![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4xrRKzeqemu8ajjmLBfZGJlbvOrvrok9AUpWSRi5kQpEv1Mf2tKPuxc0DmJbfCOpmM17lZuIvgpKUymLtTJ11EKq_M7YCmWN6fpLWXLtpVtm0IkgZuA4WxVx2pflx4V11GoNj_tlUpBkD/s280/dana2dor201204_cosulete-cioco-bezea_01_640w+copy.jpg)
Mi-a fost destul de greu sa incadrez aceste dulcegarii intr-o categorie. Le-as putea numi tarte, pentru ca au o baza de aluat si o umplutura. Le-as putea numi si fursecuri, pentru ca sunt mici si crocante. Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc de minune langa o ceasca cu ceai, ori cafea, ori ciocolata... sau ce vreti voi.
Reteta am gasit-o aici. Multumesc Dimitrana! Am facut insa o mica modificare: in loc de migdale am folosit nuci.
Ce va trebuie:
Pentru aluat: 250g faina, 125g unt moale, 100g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 ou.
Pentru umplutura: 2 albusuri, 2 linguri zahar, 100g nuci macinate (Dimitrana a folosit migdale macinate), un pumn de butoane de ciocolata si un pumn de alune de padure (scuze, dar nu le-am cantarit).
Cum procedati:
Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugati apoi oul si mixati in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina cu cacao (cernute) si amestecati (cu o lingura/paleta/degetele) pana se omogenizeaza. Formati o minge din aluatul rezultat pe care o inveliti in folie alimentara si o bagati la frigider pentru minimum 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Inainte sa treceti la decuparea aluatului, pregatiti bezeaua astfel:
Bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare, adaugati zaharul pudra si mixati in continuare pana ce compozitia devine compacta si face varfuri lucioase. Adaugati apoi nuca (ori migdalele) macinata, amestecand usor, cu o lingura ori paleta de silicon, de jos in sus pentru o incorporare completa.
Dupa minimum 2 ore, scoateti aluatul din frigider. Daca este prea tare, il mai lasati cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindeti intre doua folii alimentare. Decupati aluatul cu o forma de floare. Floricelele rezultate le asezati intr-o tava de minitarte sau minimuffins, cat mai centrat, apasand usor in mijloc ca sa se formeze cosuletul. Adaugati in fiecare cosulet cateva butoane de ciocolata, apoi bezeaua cu nuca/migdale, iar la urma adaugati cate o aluna de padure in varful fiecarei floricele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cca 15-20 de minute.
Dupa ce le-ati copt, le scoateti si le asezati pe un gratar ca sa se raceasca .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBYu3wG7mol7fQweD35KpFEslB8cUkg8Hx2DEBTkxo0DLBR2pcYnLvPXa7jpFrt6Zrni69FoqIXj7_4EbJoO_wnaq6U1NgeeSMGOUA3U-dawd3HVIsEbBFvFJQhm1opTSVDUsl2INkapmF/s280/dana2dor201204_cosulete-cioco-bezea_02_640w+copy.jpg)
Sunt delicioase!
Va doresc tuturor pofta buna si mult spor!
Superbe! Imi plac tare mult cescutele de ceai! Pup!
RăspundețiȘtergereMeega!:)Nu stiu care-i semnul de la drooling,ca p'ala l-as fi folosit! Mada.
RăspundețiȘtergereCat de delicate sunt ,si ce frumos "mice en place" le-ai facut !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Andreea! Si mie :)
RăspundețiȘtergerePup si eu!
Multumesc Mada :)))
RăspundețiȘtergereSunt delicioase pe cat sunt de delicate, Lia! Multumesc de apreciere :)
RăspundețiȘtergereMultumesc de invitatie, Grasu64, dar am incheiat contract de exclusivitate cu Bilancia si nu pot promova produse ale unor marci concurente pana la finalizarea contractului.
RăspundețiȘtergereArata extraordinar si sunt convinsa ca sunt si foarte gustoase. M-am hotarat sa le fac si eu zilele astea.
RăspundețiȘtergereAi putea sa-mi spui, te rog, cate ti-au iesit dintr-o portie? Multumesc mult, Iulia
Sunt delicioase, draga Iulia. Ai sa vezi si tu! Mi-au iesit 24 buc. si am folosit tavita de mini-muffins. Pup si spor!
RăspundețiȘtergereArata totul atat de delicios incat imi vine sa fur una direct din poza de pe monitor, dar mai visez pana ajung acasa si ma apuc de facut :D
RăspundețiȘtergereSa le faci, Mirabela,sa vezi ce bune sunt. Astept impresii :) Pup si o zi frumoasa si spornica!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Felicitari!
RăspundețiȘtergereArata demential!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa si eleganta prezentarea!
RăspundețiȘtergereServiciul de ceai imi place tare mult.
O seara frumoasa va doresc:-)
Wow ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereSunt minunate!
RăspundețiȘtergereEstupenda receta me gusta,abrazos y abrazos...ímbrátisari
RăspundețiȘtergereMi-a promis sotia mea scumpa ca duminica dimineata la cafea voi avea si eu parte de aceste cosulete minunate. Multumim!
RăspundețiȘtergerevai, ce prezentare superba!
RăspundețiȘtergereDana, draga mea, iti doresc un 2013 plin de realizari, fericire si multa sanatate!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta pe ele ... acum dorm in picioare, dar maine sigur mi le prepar :D
RăspundețiȘtergereLa multi ani si-un an cit mai bun !
RăspundețiȘtergereSper ca esti bine, Danuta ! Te asteptam cu retete noi ! Pupici !
@ Multumesc de urari, Laura draga! Un an 2013 cu multe suprize placute, sanatate si vise implinite iti doresc si eu din toata inima.Te pup si te imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si tie, Danielutza scumpa! Un an minunat iti doresc si eu, tie, printesei tale si tuturor celor dragi tie!
RăspundețiȘtergereSunt bine, dar m-am mutat in casa noua si inca nu am terminat cu amenajarea. M-au prins sarbatorile printre cutii nedesfacute, asa nu am avut timp sa ma ocup de blog, dar voi reveni in forta cat de curand :)cu retete gustoase si frumoase.
Te sarut si te imbratisez cu drag!
Sa incepi asa o zi este ceva extraordinar, multa multa bucurie :)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta, acum o sun pe prietena mea si probabil o sa gatim maine.
RăspundețiȘtergere