13 decembrie 2008
Icre afumate
Aceasta reteta este conceputa de mine si va asigur ca este delicioasa, intrucat de fiecare data cand o prepar nu rezista pana a doua zi in frigider, pentru ca toate celelalte mancaruri gatite raman pe locul doi.
Iata si reteta:
Avem nevoie de: 100g icre (eu am avut de stiuca), cateva felii de paine inmuiata in apa rece (eu am pus 4 felii), 250ml ulei, 1 lingura suc de lamaie, 100g peste afumat (de data asta eu am folosit macrou).
Cum procedam:
Batem icrele cu putin ulei, pana incep sa se sparga. Adaugam apoi cate putina paine inmuiata in apa rece si stoarsa, apoi iarasi ulei si iarasi putina paine, batand icrele incontinuu.
Dupa ce am terminat de omogenizat painea si uleiul, adaugam pestele afumat ales bine de oase si faramitat cu mana, omnogenizam compozitia si adaugam o lingura cu zeama de lamaie. Apoi omogenizam din nou.
Salata de icre rezultata are un gust demential, iar lamaia si painea o fac mult mai usoara.
Daca doriti, pentru un mic dejun cu fitze, puteti aseza salata pe niste stelute coapte din aluat fraged, asa ca in reteta Aperitiv Stelutele Spiridusilor.
Etichete:
aperitive festive,
gustari,
salata de icre
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Multumesc Dana de vizita si felicitari, la fel si eu tie urez felicitari pentru stelutele f.f. frumoase si gustoase plus tot ce mai faci. Viva Spiridusii!!! hahaha
Nina
Nu mai pot de poftaaa!!Arata delicios.Si pe dasupra mai sunt si foarte dragut decortae.Felicitari
Buna Nina si multumesc si eu... si spiridusii :)
Bine-ai venit pe la mine, Gargarita! Si multumesc pentru felicitari!
Sunt intradevar grozave icrele preparate asa :)
Sa le incerci si tu, ca n-o sa-ti para rau...
Draga Dana de cate ori vizitez blogul tau raman cu o poftaaaa!!!Esti o bucatareasa desavarsita..!!!
Te pupic!!! :))
Multumesc Alexandra, si eu te pupic si iti urez spor la gatit pentru sarbatori :)
Trimiteți un comentariu