18 septembrie 2009

Ghiveci de vara


Alaturi de ciorbita de curcan am mai preparat si acest ghiveci minunat din legume proaspete si congelate.
Iata ce am folosit:
2 cepe, 3 catei de usturoi, 3 ardei grasi divers colorati, o vanata, doi dovlecei, o punga de legume congelate cu mazare si porumb, o punga de legume congelate cu conopida, brocoli si morcovi, 6 rosii mari, 4 linguri ulei, sare si piper dupa gust, o legatura de patrunjel verde.

Si cum am procedat:
Am spalat si curatat legumele proaspete, apoi le-am tocat pe fiecare in parte si le-am lasat sa astepte in boluri.

Am pus o cratita de 4 litri pe foc cu 4 linguri ulei in care am inmuiat mai intai ceapa, apoi am adaugat ardeii grasi taiati fideluta, apoi legumele congelate. Am pus capacul, am lasat focul f. mic si am lasat legumele la inabusit pentru 15-20 minute, timp in care legumele congelate au lasat apa.

Intre timp am oparit rosiile ca sa le pot desprinde mai bine pielita, le-am tocat si le-am lasat sa astepte la rand :)

Dupa 20 de minute am adaugat si vinata si dovleceii, cubulete, am mai adaugat o cescuta cu apa si putina sare si am lasat din nou la foc mic vreo 15 minute, cand am verificat daca toate legumele au fiert suficient. Rosiile le-am adaugat abia dupa ce am constatat ca toate legumele erau suficient de moi. Apoi am gustat, am mai adaugat putina sare, piperul si patrunjelul tocat.

Si gata ghiveciul!

Pentru cine il prefera mai scazut, poate sa-l mai treaca si prin cuptor cca 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu