27 septembrie 2009

Tortulet diplomat cu portocale si kiwi - de ziua soacrei



Saptamana trecuta a fost ziua soacrei mele, asa ca am preparat iute un tortulet, intocmai dupa gustul si preferintele ei, adica: cu fructe, cu creme usoare si foaaarte insiropat.
Ce am folosit: un pachet piscoturi, 2 plicuri Crema pentru tarte cu fructe de la Dr.Oetker, 500ml lapte rece, 200ml frisca, 3 portocale decojite feliate, 2 kiwi, un ciorchine struguri fara samburi, o sticluta (25ml) Itsy-Bitsy cu piersici si biscuiti de la Prigat - pentru insiropat si o jumatate tableta ciocolata neagra topita pentru scris si decor.
Cum am procedat: am preparat mai intai crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am batut frisca si am curatat si taiat fructele (portocalele, kiwii si strugurii).
Am turnat intr-un bol sucul, apoi am inceput sa montez tortuletul. Am taiat la un capat piscoturile si am inceput sa formez cu ele (neinsiropate) marginile tortului, asa cum se vede in imagine. Apoi am asezat un strat de piscoturi insiropate la baza tortului, am asezat deasupra un strat de crema, apoi bucati de fructe, iarasi piscoturi insiropate si iarasi crema. Am ornat apoi cu frisca si fructe suprafata tortului asa cum se vede in imagine, am topit ciocolata la bain marie, apoi am scris urarea, iar cu restul de ciocolata am mai decorat putin marginile tortului.

Tare incantata a fost soacra-mea, iar gustul tortului a fost delicios. Pacat ca nu am apucat sa pozez si sectiune, pentru ca am uitat sa iau aparatul cu mine.

3 comentarii:

  1. Foarte fain tortul! :D la multi ani soacrei, se vede ca o apreciezi mult! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte delicios...la multi ani pentru soacra ta---

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Multumesc, Diamond! Ei, da, o apreciez pentru ca este o femeie la locul ei, ceea ce le doresc tuturor soacrelor din lume :)

    @ Multumesc, Michelle! Da, a fost intradevar delicios :)

    RăspundețiȘtergere