01 septembrie 2010

Tarta cu nectarine, visine si fistic


O tarta deosebit de gustoasa si usor de preparat.


Ce am folosit: 80g unt moale, 100g zahar, 2 oua, 150g faina+150g faina, vanilie, coaja rasa de portocala, o jumatate lingurita praf de copt, un praf de sare, zahar brun dupa gust, in functie de cat de dulci, sau acrisoare sunt fructele, 3 nectarine, 200g visine, 50g fistic verde macinat grosier.

Cum se procedeaza:
Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga cate un ou, incorporandu-le usor pe amandoua, se adauga aromele, apoi 150g faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se ia deoparte jumatate din compozitie, iar in ce a ramas mai incorporam treptat cca 150g faina, pana aluatul nu se mai lipeste de degete, dar ramane inca moale.

Se pregateste tava (eu am tapetat-o cu hartie de copt, dar nu cred ca este necesar), se intinde aluatul cu degetele cat mai uniform, ridicand putin marginile. Intepam cu furculita din loc in loc, apoi adaugam fructele. Nectarinele taiate cubulete mai intai, apoi din loc in loc visinele, pentru culoare. Presaram peste ele zaharul brun si fisticul verde macinat, apoi asezam cu o lingura din aluatul lasat deoparte, din loc in loc, in asa fel incat sa nu acopere complet tarta si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 de minute.

Trebuie urmarit procesul de coacere ca sa nu se rumeneasca prea tare la suprafata si sa ramana necoapta in interior.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar fin, eventual vanilinat.

Noi am servit feliile impreuna cu cate o cupa de inghetata de piersici (reteta si pozele in curand...) si nu pot sa va povestesc cat de delicioasa a fost :) Atat de delicioasa incat o voi repeta in week-end-ul viitor.

O zi excelenta va doresc!

24 de comentarii:

  1. Ma grabesc sa ies de la tine,ca nu mai pot cu tarta asta a ta!
    M-ai dat gata,musai s-o fac si eu!!!
    E grozava,nici nu-ti trebuie nimic mai bun!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei...totul la superlativ!

    RăspundețiȘtergere
  3. Musai s-o faci, Mariana :):) ca e tare faina!
    Te pup si sa ai o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Miha! De ceva timp am lasat-o mai usor cu dulciurile, dar tarta asta a fost intr-adevar minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grazie Stefania!
    E 'davvero deliziosa crostata.
    Un abbraccio!

    RăspundețiȘtergere
  6. o combinatie cu totul inedita pentru mine,aditia de fistic e o idee minunata,imi pot inchipui aromele si texturile amestecate,mai ales in prezenta inghetatei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Alison, chiar a fost o asociere fericita intre gusturi si texturi... O voi repeta in week-end pentru ca imi vin copiii la masa.
    O noapte linistita iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata minunat si sunt convinsa ca e la fel de buna!! multe ganduri nbune pentru tine, Dana!

    RăspundețiȘtergere
  9. Numai bunatati ai pus in tarta!! Te invit in pagina mea noua
    https://wittcami.wordpress.com/
    O zi buna! Cami

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Mirey!!!
    Daca vrei sa stii cum a fost, treci pe la noi intr-o seara :)
    Pana atunci, iti doresc o seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  11. A fost o grozavie tarta asta, Cami draga! Sa stii ca deja trecusem pe la tine si am notat noul blog in listutza mea :)
    O seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tartele cu fructe sunt un deliciu. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai am capatat un interes special pentru tarte! Este exact ceea ce-mi doream acum! Multumesc! Si felicitari inca o data pentru poze si prezentari!

    RăspundețiȘtergere
  14. De cum am vazut minunatia, am fost hotarata sa o fac!! Si am facut-o, ffff buna, putin spus grozava, poate divina! dar, este si un dar, am respectat reteta intocmai, insa aluatul meu a iesit destul de tare, la aceleasi cantitati, te rog, unde am gresit? ce am facut? vreau sa o repet si cu siguranta asa va fi, chiar daca ma nemultumeste frgezimea aluatului. Multumesc pentru bunatatile impartasite, te urmaresc cu drag. Pa pa

    RăspundețiȘtergere
  15. Sara, asa este! Sunt tare bune :)
    Te pup si eu si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa am patit si eu, Andreea, am facut tarta asta de patru ori intr-o saptamana:) si ai mei tot nu s-au plictisit de ea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma bucur tare ca ti-a placut, Geta, si imi pare rau ca nu ti-a iesit blatul fraged asa cum ar fi trebuit.
    Cred ca nu te-ai oprit la timp cand ai adaugat a doua transa de faina. In reteta am spus ca adaugam faina treptat, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, dar ramane moale.
    Asta pentru ca ualele au dimensiuni/greutati diferite, si cantitatea de faina folosita trebuie apreciata in functie de ele.
    Sper sa iti reuseasca mai bine urmatoarea tarta si sa-mi spui si mie cum ti-a iesit de data asta.
    Te pup si multumesc pentru ca ma urmaresti! Paaaa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc mult, da, cred ca ai gasit greseala, ai perfecta dreptate!! Am sa te anunt la a doua tarta, pentru ca vor exista multe dati de acum incolo, aceasta tarta este un rasfat.Multe ganduri bune spre tine, pa pa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mie nu-mi place fisticul, de aceea am facut tarta fara fistic si a iesit bine

    RăspundețiȘtergere
  20. une succulente tarte aux saveurs variées
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  21. imi place blogul tau,ma bucur ca te-am gasit ,am sa te trec in lista mea de blog-uri.
    am citit postul tau pe blogul liei si vreau sa-ti spun ca merisoare uscate se gasesc in plicuri in toate supermarket-urile:carrefour,metro,selgros.eu de aici cumpar.sunt cam scumpe,da'merita.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc de informatii, Pansy!
    Te voi trece si eu in lista mea de bloguri.
    Un week-end excelent iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  23. ce poti cere mai mult de la asa o tarta delicioasa si apetisanta, cu ingrediente gustoase si indragite de oricine..imi place cum a iesit si abia astept sa incerc sa vad ce imi iese :D

    RăspundețiȘtergere