Avem nevoie de:
1-2 inflorescente de broccoli - cca 400g
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 telina mica
o lingura unt sau ulei
sare, piper
2 linguri faina
Cum am preparat:
Am curatat ceapa si am taiat-o in patru, apoi am inmuiat-o putin intr-o lingura de unt.
Am pus la fiert legumele: broccoli, morcovul, telina si ceapa inmuiata in 1,5 litri apa in care am pus si putina sare.
Dupa ce au fiert legumele, le-am separat de zeama (pe care am pastrat-o) si le-am mixat. Am mai pastrat cateva inflorescente de broccoli ca sa le pun la sfarsit in farfurii sa dea bine.
Am dizolvat faina in putina apa rece apoi am amestecat-o in zeama in care au fiert legumele, am adaugat apoi legumele mixate si le-am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
Am servit-o fierbinte, cu crutoane si o lingura de smantana.
Se poate consuma si rece!
Aici am dedicat o sedinta foto superbelor inflorescente ale binefacatoarei legume...
Danuta, crezi ca supica asta delicioasa ar putea iesi si cu brocoli la punga? Ma refer la pachetelele acelea care au sau mazare sau legume mexicane, stii? Era o curiozitate...
RăspundețiȘtergereAlexandra, eu nu am facut niciodata cu brocoli congelat, dar nu vad de ce n-ar iesi bine.
RăspundețiȘtergereSigur ca gustul de la cele proaspete si cele congelate difera, ca si la celelalte legume, dar cu putina smantanica se poate imbunatati.