01 decembrie 2008
Gauffre cu crema de vanilie, frisca si sos de ciocolata
Ingrediente folosite:
Pentru gauffre: 5 oua, 100g unt moale, 2 linguri miere, 4 linguri zahar, 10 linguri faina si 3 linguri amidon, 2 plicuri zahar vanilinat, o lingurita coaja de lamaie, 4 linguri lapte, 1/2 pliculet praf de copt.
Au iesit 7 foi din care am umplut doua tortulete a cate 3 foi fiecare, iar o foaie a fost "sacrificata" pentru degustare :)
Pentru crema:
2 plicuri crema pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker si 500ml lapte rece.
Pentru decor:
o cutiuta de 200ml smantana dulce lichida, un pliculet intaritor de frisca, un pliculet zahar vanilinat, o lingurita zeama de lamaie, toping de ciocolata.
Cum am procedat:
Am amestecat cu mixerul toate ingredientele pentru gauffre si am lasat la frigider cca.30 min, apoi le-am copt in masina de gauffre.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic.
Am batut smantana cu intaritorul de frisca, am adaugat zaharul vanilinat si zeama de lamaie.
Apoi am umplut foile astfel: am pus o foaie de gauffre, apoi am pus o parte de crema pe care am nivelat-o, am pus deasupra a doua foaie de gauffre, iarasi crema si iarasi o foaie de gauffre.
Am ornat cu frisca si cu toping de ciocolata, asa cum se vede in imagine.
Copiii mei s-au lins pe degete de bun ce-a fost :)
dana, ce minunatii faci tu cu waffele astea!
RăspundețiȘtergerefelicitari pentru prezentare,imi faci pofta cu pozele tale!
o saptamana minunata iti doresc.
Buna Miha, imi plac la nebunie pentru ca sunt un dulce usor de facut si care iti ofera multe posibilitati de diversificare...
RăspundețiȘtergereO saptamana excelenta iti doresc si eu, tie si fluturasului tau :)
Te cred ca si-au lins copiii degetele..si eu o faceam! :D
RăspundețiȘtergereArata..perfect!