20 iulie 2009
Mini-rasturnici cu visine
Inca nu am timp pentru gatit, dar tot mai fur cate putin ca sa fac ceva dulce si rapid, asa ca iata ce am mai produs:
Pentru patru portii avem nevoie de:
2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura ulei, 1 pliculet zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 300g visine proaspete sau congelate.
Cum se procedeaza:
Se spala visinele si li se scot samburii, ori se decongeleaza cele congelate.
Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu uleiul iar albusurile se bat spuma tare mai intai cu putina sare, apoi se adauga si zaharul si se continua baterea pana se intareste spuma. Se adauga galbenusurile, faina si aromele.
Se ung formele cu putin unt, se aseaza un strat de visine fara samburi, se presara putin zahar si apoi se adauga aluatul.
Se introduc formele in cuptorul preincalzit si se lasa in cuptor cca 10-15 minute. Se verifica cu scobitoarea. Se scot apoi din cuptor, se dezlipesc usor marginile cu varful unui cutit, apoi se rastoarna brusc in farfuriutele pregatite.
Se pot orna cu zahar pudra sau frisca, dar noi le-am consumat asa, simple.
What a wonderful way to use cherries!
RăspundețiȘtergereDana, ce-mi place minirasfatul tau.. Mmmm imi ploua-n gura :P
RăspundețiȘtergereOare cum ar fi daca ai pune niste scortisoara la visine?
RăspundețiȘtergere