22 iunie 2011

Muschiulet de porc Paesana

 

Intr-o zi ploioasa de vara, aflandu-ma prin Brasov, mi-a fost dat sa descopar un loc placut si primitor unde am savurat aceasta delicioasa mancarica.

La Dieci, restaurant-pizzerie cu profil italian, m-a impresionat initial atmosfera. Clientii de la celelalte mese pareau de-ai casei, iar dupa zambetul larg al chelneritei si dialogul purtat, era clar ca le cunostea preferintele.

Am comandat acest fel de mancare la recomandarea Nicoletei, chelnerita cu zambetul cald ce parea sincer interesata sa ne simtim bine.

Cand a sosit mancarica, aspectul ei nu prea m-a dat pe spate, insa miasmele degajate erau teribil de imbietoare, iar dupa prima inghititura nu am putut decat sa exclam: delicioooos!

In ultima vreme ajung destul de des in Brasov si, bineinteles, revin la Dieci unde acum ma simt si eu ca acasa.

Asa se faca ca, imprietenindu-ma cu gazdele, am primit reteta delicioasei mancari, pe care am incercat-o de cateva ori in bucataria mea si acum v-o impartasesc si voua.


Iata ingredientele pentru 2 portii:
 (va sfatuiesc sa dublati cantitatile ca sa mancati pe saturate)

200g muschiulet de porc
50g ciuperci
40g bacon
200g smantana
200g cartofi prajiti separat
sare, piper

Mod de preparare:

Se rumeneste intr-o tigaie mai intai baconul taiat fideluta impreuna cu muschiuletul feliat. Dupa ce s-a patruns bine carnea, se adauga ciupercutele feliate si se mai lasa cca 15 minute, sau pana scade la jumatate apa lasata de ciupercute. Se adauga smantana.

Intr-o alta tigaie se prajesc in ulei cartofii feliati subtire, pana devin aurii, apoi se scot si se adauga amestecului din cealalta tigaie, se mai adauga sarea si piperul, dupa gust si gata.

Mancarica trebuie consumata imediat ce a fost preparata si merge excelent cu o salata de ardei copti.
In cazul in care mai ramane ceva pe mai tarziu, cand o reincalziti mai adaugati o lingura de smantana, deoarece cartofii absorb sosul.

PS: intrucat smantana mea nu a fost destul de acrisoara, am mai adaugat putina zeama de lamaie.
Atat pentru aspect cat si pentru gust, mai puteti adauga patrunjel tocat.

Astept sa o incercati si sa-mi spuneti daca v-a placut si voua la fel de mult.


O zi excelenta va doresc tuturor!

23 de comentarii:

  1. arata foarte bine si ce imi place cel mai mult la aceasta reteta... ca se face imediat

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea pentru idee!Sigur am s-o fac!Suna pe placul meu!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata. Tot ce este cu ciuperci, este pe gustul meu :).
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am incercat aceasta mancarica si este delicioasa,multumesc pentru reteta.O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este, Naty, se face usor si reapid :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ador tot ce este cu ciuperci, Ancuta :) O zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut, Mihaela! o zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  8. O reteta rapida,asa cum îmi place mie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesanta reteta si arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata bine si are nume frumos!Am putea "fura"reteta?

    RăspundețiȘtergere
  11. @ ei, cu aratatul nu sta chiar asa de bine, draga Lacrima, dar e taaaare gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sigur Teo, cu conditia sa-i pastrezi denumirea si sa mentionezi sursa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce prezentare, Danutzo.Bun de tot!
    Imi era dor de tine :P
    Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Incearc-o draga Pansy! Astept impresii :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Gabitzule! O zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  16. pana incerc eu paesana,treci tu pe la mine si ridica niste premii virtuale,care sper sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc, Pansy! Un we minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere