25 noiembrie 2008

Arici din aluat de paine


Am gasit mai demult pe net asemenea aricei, am salvat imaginile dar nu am salvat si adresa, asa ca daca cineva ii recunoaste, rog sa ma contacteze ca sa mentionez sursa.

Eu i-am pregatit din aluat de paine alba, preparat conform retetei de aici.

Modelarea o voi prezenta ulterior, intrucat aveam mainile infainate si nu am putut sa fac si poze.
Dar promit sa repet experienta foarte curand, cand va fi si sotul meu acasa, ca sa faca el pozele in timp ce modelez aluatul.

Iata ariceii mei copti, tocmai scosi din cuptor:


Aici o imagine frontala:


Au iesit foarte nostimi, dar si gustosi :).
Ne-a fost cam mila sa-i sacrificam, insa pana la urma i-am papat si ultimul "tepisor".

Post Scriptum:

Etapele intermediare si descrierea tehnicilor de modelare le gasiti aici.

15 comentarii:

  1. vai dana sunt minunati aricii.sa pui cand ai timp si pasii ca sa inteleg cum i-ai facut. sunt sigura matei va fi foarte incantat de ei.

    o zi minunata,ne pregatim de sanius,la noi ningeeeeeee!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. un adevarat talent culinar. si imaginatie. felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Mihaela, sigur voi posta si pasii cat de curand :)

    Distractie placuta la sanius!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun venit, Dan, la mine pe blog si multumesc de apreciere!

    Ti-am facut si eu o vizita scurta pe blog :)si voi sapa mai adanc cat de curand...

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbi !!!!! Nici nu-ti vine sa-i mananci. Un adevarat talent, felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Dana pentru ariceii tai perfecti si dragalasi!!! :)
    Si eu am vrut sa ii fac lui Bogdi,
    de ziua lui, ceva asemanator...numai ca n-am mai ajuns...
    Acum, insa, vazand cat de frumosi sint ai tai, parca ma bate gandul sa ii testez :))

    Esti geniala, asta-i clar! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc de de vizita si de comment Ginette, asa este, nici noua nu ne venea sa-i mancam :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc de vizita si felicitari, Laura.

    Sper ca in week-end sa am timp sa mai fac o serie, ca sa postez si pasii.

    Asta ca sa va dau de lucru voua, mamicilor, si pentru bucuria copilasilor vostri :)

    Va imbratisez si va pup :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mutrite au!
    Tare dragalasi.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Deia, asa-i sa sunt dragalasi?!
    Si nu sunt greu de facut, am sa explic in week-end cum se fac.

    RăspundețiȘtergere
  11. Poti sa pui te rog si tehnica de pregatire a aricilor? Va fi ziua fetitei mele si as vrea sa le fac asa ceva. Copiii vor fi incantati.
    Astept cu nerabdare raspunsul. In loc de drojdia umeda pot folosi si uscata? Cata?

    Mersi mult. Catalina

    RăspundețiȘtergere
  12. Sigur ca da, Catalina, oricum am ramas datoare cititorilor, pentru ca promisesem de mult, dar ma bucur ca-i vei face ziua fetitei tale.
    Ii voi reface in week-end. Sper ca nu e ziua fetitei mai devreme?

    RăspundețiȘtergere
  13. Este sambata viitoare dar as vrea sa fac o incercare pana atunci. Am masina de facut paine asa ca aluatul il voi face la ea.Eu il fac cu drojdie uscata. Daca reteta este cu drojdie umeda sa-mi spui te rog si cum procedezi, o dizolvi inainte?
    Mersi mult de tot
    Esti minunata si foarte priceputa. Pentru ziua Dariei, am luat mai multe retete de la tine. Sper ca nu te superi ca esti sursa mea de inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Catalina,
    Ma bucur tare ca aplici retetele mele si te rog sa nu eziti sa ma intrebi daca iti este ceva neclar.
    Am mai facut aluat similar si cu drojdie uscata si a iesit OK.
    Drojdia uscata se pune deasupra fainii, nedizolvata.
    Trebuie insa sa ai grija sa nu atinga ingredientele lichide de sub faina.
    In week-end vreau sa incerc o metoda noua, cu maiaua preparata separat si introdusa in masina de paine. Iti voi spune cum a iesit:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru Catalina si toti cititorii interesati un anunt important: Ariceii cu etapele intermediare au fost realizati si postati din nou!

    RăspundețiȘtergere