Pentru ca multe din mancarurile de post sunt mai putin gustoase, m-am gandit ca o reteta de maioneza vegetala v-ar prinde bine.
Iata reteta:
Ai nevoie de:
100g soia granule, 3 linguri zeama de lamaie, 2-3 catei de usturoi, 50ml ulei, sare.
Cum procedezi:
Pui soia la inmuiat de seara, iar dimineata o treci printr-un jet de apa rece. O scurgi intr-o strecuratoare, apoi o treci prin masina de tocat sau o mixezi in blender.
Adaugi 100 ml apa si omogenizezi.
Pui pasta obtinuta intr-o tigaie de teflon si o fierbi pe foc moale timp de 15 minute amestecand continuu.
O lasi apoi sa se raceasca si o mixezi cu usturoiul zdrobit si zeama de lamaie. Incorporezi treptat uleiul si adaugi sare dupa gust.
Maioneza se poate pastra inchisa ermetic la frigider 2-3 zile si se foloseste la prepararea diferitelor salate de post.
De multa vreme caut o reteta de maioneza de post.Multumesc si voi face un comentariu dupa ce o voi verifica. Demetra
RăspundețiȘtergereCu placere Demetra, sper sa-ti placa :)
RăspundețiȘtergere