21 noiembrie 2008

Salata Happy family


Aceasta salata este inventata de sotul meu si o consumam cu regularitate, pentru ca este pe cat de simpla pe atat de gustoasa si de aspectuoasa.


Ce ne trebuie:
Un borcan sfecla in otet si o conserva (borcan) boabe de porumb dulce.
Pentru sfecla noi folosim marca Olympia pentru ca sfecla este taiata frumos, cubulete, iar gustul este impecabil.
Pentru boabele de porumb dulce folosim marca Bonduelle la borcan, pentru ca prin sticla se vede daca boabele arata bine.

Cum procedam:
Scurgem separat sfecla de zeama si separat boabele de porumb.
Punem intr-un bol mai intai o frunza de salata verde, ca decor, pe o latura a bolului, apoi asezam frumos cubulete de sfecla rosie (scurse bine de zeama) si deasupra boabe de porumb dulce.
Incercam sa nu le amesecam inainte de servire ca sa nu se inroseasca boabele de porumb.
Cand le consumam, le luam cu furculita impreuna.


Desi comestibila si potrivita la prepararea altor salate, frunza de salata verde are aici doar rol de decor.
Acestui amestec de sfecla acrisoara si porumb dulce nu-i mai trebuie nimic, deoarece gustul este desavarsit. Noi nu-i mai adaugam nici macar sare.

Aceasta salata se poate consuma ca atare, ori ca salata alaturi de preparate din carne.
Este foarte potrivita la fripturi, rulade, chiftele etc.

4 comentarii:

  1. Dana foarte buna trebuie sa fie salata asta, musai sa o incerc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, salatele tale sunt tare apetisante, iar pozele sunt exceptionale. Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Amalia,
    chiar iti recomand sa incerci salata asta, pentru ca te asigur ca o vei repeta foarte des, deoarece este excelenta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita, Iulia, si de apreciere :)
    Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere