Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

eXTReMe Tracker

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

08 iulie 2010

Piept de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii

Aceasta friptura este delicioasa, aromata si rafinata. Carnea iese frageda, putin zemoasa, iar sosul un deliciu. Am servit-o cu garnitura de orez basmati in ameste cu orez salbatic, cu arahide.

Ingrediente pentru 6 portii:

6 fileuri piept de curcan (ca pentru snitele), 450g smantana, 3 linguri lapte, 100g gorgonzola, o lingura ulei de masline, o lingura unt, 10 fire chivas (puteti inlocui cu o ceapa verde), sare dupa gust, o lingura faina, 150g coacaze rosii

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan in 6 fileuri, se spala si se usuca in prosop de hartie, se bat putin, ca pentru snitele, intre doua folii alimentare, se condimenteaza cu sare si piper.

Se ia o tigaie neaderenta, se pune la incins uleiul de masline, apoi se adauga untul si se perpelesc bine fileurile pe ambele parti. Carnea trebuie sa fie patrunsa, fara a prinde crusta. Dupa ce s-au prajit, se scot si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas in tigaie se inabuse chivasul taiat in bastonase de cca 5 mm, se adauga apoi faina si se amesteca iute, apoi se stinge cu putin lapte, se adauga smantana si jumatate din cantitatea de gorgonzola sfaramata cu degetele si se ia de pe foc.

Dupa ce s-a racorit putin sosul, se adauga restul de gorgonzola sfaramata si boabele de coacaze rosii. Aveti grija sa nu ramana coditele!

Cand se serveste, se aseaza in farfurie carnea fripta, iar deasupra sosul si garnitura preferata. Eu am servit-o cu garnitura de orez basmati cu arahide.

Pentru garnitura aveti nevoie de:

Ingrediente:
o cana orez basmati in amestec cu orez salbatic, doua cani apa, 3 linguri ulei de arahide, eu am folosit de susan, 10-15 fire de chivas taiate in bastonase de cca 5 mm lungime, o mana de arahide prajite nesarate (eu am folosit sarate si a iesit excelent), sare dupa gust (daca folositi arahide sarate, gustati inainte de a mai adauga sare).

Mod de preparare:
Se spala bine orezul intr-o sita deasa, sub jet de apa. Se prajesc putin arahidele in uleiul de arahide/susan, se adauga orezul spalat si se mai prajesc 5 minute impreuna, se toarna apoi cele doua cani de apa infierbantata in prealabil, se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie, apoi se adauga chivasul taiat, se acopera vasul si se lasa la focul cel mai mic cca 16-20 de minute. Se stinge apoi focul si se mai lasa acoperit cateva minute, dupa care se poate servi.



10 comentarii:

Goldielocks spunea...

doamne,ce bine arata!!!

Liana10 spunea...

Un regal in farfurie! Ne rasfeti, Dana ;-)

Cami spunea...

Ador Gorgonzola, daca nu ar avea asa de multe calorii...Dupa cum arata cred ca as papa 10 farfurii. O zi buna, Cami

giovanna spunea...

waw cat de bine arata..... neaparat trebuie incercat.

Dana2dor spunea...

@ Ma bucur ca-ti place cum arata, Goldielocks :)dar sa stii ca si gustul e pe masura :)

@ Chiar e foarte potrivita friptura asta, daca vrei sa rasfeti pe cineva :):)

@ Nu-mi spune, Cami, ca si eu as manca intr-una Gorgonzola :) iar friptura asta chiar nu-ti dai seama cand ai terminat-o din farfurie :):)

@ Chiar trebuie s-o incerci, Giovanna, pentru ca este o experienta gustativa deosebita.

Sara & Miki spunea...

Super prezentarea... felicitari.

Dana2dor spunea...

Multumesc, Sara :)

Mariana spunea...

Vai de mine:foarte gustos si deosebit de apetisant!
O săptămână frumoasa!

Dana2dor spunea...

Multumesc, Mariana :)
Si tie o saptamana excelenta iti doresc!!

nicu spunea...

vai de mine arata bestial. imi aminteste de macarea din Orient Express. as renunta si la turneul meu de la pariuri sportive live pentru un piept de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase