01 decembrie 2008

Salata festiva de pui


Ingrediente folosite:
un piept de pui, o telina, un morcov, doi cartofi medii, doua fire ceapa verde, 2 castraveciori acri;

pentru decor am folosit: o jumatate ardei gras rosu si o jumatate ardei gras galben, 2 castraveciori acri,

Pentru maioneza am folosit: doua oua, o lingura mustar, zeama de lamaie, ulei de masline, sare dupa gust.


Cum am preparat:
am spalat si am fiert pieptul de pui, l-am scos din supa si l-am lasat sa se raceasca.
Am fiert separat cartofii, morcovul si telina si le-am lasat si pe ele sa se racoreasca.

Separat, am preparat maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, am adaugat doua linguri de mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare.

Am taiat cubulete pieptul de pui fiert si legumele, le-am pus intr-un bol, apoi am adaugat maioneza si am omogenizat.
Am asezat salata pe platou si am decorat-o, asa cum se vede in imagini.


Stelutele le-am decupat din ardei gras rosu si galben, cu forme speciale pentru patiserie.

5 comentarii:

  1. Arata foarte delicios ;)Spor la gatit cat mai multe papici bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita si urari, Mamichan, si mai poftim pe la noi, pentru ca pregatim multe surprize placute pentru Sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine te-am gasit!
    Eu sunt pornita pe dulciuri, dar la blog-ul tau am lesinat de pofta pe la aspicuri.
    Mai vin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit, Leoflori si te mai astept pe la mine :)
    Si eu am lesinat la unul dintre torturile tale, asa ca suntem chit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac retetele tale. Si le si faci sa arate delicios prin felul in care le ornezi.
    Ai un blog foarte dragut.
    Te astept si eu sa pasesti pragul bucatariei mele ;)

    RăspundețiȘtergere