15 septembrie 2009

Diplomat cu portocale si afine - la pahar


Din seria deserturilor care se prepara rapid si se consuma si mai rapid face parte si acest delicios si fatos diplomat cu portocale si afine preparat cu ce-am gasit prin frigider.


Iata ce am folosit pentru doua portii:
4 buc. piscoturi, doua portocale, un pliculet Crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker, 200ml lapte rece, 50ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 10-15 afine, 3 patratele ciocolata cu zmeura.

si iata cum am procedat:
Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am mixat frisca.
Am pregatit fructele astfel: dintr-o portocala am stors sucul, iar pe alta am decojit-o, am scos feliile, le-am curatat de pielita alba, apoi le-am taiat cubulete; am spalat si am uscat cu un prosop de hartie afinele.

Montare:
am pregatit paharele si am frant cate un piscot asezand bucatele in interiorul lor pe care le-am stropit cu sucul de la o portocala; am asezat peste ele cateva cubulete de portocala, apoi putina crema, apoi iarasi cateva bucati de piscoturi insiropate cu suc de portocala si deasupra frisca; apoi am decorat cu bobite de afine, ciocolata cu zmeura razuita si un patratel de ciocolata infipt in frisca, asa cum se vede in imagine:


si o imagine in care se vad straturile:



Delicioase !!!

3 comentarii:

  1. Yummy!
    Totul e la superlativ,si retetele si prezentarea!
    XXX

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu cum reusesti, dar mi se face o pofta de cate ori vad retetele tale...chiar daca sunt plina pana la gat...ai talent si la gatit si la decorat si la pozat. extraordinara prezentatie

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Multumesc Carmen!
    XXX

    @ Ha-ha, Ana-Maria! Si sotul meu spune la fel :):)

    RăspundețiȘtergere