11 august 2008

Brotacei din rosii umplute cu salata de vinete.

Pentru zile cu musafiri sau pentru incantarea copiilor, salata de vinete prinde viata si se transforma intr-o ceata de brotacei veseli ce se racoresc sub un palmier din frunze de ceapa verde pe o insula de verdeata din frunze de salata creata.

Modul de preparare pentru salata il gasiti aici.


Iata cum am realizat ansamblul:
Pe o farfurie sau platou, in functie de cati brotacei dorim sa preparam, am asezat frumos foile de salata.
Am ales rosiile sanatoase si cat mai frumoase, le-am spalat bine si le-am sters cu un servetel de hartie.

Am taiat partial un capac, la o distanta de 2/3 din inaltimea rosiei, pe partea opusa coditei, suficient de mare ca sa se poata scoate cu o lingurita miezul rosiei si am umplut rosia cu salata de vinete.

Am asezat apoi rosiile umplute pe farfuria/platoul pregatit.

Dupa ce am asezat toti brotaceii, am pus intr-un cornet cu orificiul subtire putina branza Danish blue (se poate folosi orice branza cremoasa sau unt) si am spritat, formand ochii. Am asezat deasupra cate o boaba de piper.
Intre brotacei, am asezat o ceapa verde in forma de palmier.



6 comentarii: