28 noiembrie 2009

Supa de rosii "inimi insangerate"

Aceasta este a doua reteta din Meniul meu de Halloween intitulat O cina cu extraterestri, alaturi de Oua umplute "de groaza" si Cupcakes "Friendly aliens".

Iata ce am folosit:

pentru supa: o ceapa, 2 morcovi, un pastarnac, o bucata telina, 1l suc de rosii, 2-3 linguri ulei, o lingurita Secretul Gustului, patrunjel verde;
pentru galuste: 3 oua, 50g gris, 50g faina, 50g cascaval ras, 50g unt moale, sare, piper.

Si cum se procedeaza:

Se curata zarzavatul si se taie dupa preferinta. Se pune zarzavatul la fiert, cu putina sare, intr-o oala cu 3l apa:


Intre timp se prepara galustile imperiale, astfel: se bat oualele cu cascavalul ras; se incorporeaza untul moale; se adauga grisul amestecat in prealabil cu faina, sarea si piperul; se aseaza compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt (compozitia trebuie sa nu depaseasca grosimea de 1 cm) si se coace 12-15 minute la 200 grade C:

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca, apoi se decupeaza in formele dorite:

Se adauga sucul de rosii la supa si se lasa sa dea un clocot:

se adauga galustele si se mai fierbe supa inca 5 minute:

se adauga patrunjelul verde tocat si gata:

Supa este delicioasa, iar gustul galustilor imperiale o innobileaza!

3 comentarii: