Ingrediente:
250 g paste (penne), cca 300g ciuperci, o lingura praf de hribi uscati*, o lingura unt, o lingura ulei vegetal, sare, piper, cimbrisor.
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga o lingura rasa de sare si o lingura de ulei vegetal. Se aduce apa la temperatura de fierbere, apoi se adauga pastele si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj (va uitati la timp, intrucat fiecare produs are un timp diferit de fierbere). Dupa ce a expirat timpul, stingeti ochiul aragazului, rasturnanti pastele intr-o sita si scurgeti apa.
Separat, intr-o craticioara, topiti untul, apoi adaugati ciupercile feliate, amestecati putin ca sa se imbrace toate in sosul de unt, acoperiti cu capacul si lasati la foc mic pana ce scade zeama lasata de ciuperci. Dupa ce a scazut apa, adaugati pudra de hribi*, sarea, piperul si putin cimbrisor si mai lasati pe foc cca 5-10 minute sa se omogenizeze aromele, apoi rasturnati pastele peste ciuperci. Amestecati usor, apoi serviti.
Pentru decor e bine sa pastrati cateva ciupercute intregi si o crenguta de cimbrisor.
* Am gasit la Mega Image / Real pungi cu hribi uscati si mi-a venit ideea sa-i macin si sa-i pastrez in borcanele pentru aromatizarea sosurilor. Hribii au o aroma puternica si un gust deosebit.
Va doresc tuturor o seara placuta si o noapte linistita!
Delicioase aceste paste, si eu le fac des. Ale dumneavoastra arata nemaipomenit! O seara buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Naina! Mai important este ca sunt taaaare gustoase :) O seara frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereArata de-ti vine sa spui..."acum vin la masa" :)))
RăspundețiȘtergereHai, repede, repede, ca se termina, Miha :):)
RăspundețiȘtergeredintre toate felurile felurite de paste, cred ca astea cu ciuperci imi plac cel mai mult. savoarea e inconfundabila!
RăspundețiȘtergereador pastele,ale tale au o aroma tare imbietoare!in copilarie,hribii erau la ordinea zilei,de ce oare au disparut intre timp?acasa cresteau si pe sub tufele de trandafiri...
RăspundețiȘtergereAsa e Zazuza, si mie imi plac cel mai mult!
RăspundețiȘtergereDa, Alison, eu una nu am gasit decat hribi uscati, dar tare mi-ar placea sa gasesc si proaspeti.
RăspundețiȘtergeream mancat asa ceva aici http://tartiflette.ro si sunt delicioase
RăspundețiȘtergereSuperba reteta Dana.
RăspundețiȘtergereCu hribi uscati poti sa faci o ciorba delicioasa.
Asa este, Marta, sunt delicioase :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Lia! N-am facut pana acum, dar voi incerca o ciorba cu hribi. Imi plac mai mult supele crema cu ciuperci. Le fac destul de des dar niciodata nu apuca sa fie fotografiate :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Delicios!
RăspundețiȘtergere