15 martie 2011

Penne cu somon afumat

 
O noua reteta cu paste si cu ingredientul meu preferat, somonul afumat.

Iata si reteta:

Ingrediente:

350 g penne, 200g somon afumat (o parte se toaca marunt iar o parte se pastreaza in fasii pentru decor), o ceapa, o lingura sos de rosii, o lingura smantana, parmezan razuit, ulei de masline, sare, piper, crengute de rozmarin

Mod de preparare:

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare timp de 5-10 minute (cat scrie pe ambalaj). In timp ce se fierb pastele, se pune intr-o tigaie uleiul de masline si se prajeste putin ceapa tocata, apoi se adauga somonul tocat, si la urma sosul de rosii, sarea si piperul, dupa gust. Cand sosul este gata, se stinge focul, se adauga smantana si se omogenizeaza.

Dupa ce au fiert pastele, se scurg, apoi li se adauga sosul si se amesteca. In farfurie se presara cu parmezan si se decoreaza cu crengute de rozmarin si cu fasii de somon afumat asezate dupa imaginatie.

 
 Va doresc tuturor o zi insorita si mult spor!

16 comentarii:

  1. Che delizia queste penne con il salmone, ciao

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut la" cireasa de pe tort" ceva de genul si de atunci tot poftesc.Acum ca le-am gasit si aici...poftesc dublu.
    O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani, Dana! Multa sanatate, noroc si fericire alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna te astept sa iti revendici premiul de la mine:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mariette, multumesc! Sunt usor de facut si foarte gustoase :)

    @ Iti multumesc de urari,Doinita draga:)

    @ Multumesc, Adoriana :)

    @ Multumesc Felis... mmmm si bune rau :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Participi si la concursul de pe Prajituria su b numele de Mihai Costinel?
    http://prajituria.ro/retete/torturi-magice/gandacelul-vesel/12757/
    Tipul e pe primul loc cu retete culese de pe toate site-urile si blogurile culinare :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Bineinteles ca nu, Alina draga. Individul mi-a furat imaginea si a concurat cu ea. Le-am scris si sper sa o scoata din concurs. Este strigator la cer cum pot fi unii atat de nesimtiti.
    Multumesc mult pentru ca m-ai avertizat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata! Cred ca sunt delicioase aceste paste mai ales ca si noi iubim somonul afumat!

    RăspundețiȘtergere
  9. O reteta minunata, pe blogul meu te asteapta niste premii.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Multumesc, draga mea Iulia :) Sunt intr-adevar delicioase!

    @Multumesc, Naty :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Woaw ce apetisante sunt,cu siguranta sunt delicioase.
    Un premiu te asteapta la mine pe blog.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere