10 ianuarie 2012

Piept de rata afumat cu ciocolata si portocale

Vineri, 6 ianuarie, am primit pe mail de la Roxana Diba invitatia de a participa la un concurs culinar organizat de Electrolux avand drept premiu o excursie la Milano si posibilitatea de a lua masa intr-unul dintre cele mai speciale restaurante din lume: Cube by Electrolux. Cerinta organizatorilor este prepararea unei retete originale si creative, in spiritul restaurantului Cube. Dar care este spiritul restaurantului Cube despre care abia acum am aflat?
Iata ce am descoperit dupa cateva sapaturi internaute.

Atat aparatura Electrolux cat si preparatele prezentate in restaurantele Cube te fac sa te simti in mileniul trei.
Filosofia Electrolux-Cube se bazeaza pe simplitate, eleganta, rafinament functional, estetic si culinar. Gatitul nu trebuie sa fie o corvoada, iar mancarea nu trebuie sa-ti umple burta. Placeri fine si delicate te pot insoti atat atunci cand prepari mancarea cat si atunci cand o consumi. In acest spirit am pregatit pentru aceasta provocare reteta mea. Sper sa va pot transmite si voua putin din starea de spirit pe care am dobandit-o la randu-mi.

Ingrediente: o bucata piept de rata afumat (de curte, afumata artizanal), sos de ciocolata bio, o portocala bio, putin fistic macinat grosier.

 Restul este inspiratie :) provocata de filosofia Electrolux-Cube.

48 de comentarii:

  1. Cat de rafinata e prezentarea si preparatul! Multa bafta Dana ! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Anto :) Bafta si tie! Puuup!

    RăspundețiȘtergere
  3. rafinat e cuvintul cheie aici!bafta!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat, elegant si rafinat.
    Dar pune linkul pentru like. Bafta, pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa prezentare ai facut ! succes! am primit si eu invitatie,dar n-am vazut-o la timp,iar cand a venit reminder-ul de pe 6,era deja prea tarziu.Concluzia este ca iti tin pumnii !

    RăspundețiȘtergere
  6. WAW cum arata o prezentare perfecta, un preparat perfect, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Sara!
    Asa-i, ma duc sa-l pun. Desi in cateva zile voi schimba template-ul blogului cu totul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Pansy! Si mie tot pe 6 mi-a venit invitatia. De asta m-am bazat mai mult pe designul farfuriei :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Rafinat si elegant. Nu cunosc restaurantul, dar iti doresc sa ajungi acolo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoasa prezentarea , un meniu elegant si rafinat ! Succes !

    RăspundețiȘtergere
  11. Fin si rafinat!Bafta la concurs.Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata senzational! Prezentare de exceptie, ca de obicei1 Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos frumos frumos! De execeptie! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Meritati sa castigati! Prezentarea este de nota 10! Ca sa nu zic de 20! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Elegant! Ca la carte! Mergeti la Milano si aratati-le cum se face! ;) Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  16. Francezii ar fi invidioasi! Mult succes, Dana! Meriti sa castigi!

    RăspundețiȘtergere
  17. Va multumesc tuturor pentru sustinere!

    Sper sa castig ca sa va povestesc cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  18. our duck is just beautiful.This is my first visit to your blog, so I took some time to browse through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte elegant, rafinat, cum ne-ai obisnuit de fapt! :)
    Si nu ma indoiesc ca este foarte gusots. Iti tin pumnii, multa bafta! :)
    Am dat like si pe FB!

    RăspundețiȘtergere
  20. Rafinat este cuvantul de ordine! Felicitari si sper sa castigi, Dana! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  21. ma tot uit pe farfuria ta...Cata geometrie si simt estetic! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc, multumesc tuturor pentru apreciere si pentru sustinere!

    RăspundețiȘtergere
  23. http://www.archcook.com/2011/11/una-nuova-sfida-contest-cottura-al.html

    contest!!! sei invitata!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Felicitari pentru asa o prezentare! Elegant si rafinat! Mult succes iti doresc draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  25. Frumoasa prezentare!!
    Multa multa bafta Dana!!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  26. Superba prezentare, bafta multa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Gracias Archcook!

    @ Multumesc Iulia, Lory, Dana! Va pupic cu drag pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  28. Bafta multa, desi sunt sigura ca vei pleca in excursie...:-)

    RăspundețiȘtergere
  29. Arata delicios...fin, rafinat.. O reteta pentru gusturi cu adevarat speciale. Un punct in plus, peste nota 10, pentru aranjament si decor. Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Intersant! Foarte posh!
    Da' nu as da inapoi nici de la o rata pe varza!
    Bafta si shopping placut la Milano!

    RăspundețiȘtergere
  31. Minunata prezentarea si rafinat preparatul ! Bafta multa !
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Ce prezentare de profesionist si ce reteta pe masura. mi-ar placea tare mult daca ai participa la Dulce Romanie (http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html ) luna aceasta am ales citrice si detoxifiere.

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte frumoasa prezentarea!Cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  34. Cat de rafinata e prezentarea si preparatul! elegant si rafinat

    RăspundețiȘtergere
  35. Wow ce prezentare , foarte tare , ceva inedit !

    RăspundețiȘtergere
  36. O primavara frumoasa si plina de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  37. Felicitari atat pentru preparat cat si pentru prezentare!!!!!Bafta:X

    RăspundețiȘtergere
  38. Ador combinatiile de sarat/condimentat si dulce. Multumesc frumos pentru reteta. O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere