08 iulie 2010

Orez basmati in amestec cu orez salbatic, cu arahide


Acest orez l-am folosit ca garnitura la Pieptul de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii, dar poate fi la fel de bine si simplu, o mancarica deosebit de gustoasa si satioasa.

Ingrediente:

o cana orez basmati in amestec cu orez salbatic, doua cani apa, 3 linguri ulei de arahide, eu am folosit de susan, 10-15 fire de chivas taiate in bastonase de cca 5 mm lungime, o mana de arahide prajite nesarate (eu am folosit sarate si a iesit excelent), sare dupa gust (daca folositi arahide sarate, gustati inainte de a mai adauga sare).

Mod de preparare:

Se spala bine orezul intr-o sita deasa, sub jet de apa. Se prajesc putin arahidele in uleiul de arahide/susan, se adauga orezul spalat si se mai prajesc 5 minute impreuna, se toarna apoi cele doua cani de apa infierbantata in prealabil, se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie, apoi se adauga chivasul taiat, se acopera vasul si se lasa la focul cel mai mic cca 16-20 de minute. Se stinge apoi focul si se mai lasa acoperit cateva minute, dupa care se poate servi.

Daca il serviti simplu, puteti adauga peste el, in farfurie, si putin sos se soia.

Pofta bunicica si o zi excelenta va doresc!

10 comentarii:

  1. o,ce bunatate de orez ,intr-o prezentare de 5*,dana,iar mi-ai mingiiat retina cu un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce combinatie reusita..........deosebit de bun trebuie sa fie.
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca-ti place, Alison :) Mie imi place la nebunie preparat asa, cu arahide. Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, combinatia asta este deosebita. Trebuie s-o incerci, Maria.
    O zi frumoasa si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Orez bun si sanatos, dar si estetic !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc pentru apreciere dar tu esti un AS in bucatarie si m-am inspirat din retetele tale. Timpul ma omoara dar cand voi fi mai libera incep sa iau la puricat retetele tale

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este, CT, orezu-i bun si sanatos, iar pentru estetic, iti multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Placerea este a mea, Susu, ca si eu am cotrobait prin bucataria ta... si o voi mai face :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, da unde ai stat ascunsa pina acum? Am si eu aceasta pasiune a bucataritului; cred ca imi dau seama cind retetele sint cu adevarat gustoase sau cind sint asa si asa. Rasfoind blogul tau, de care am dat din intimplare, cautind "reteta turnul babel" te-am descoperit se am ramas fascinata. Multumesc pentru toate retetele pe care le-ai postat si deasemenea, si pentru imagini. Nu stiu daca iti dai seamna, dar noi, cu ajutorul tau, ii facem fericiti pe cei din jurul nostru. Imi vine in minte un citat al sf. apostol Pavel: "unul seamana (adica tu), altul uda (adica noi, cei care incercam aceste retete), iar altii culeg roadele (adica familia si prietenii nostri). Iti multumesc ca esti asa de buna si impartasesti cu noi experienta ta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta e o reteta pur si simplu fenomenala ador cum gatesti esti o bucatareasa minunata draga mea.

    RăspundețiȘtergere