01 septembrie 2009
Aperitiv Gandacei din rosii umplute cu crema de branza
Iata un aperitiv dragalas potrivit meselor festive si nu numai.
.... Daca vreti sa va inveseliti iubitul, pregatiti-i acest aperitiv la micul dejun sau la cina.
Dar nici copilasilor nu le va fi indiferenta aceasta gustare. Cu siguranta le va starni pofta de mancare :)...
Nu va trebuie decat:
cateva rosii, branzica de care preferati (eu am folosit un amestec de urda si branza dulce de vaci), putintica ceapa tocata (alba sau verde daca aveti), cateva fire de marar pe care le tocati, sare, piper, boia sau ce alte mirodenii preferati. Pentru ochisori am folosit cuisoare, iar pentru cornite frunzulite de rozmarin.
Iata cum se procedeaza:
Rosioarele se taie transversal pana la jumatate la capatul opus coditei, apoi se taie un capac orizontal dinspre codita pana la taietura transversala.
Se scoate cu grija miezul rosioarelor atat din baza cat si din capac. Capacul se taie in doua pe lungime.
Se umplu apoi rosioarele cu branzica frecata, se aseaza capacul ca in imagine, se infig cuisoarele in pozitia ochisorilor si frunzulitele de rozmarin in pozitia cornitelor.
Se aseaza frumos rosioarele/gandacei pe frunze de salata asezate pe un platou si se decoreaza pe aripioare cu picouri de branza.
Simplu si dragalase, nu-i asa? Spor la treaba si pofta bunicica va doresc :)
.... si inca o imagine de grup...
Vai, Dana, cat de draguti sunt gandaceii! Tare frumusei!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!
RăspundețiȘtergereFoarte haioase rosioarele tale! :)
RăspundețiȘtergerepe placul copiilor :)
RăspundețiȘtergereSunt foarte simpatici. Merita fiecare cate un premiu. Le ofer cu drag.
RăspundețiȘtergere@ Multumesc Iuliaaa! Si tie o saptamana excelenta!!!
RăspundețiȘtergere@ Hello, Niko! Multumesc de vizita!
@ Sunt haioase si gustoase, Miha! Le-am vazut intr-o revista, dar acolo rosiile erau rotunde. Eu aveam in frigider doar rosii lunguiete si nu stiam cum vor iesi... dar sunt nostime si asa...
@ ... dar si pe placul copiilor mai mari, Diviana :)
@ Multam Didona :) Acu' fug sa le ridic :) Pup!!!
Foarte haiosi gandaceii!!
RăspundețiȘtergereMi-ar fi mila sa-i mananc :))
O seara faina Dana!
...mmmm, dar sunt si gustosi, Andreea! :) O seara excelenta si tie!
RăspundețiȘtergereSuperhaiosi! :D Sunt toata un zambet dupa pozele tale!
RăspundețiȘtergereWhat a clever idea - adorable!
RăspundețiȘtergerece ingenios! e si pacat sa-i papi... poza de grup e cea mai tare! te pup!
RăspundețiȘtergere@ Draga Nik26, ma bucur tare ca ti-au provocat asemenea reactie :)
RăspundețiȘtergere@ Thanks Barbara! Kiss!
@ Ei, Flori, chiar au fost devorati :)dar se "reproduc" repede si usor :)
Pup si eu si o zi excelenta!
Daca aveau bulinutele negre...erau buburuze.
RăspundețiȘtergereReusit aspectul! Nota 10
Da, Evelina, poti sa le faci buline negre din masline, piper sau cuisoare, dar numai pentru aspect, pentru ca daca vrei sa-i si mananci nu stiu daca ar merge :)
RăspundețiȘtergerefoarte fain arata gindaceii super tare
RăspundețiȘtergerefoarte dragute buburuzle tale......felicitari!
RăspundețiȘtergereBuna.
RăspundețiȘtergereDe cind am descoperit blogul tau ramin mereu uimita de produsele demne de un maestru bucatar francez.
Sper ca pe viitor va fi ok in privinta cererii privind acordul de a descarca diferite retete cu poze.
Am consultat carti de bucate, retete de la prietene, rude, net, dar niciodata n-am dat peste un blog atit de complex, cu retete exceptionale, retete exact pe gustul meu.
Am avut o perioada lunga de timp in care gateam de placere.
Am luat o pauza, iar de ceva vreme m-am reapucat din nou.
Ptr tot ceea ce faci felicitari!
Esti fantastica! Cred ca nu am vazut in viata mea atata creativitate pusa toata pe un site!
RăspundețiȘtergereMa mir ca nu te-au furat astia cu restaurantele de lux... inca.
BRAVO TIE DOAMNA!