22 octombrie 2008
Salata de fructe
Meniul pentru Party cu fitze s-a incheiat cu o salata de fructe.
Ce am folosit:
un borcan compot de piersici
o cutie compot de ananas
o cutie coctail de fructe tropicale
o cutie compot de caise
4 fructe kiwi
3 portocale
2 banane
100ml Martini alb
500ml frisca lichida
15 cirese confiate
Cum am procedat:
Am deschis conservele si am separat fructel de sirop, pastrandu-le pe fiecare in boluri diferite.
Am pregatit o solutie gelatinoasa din sirop de fructe cu 2 pliculete de gelatina de la dr. Oetker astfel: am pus gelatina intr-un bol si am adaugat 3 linguri de sirop de la fructele din compot.
Am pus intr-un vas sirop - o cana de 250ml - si l-am incalzit. Apoi am adaugat cateva linguri din siropul cald in bolul cu gelatina diluand-o usor apoi am rastrunat-o in vasul mare amestecand continuu la foc moale.
Am luat vasul de pe foc inainte sa dea in clocot si am racit continutul punand vasul intr-un alt vas cu cuburi de gheata si amestecand continuu pana s-a racit.
Am curatat fructele crude, kiwi, portocale si banane, si le-am pus feliate in boluri diferite, apoi am turnat cate putin sirop gelatinos peste ele ca sa le pastreze aspectul proaspat.
Am pregatit apoi bolurile pentru servit si am asezat felii si cubulete de fructe in ele in asa fel incat sa fie din toate fructele. Nu le-am taiat foarte mici ca sa nu se terciuiasca. Am pus apoi cate o lingurita de Martini alb. Am lasat in fiecare bol cca 5ml de la buza liber, pentru frisca si decorul final.
Am batut apoi frisca si am spritat peste fructele din toate bolurile, apoi am decorat dupa inspiratie. Aici m-a ajutat si sotul meu :).
Am reusit sa pozez doua boluri pe care le-am pastrat in frigider special pentru voi, ca sa vedeti ce faine au iesit.
Sper sa va placa!
Pozele sunt din revista, nu-i asa?
RăspundețiȘtergereDa, Anonimule, sunt din revista "Clipe dulci si parfumate" pe care cu onoare o conduc si o editez :)
RăspundețiȘtergerepoze minunate si un blog plin de minunatii , bravOOO!!!!
RăspundețiȘtergere