02 iunie 2010

Desert la pahar - Spuma de capsuni

Un desert de sezon, rapid si usor, gustos si parfumat.


Ce am folosit pentru 6 pahare Ypsilon:

3oo Creme patisserie de la Meggle, 300+200g capsuni, zahar dupa gust, eu am pus doar doua linguri, 10g gelatina pentru sos.

Cum am procedat:

Am spalat si am curatat de codite cele 300g capsuni, le-am taiat, le-am asezat intr-un bol si am presarat peste ele doua linguri de zahar.
Celelalte 200g le-am spalat numai si le-am pastrat pentru montat si decor.

Am mixat frisca si am dat-o la rece.
Am scurs apoi sosul lasat de la capsunile cu zahar, am mixat fructele rezultand un piure grosier, apoi sosul l-am incalzit pe foc impreuna cu gelatina hidradata.
Gelatina am preparat-o asa: am dizolvat-o mai intai in apa rece, apoi am adaugat-o sosului cald si am mai tinut-o pe foc cateva minute, fara a atinge insa punctul de fierbere.
Sosul se raceste complet inainte de folosire.

Am scos apoi frisca din frigider si am incorporat piureul de capsuni mixand usor.

Montarea: am pregatit paharele, am asezat un strat de spuma, apoi cateva capsuni taiate, eventual si putin sos, iarasi un strat de spuma si la urma am decorat cu sos si o capsuna cu tot cu codita.

Am introdus paharele in frigider si le-am servit dupa cel putin o ora.
Si inca o pozulitza frumoasa...

Pofta bunicica si o zi cu soare va doresc!

12 comentarii:

  1. mmm, ce bine arata, si ce aromate trebuie sa fie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi place teribil prezentarea in aceste pahare! Imaginea asta face tare mult pentru glandele mele salivare. Deci, am retinut metoda si multumiri din partea mea pentru modul elegant in care ne faci pofta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta chiar ca e delicios si nici nu-i greu de facut...Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt intr-adevar super, Denisia :)
    Desertul este super usor de facut si fructele sunt de sezon.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Carmen, am folosit capsuni romanesti si au fost tare aromate :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea Elena, si mie imi plac paharele astea pentru ca se potrivesc perfect acestui tip de desert. Iar spuma asta de capsuni ne-a dat pe toti pe spate de buna ce a iesit :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Este intr-adevar foarte usor de facut, Elena-Maria, asa ca spor si sa-mi spui si mie cum ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună ziua, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
    Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec
    Titlu : Informatii
    Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/
    Numa bine şi scuze dacă am deranjat cu acest mesaj :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Laura!
    Apreciez gestul tau, te pup si iti doresc o zi exceleneta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am alta reteta pt. spuma cu capsuni: din albusuri cu zahar si piure de capsuni...n-am incercat cu frisca...

    RăspundețiȘtergere