14 septembrie 2008

Placinta-strudel cu dovleac

Avem nevoie de:

Pentru foi: 15 linguri de apa minerala sau sifon (150 ml), 15 linguri de faina cu varf (425 g), 7 linguri de ulei
Pentru umplutura: 1 kg dovleac, 8-10 linguri de zahar, 1 ligurita scortisoara, 1 plic zahar vanilinat, ulei si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare:

Am facut o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca înca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
Am lasat-o sa se odihneasca pana am ras dovleacul.

Am ras dovleacul pe partea cu gauri mari si l-am amestecat intr-un castron cu zaharul si scortisoara.
Am tapetat masa de lucru cu faina si am impartit coca in doua parti egale. Am intins prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Am pus pe ea jumatate din umplutura de dovleac si am rulat cu grija, apoi am inchis-o la capete.
Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu hartie cerata. Am intins a doua foaie urmand acelasi procedeu.
Le-am pus in tava, le-am uns cu un galbenus de ou batut cu putin lapte si le-am lasat cam 30-45 de minute.

Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat. Se taie dupa ce s-a racit.

4 comentarii:

  1. Ce bine arata, e placinta mea preferata....

    RăspundețiȘtergere
  2. Si a mea si o fac mereu cu mare placere...

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Dana, imi place ffff mult blogul tau!!! Atat de mult incat ti-am oferit doua premii pe blogul meu. Felicitari pt blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Ina, esti foarte draguta, multumesc mult pentru apreciere si pentru premii. Ma bucur tare ca-ti place blogul meu. Si blogul tau are foarte multe lucruri interesante si eu trec deseori pe la tine.

    RăspundețiȘtergere