03 martie 2011

Praline din ciocolata neagra cu aroma de portocale cu nuci si cu fistic

 

O noua serie de praline, de data asta din ciocolata neagra cu aroma de portocale, umplute cu nuci si cu fistic.

 
Ingrediente pentru 20+20 de buc.:
 
Pentru umplutura de nuci: 200g nuci macinate fin, 100g zahar pudra, 100ml 1apte condensat, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura coniac de buna calitate; 
Pentru umplutura de fistic: 200g fistic macinat fin, 100g zahar pudra, 100ml lapte condensat, 1 lingurita coaja de lime rasa fin si 1 lingura suc de lime.
Pentru glazura: 200g ciocolata neagra cu aroma de portocala, 150ml frisca lichida, 75g unt
Pentru decor: fistic, coji de citrice confiate, cranberries confiate.


Mod de preparare:

Se prepara mai intai umpluturile astfel:
-          se macina nucile impreuna cu zaharul pudra, se adauga laptele condensat, cafeaua instant si coniacul si se omogenizeaza. Se introduce compozitia la frigider pentru cca 1-2 ore.
-          se macina fisticul impreuna cu zaharul pudra, se adauga laptele condensat, coaja de lime rasa si sucul, se omogenizeaza si se introduce la frigider pentru 1-2 ore.

Intre timp se prepara glazura astfel:
Se aduce frisca lichida la o temperatura ridicata, exact ca in etapa precedenta, se adauga ciocolata rasa, apoi untul si se omogenizeaza. 

Montare:
Se scoate umplutura de la frig, se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale care se trec prin glazura si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand-le apoi sa se intareasca la temperatura camerei ca sa nu piarda luciul. Dupa ce am terminat de format toate bomboanele, cu glazura ramasa umplem un pos cu varful subtire si formam linii (sarme) peste bomboane. Am ornat cu jumatati de fistic, cubulete de coaja confiata de citrice si cranberries confiate.


Pe cat de simple, pe atat de delicioase.

23 de comentarii:

  1. OOf , offf! cum arata!!!
    Si cu astea si cu cele de ieri, m-ai omorat!
    imi faci coliva, sa stii:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. as dori si eu macaar unaaaaaaa.........te roooog!!!!!!arata suuuupeerrrrr!...felicitari.....siiiii pupiciii...ssiii.la cat mai multe pralineeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  3. as dori si eu macaar unaaaaaaa.........te roooog!!!!!!arata suuuupeerrrrr!...felicitari.....siiiii pupiciii...ssiii.la cat mai multe pralineeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! N-ai vrea sa facem schimb de linkuri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ooooo, decat coliva, Gabi, mai bine iti fac o duzina de praline si ti le trimit prin posta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere, me and you, stai ca mai urmeaza, pentru ca am facut o serie de sapte tipuri de praline :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord, povesti gustoase! :) Suna interesant ce faci tu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador bombonelele acestea! De-abea astept reteta! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. su-per-be,si fara multe cuvinte,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  10. te-ai angajat cumva la o fabrica de bomboane de ciocolata ??? ma omori cu zile !si io zic ca nu-s prea batrana!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ E simpla reteta, DiAnais, in seara asta o postez :)

    @ Multumesc, yaya6 :)

    @ Pansy draga, nu m-am angajat, dar sigur mi-ar placea sa lucrez in domeniu :) si n-are nicun haz sa mori inainte sa le gusti :))

    @Multumesc, Sara, pup si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. pe astia chiar vreau sa le fac, vin cu rezultatul final :D mersi frumos pentru reteta :D pupici dulci !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dana, toate bomboanele tale sunt minunate. O parte din ele (cele mai vechi) le-am testat si eu, o minunatie sunt. O intrebare am, daca se poate: cum faci sa obtii bomboana atat de rotunda dupa glazurare, cum de nu ti se lasa ciocolata la baza?
    Inca o data, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu mare placere, Anastasia si mult spor! Astept rezultatul :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur tare ca le-ai incercat, Luminita:)
    Sunt doua conditii ca sa-ti iasa rotunde si frumoase: umplutura formata deja trebuie sa stea cel putin o ora la frigider, ca sa fie foarte rece cand o cufunzi in ciocolata topita, iar ciocolata trebuie sa aiba consistenta unei smantani foarte groase.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna doamna!Ce hartiute ati folosit?pt minimuffins sau ceva mai marisoare?

    RăspundețiȘtergere
  17. Ciocolata Heidi cu portocala ati folosit?Sau de care?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Raluca,

    Inteleg ca pralinele astea te-au atras mai mult:)
    Hartiutele sunte speciale pentru bomboane, le-am gasit la Carrefour, anul trecut, iar iocolata a fost Kandia cu aroma de portocale, dar daca nu mai gasesti, poti sa folosesti alt tip de ciocolata si sa-i adaugi aroma de portocale.
    Spor si astept impresii dupa...


    RăspundețiȘtergere
  19. M-au atras toate scumpa doamna,toate pralinele doar ca incep cu acestea ca au ingredientele cele mai accesibile mie:).Azi am fost la cumparaturi si nujtiu de ce eram sigura ca dumneavoastra ati folosit Heidi..probbail din cauza ca am observat la alte dulcegarii ca ati folosit Heidi cu zmeura.Nici nu stiam ka cei de la Kandia au si cu portocale...am sa iau una din aia pt ca aceasta are bucati de portocale in ea si..de nu "da bine":P

    RăspundețiȘtergere