17 august 2008

Piept de pui Shanghai


Aceste aperitive le poti prepara pentru un party, pentru micul dejun sau pentru o seara in familie.

Ai nevoie de
: 1 piept de pui (bine crescut), dezosat si dezpielitat, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, ulei.
Cum se prepara:
Se spala bine pieptul de pui, se taie cubulete, se aseaza cubuletele intr-un bol, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se face un aluat ca pentru clatite dar mai gros, din oua batute si faina. Se trec cubuletele prin aluat si se prajesc in uleiul incins.
Se scot cu spumiera si se aseaza pe hartie absorbanta.
Eu obisnuiesc sa rastorn aluatul de oua peste cubuletele de pui si le amesec bine.
Iau apoi cubuletele de piept de pui din aluat, bucata cu bucata si le introduc pe rand in uleiul incins pana se umple tigaia.
Folosesc o tigaie mai mare si le prajesc pe toate in doua serii.

Le-am asezat pe un platou impreuna cu Bulgarasi de cascaval si le-am servit la un party, dar se pot servi si cu garnitura de cartofi, orez, legume sau paste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu