05 aprilie 2011

Preparate traditionale de Paste

O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale.
Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.

Si ca sa va fie mai usor sa va inspirati, am adunat aici cateva dintre retetele mele potrivite pentru masa traditionala de Paste.

Salata din creier de miel si de vitel


Salata din piept de curcan cu legume


Drob din maruntaie de miel

 Sarmalute in foi de stevie


Cozonaci superpufosi cu diverse umpluturi

 Cozonac Rosenkrantz


Cozonac trandafiri cu branza si stafide


Pasca cu ciocolata


Figurine din aluat de cozonac



Pascute individuale - reteta traditionala

In continuare, cateva retete primavaratice :)

Aperitiv Gandacei din rosii umplute cu crema de branza

Aperitiv Brotacei din rosii umplute cu salata de vinete


Tarta cu capsuni Gandacel de primavara


Briose Flori de primavara

 Sa aveti o primavara insorita si mult spor!

16 comentarii:

  1. o selectie foarte utila ! singura reteta care mie personal ,ardeleanca fiind,nu e pe gustul meu :pasca cu ciocolata .si asta pentru ca noi mancam pasca cu oua si sunca, ridichi, ceapa verde de paste.chiar daca pasca e dulce,cum e de obicei.o mancam si cu friptura de miel.adica mancam pasca pe post de paine,chiar daca e dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant ce ai spus, nu stiam. Anul asta voi incerca si eu sa asociez pasca cu celelalte preparate de Paste. Bineinteles pasca traditionala :)
    Pasca cu ciocolata a iesit si ea foarte buna, dar este altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pofta mi-ai facut de drob.
    O colectie foarte impresionanta din punct de vedere gastronomic ai reusit sa aduni.
    Felicitari si sa imi trimiti si mie un pic din fiecare :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Incepand de luni nu mai mananc nimic! Vin pregatita...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua.Doriti un schimb de link cu siteul www.retetenet.com ? Daca da astept mesajul dvs la adresa de email retetenet@yahoo.com .

    Titlul siteului meu: Retete culinare
    Adresa url: http://www.retetenet.com

    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  6. dana,draga,un niste premii de Paste,e drept caraghioase,te asteapta sa le ridici!
    mMancatul Pascai de Pasti la noi e ca si cum ai manaca snitele vieneze cu dulceata,sos de mere cu carne rasol,etc.Sunt convinsa ca obiceiul e austraic.Mie personal imi place foarte mult.Dar nu toata lumea agreeaza aceasta combinatie

    RăspundețiȘtergere
  7. acuma dupa ce am zis toate astea,mi-am amintit ca am vazut niste retete fratuzesti de friptura cu ciocolata.asa ca e de testat si asta.marturisescca nu am avut curajul s-o fac,sa nu arunce familia dupa maine cu farfuriile.adica pazeam farfuriile.hi,hhi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarbatori fericite cu pace in suflet si in casa,cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere
  9. Paste fericit alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  10. Un Paste fericit alaturi de cei dragi! " HRISTOS A INVIAT"

    RăspundețiȘtergere
  11. Paste fericit cu sanatate, pace si lumina, alaturi de cei dragi, iar iepurasul sa va aduca multe, multe daruri !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate preparatele sunt de inalta clasa, felicitari! Mereu ti-am apreciat talentul si inspiratia. Sarbatori Sfinte fericite!
    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hristos a inviat!
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aici pregatiri,nu gluma!Superb totul ce ai pregatit pentru masa de Paste,iar fotografiile spun totul!
    Un weekend minunat! xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari, totul arata perfect!

    RăspundețiȘtergere