28 august 2009

Gugelhopf ciocolatos cu banane

V-am spus zilele trecute ca am achizitionat cateva forme noi :)
Iata acum prima experienta cu una dintre acestea, respectiv cea pentru guguluf, precum si primul experiment al retetei cunoscuta si sub numele de Chocolate banana bread.

Ingrediente:
365g faina
6 linguri cacao
300g zahar
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
3 oua
180g unt moale
2 pliculete zahar vanilinat
3 banane pasate
100g ciocolata razuita sau chipsuri

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas urmatoarele ingrediente: faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si vanilia. In alt vas se amesteca (mixeaza) bananele pasate cu oualele, untul si vanilia.
Se omogenizeaza cele doua amestecuri, usor, cu o lingura de lemn apoi se adauga si ciocolata razuita sau chipsurile.

Se rastoarna compozitia in forma unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit.

Se coace la foc potrivit cca 45 de minute. Dupa 30 de minute se face testul cu scobitoarea si daca iese curata se opreste focul si se scoate vasul din cuptor.

Se lasa sa se raceasca apoi se face o glazura din: 10 linguri zahar pudra, 4 linguri cacao si putina apa turnata treptat pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna glazura peste guguluful rasturnat. Eu am adaugat si cateva cirese confiate si putina ciocolata alba topita cu care am lasat niste dare din pacate nu prea aspectuoase...

Ce pot sa va spun este ca are un gust minunat, rafinat si parfumat.

8 comentarii:

  1. A beautiful shaped cake! Don't you love a new pan!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te admir pentru ce faci!
    Felicitari!
    Te invit la o clipa de poezie adevarata. O zi frumoasa si plina de binecuvantare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun!

    Demult visez la o forma de asta de guguluf. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. o felie si la iasi, please!ador combinatia,forma am,oare ce mai astept?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Thanks Barbara! I love it already!

    @ Multumesc Elena. Am dat curs invitatiei si sunt impresionata :) O zi excelenta iti doresc si eu!

    @ Si eu mi-am dorit-o, Miha, si mai am cateva retete pentru ea pe care abia astept sa le testez.

    @ Sigur ca da, Alison, o felie e pentru tine! Prajiturica e tare buna, iar forma i se potriveste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca fac rost de forma exeut si eu aceasta reteta spectaculoasa. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poti sa coci prajitura si si in altfel de forma, Ghiocel.
    Reteta preluata de mine era intr-o forma obisnuita de chec, dar poti sa o faci si in forma de tort sau tava, numai ca trebuie sa o tii in cuptor proportional cu grosimea compozitiei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana arata superb si fiindca tocmai am primit cadou o forma din asta de guguluf am sa fac si eu!am o singura intrebare: ce fel de ciocolata alba ai folosit? eu nu reusesc sa gasesc un buna, se ingalbenesc mereu dupa ce ele topesc!poate ma sfatuiesti si pe mine! mersi.

    RăspundețiȘtergere