02 aprilie 2009

Cranberry muffins - Briose cu merisoare


V-am povestit acum cateva zile ca am primit un pachetel cu ingrediente e savuroase de la organizatoarele concursului Christmas funny cuppy "Ti gato rigolo de Noel".
Si pentru ca am amanat prea mult folosirea lor, m-am gandit sa prepar astazi ceva dulce din aceste ingrediente savuroase.

Dedic aceste briose-muffins-cupcakes organizatoarelor concursului, membrilor juriului si tuturor iubitoarelor de frumos si gustos culinar!

Iata ce am folosit pentru 12 buc.:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
200g unt la temperatura camerei
o lingurita si jumatate praf de copt
1/2 cana merisoare uscate
1 lingurita brandy/whiskey
2 pliculete zahar vanilinat
o lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare

Cum am procedat:
Am pus mai intai merisoarele la inmuiat intr-un bol cu apa fiarta impreuna cu o lingurita de St.Remi Napoleon brandy (puteti folosi orice fel de brandy sau whiskey).

Am mixat untul cu zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa iar zaharul s-a topit complet, apoi am adaugat cate un ou, incorporandu-l usor, pana la ultimul.

Am adaugat apoi faina, praful de copt dizolvat cu o lingura de zeama de lamaie si am incorporat-o amestecand usor cu o lingura.

Am adaugat apoi vanilia si coaja de lamaie, apoi merisoarele scurse si uscate pe un servet de hartie.

Am pus aluatul cu lingura in cupele de hartie pentru briose, umplandu-le doar pe jumatate si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Intre timp am pregatit pentru ornare, la bain marie, o glazura caramel din picaturile primite (vezi foto) si una de ciocolata neagra dintr-o tableta de ciocolata razuita.

Brioselor glazurate cu caramel le-am adaugat si fundite din caise uscate feliate.


Si iata cum arata "mandretele" de briose, muffins, cupcakes... coafate in blonde si brune.


Si aici o sectiune, ca sa vedeti merisoarele:


Au iesit foaaarte gustoase, aromate si pufoase! Daca nu ma credeti, incercati si voi reteta:)

11 comentarii:

  1. La cum arata cred ca au fost delicioase!!!
    Felicitari si pentru premiu....pozele tale sunt minunate...toata admiratia mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Lory, au fost foooarte bune.
    Multumesc de vizita si de vorbele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sectiunea e mortala, moaama ce-mi ploua in gura.
    Eu nu am merisoare dar zic ca le pot inlocui cu altceva, nu-mi vine acum in minte. Multam!
    Si, nu in ultimul rand, felicitatiuni pentru premiu! Il meriti!
    Te pup mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah, da? Inseamna ca m-am razbunat pentru placintoasa ta :):) ca si eu mereu fac balta cand trec pe la tine :)
    Gabitza draga, merisoarele sunt ceva intre macese, coarne, cirese, visine, pe-acolo.
    Sunt dulci-acrisoare, deci ca sa atenueze dulceata brioselor cred ca ar merge ceva acrisor.
    Insa, la urma urmei, merg si cu stafide ametite in baie de coniac si zeama de lamaie.
    M-am pornit cu ideile, ca am multe, timp nu prea am sa le aplic :(
    Pup si spor la trebi!

    RăspundețiȘtergere
  5. La mine pe blog ai cateva premii care abia asteapta sa fie ridicate. Multi pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Welcome, Mary!Thanks!

    @ Wau, Sorina, ce surprizaaaa!
    Multumesc mult ca te-ai gandit la mine. Pupici multi si eu! Acu' ma duc sa le ridic!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumoase sunt, Dana, felicitari! Blogul tau e o sarbatoare pentru ochi! Am lansat un concurs culinar pe care il gazduiesc pe blogul meu, viziteaza-ma daca vrei sa participi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow! The dough looks so soft and yummy! I'll translate and copy the recipe!

    RăspundețiȘtergere