Si pentru ca se apropie Sarbatorile Craciunului si Anului Nou, m-am gandit ca ar fi bine sa postez cateva retete speciale, ca sa aveti suficient timp pentru a va organiza meniul.
Iata una dintre retetele pentru lichiorul de oua, bautura specifica sarbatorilor de iarna.
Ai nevoie de:
20 oua, 170g zahar, 1 pac. zahar vanilinat, 500ml rom alb, 3 linguri lapte condensat, 50g ciocolata amaruie, 2 lingurite cafea ness.
Cum se pregateste:
Se separa albusurile de galbenusuri. Doua albusuri se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga in compozitie romul, putin cate putin (se opresc 3 linguri de rom) si laptele condensat.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna apoi aceasta compozitie peste galbenusurile batute si se omogenizeaza din nou. Se imparte compozitia in doua.
O parte ramane in aceasta forma de lichior de oua simplu iar cealalta parte este folosita pentru lichiorul de oua cu ciocolata.
Pentru lichiorul de oua cu ciocolata se procedeaza astfel:
Se topeste ciocolata pe bain-marie.
Se freaca ness-ul cu doua linguri apa si se adauga ciocolata topita.
Se toarna in compozitie cele 3 linguri de rom pastrate si se amesteca bine, apoi se incorporeaza in lichiorul de oua pastrat si se amesteca pana se omogenizeaza complet.
Pentru ca sa se raceasca rapid si sa se pastreze compozitia omogena, va puteti ajuta de un vas cu cuburi de gheata in care plasati vasul cu compozitia de lichior amestecand continuu.
Lichiorul de oua astfel preparat se poate pastra, la rece, timp de 6-8 saptamani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu