05 aprilie 2011

Preparate traditionale de Paste

O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale.
Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.

Si ca sa va fie mai usor sa va inspirati, am adunat aici cateva dintre retetele mele potrivite pentru masa traditionala de Paste.

Salata din creier de miel si de vitel


Salata din piept de curcan cu legume


Drob din maruntaie de miel

 Sarmalute in foi de stevie


Cozonaci superpufosi cu diverse umpluturi

 Cozonac Rosenkrantz


Cozonac trandafiri cu branza si stafide


Pasca cu ciocolata


Figurine din aluat de cozonac



Pascute individuale - reteta traditionala

In continuare, cateva retete primavaratice :)

Aperitiv Gandacei din rosii umplute cu crema de branza

Aperitiv Brotacei din rosii umplute cu salata de vinete


Tarta cu capsuni Gandacel de primavara


Briose Flori de primavara

 Sa aveti o primavara insorita si mult spor!