergereAluatul este pufos de la albusurile batute spuma si atat.
Asa este reteta.
He he , azi am facut-o , de 2 ori ,2 tavi :D A iesit perfect , exact ca in poza ta si a laudat-o si soacra :P
RăspundețiȘtergereMa bucur tare, Roxana :) Aprecierea soacrei e sacra :)))
RăspundețiȘtergere