21 octombrie 2008

Supa crema de broccoli

Avem nevoie de:
1-2 inflorescente de broccoli - cca 400g
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 telina mica
o lingura unt sau ulei
sare, piper
2 linguri faina


Cum am preparat:
Am curatat ceapa si am taiat-o in patru, apoi am inmuiat-o putin intr-o lingura de unt.
Am pus la fiert legumele: broccoli, morcovul, telina si ceapa inmuiata in 1,5 litri apa in care am pus si putina sare.
Dupa ce au fiert legumele, le-am separat de zeama (pe care am pastrat-o) si le-am mixat. Am mai pastrat cateva inflorescente de broccoli ca sa le pun la sfarsit in farfurii sa dea bine.
Am dizolvat faina in putina apa rece apoi am amestecat-o in zeama in care au fiert legumele, am adaugat apoi legumele mixate si le-am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
Am servit-o fierbinte, cu crutoane si o lingura de smantana.

Se poate consuma si rece!

Aici am dedicat o sedinta foto superbelor inflorescente ale binefacatoarei legume...


2 comentarii:

  1. Danuta, crezi ca supica asta delicioasa ar putea iesi si cu brocoli la punga? Ma refer la pachetelele acelea care au sau mazare sau legume mexicane, stii? Era o curiozitate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra, eu nu am facut niciodata cu brocoli congelat, dar nu vad de ce n-ar iesi bine.
    Sigur ca gustul de la cele proaspete si cele congelate difera, ca si la celelalte legume, dar cu putina smantanica se poate imbunatati.

    RăspundețiȘtergere