Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

21 octombrie 2008

Tort exotic



Tortul face parte din Meniul Party cu fitze si a reprezentat surpriza serii.

Pentru realizarea tortului m-am lasat inspirata de Tortul exotic cu crema de iaurt din Secretele bucatariei nr.2/2007, Tortul de ananas cu blat crocant de cornflakes din Secretele bucatariei nr.3/2007 si Tortul corocant cu piersici al Gabrielei.

Ce am folosit eu pentru blat:
200g ciocolata Schogetten tiramisu
200g cornflakes
150g unt
150g alune de padure tocate

Cum am preparat blatul:
Am zdrobit 200g cornflakes si apoi alunele de padure, am topit ciocolata impreuna cu untul si am amestecat apoi toate aceste ingrediente.
Am pregatit forma de blat astfel: am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu hartie cerata, apoi am rasturnat compozitia de blat si am tasat-o cat am putut de bine. Am bagat forma in frigider ca sa se intareasca.

Ce am folosit eu pentru crema
500ml iaurt simplu, pentru ca nu am gasit cu piersici sau cu ananas,
4 linguri jeleu de piersici
3 linguri zahar
un borcan de 700g compot de piersici
o cutie de 650g de ananas
500ml frisca lichida
4 pliculete gelatina alba de la dr. Oetker

Cum am preparat crema
Am separat fructele de siropul din conservele de compot de piersici si ananas si am pastrat atat fructele cat si siropul in vase diferite.
Am inmuiat gelatina in putina apa rece, intre timp am incalzit putin siropul de piersici, am diluat gelatina cu cateva linguri de sirop cald, apoi am turnat-o peste restul de sirop si am amestecat pe foc moale pana ce s-a legat uniform compozitia. Am luat vasul de pe foc si l-am asezat intr-un alt vas cu apa si cuburi de gheata, amestecand continuu pana s-a racit.
Am turnat iaurtul intr-un vas, apoi am adaugat cele 4 linguri de jeleu de piersici si 3 linguri de zahar.
Inainte sa introduc siropul gelatinos de piersici in compozitie, am inmuiat in el o felie de portocala pe care am pregatit-o pentru decorul final, apoi am turnat siropul usurel, pana s-a integrat.
Felia de portocala am pastrat-o intr-un vasulet acoperit ca sa nu se usuce.

Am bagat apoi crema la frigider pentru doua ore.
Am batut intre timp frisca, iar dupa doua ore am adaugat-o in compozitia de iaurt ingloband-o cu grija.

Am scos forma de tort din frigider, am asezat un strat de crema peste blat, apoi felii de piersici si bucatele de ananas si apoi inca un strat de crema.

Apoi am pregatit glazura.

Pentru glazura am folosit:
2 pliculete gelatina rosie de la dr. Oetker si o cescuta de cafea cu sirop de ananas.

Cum am preparat glazura:
Am inmuiat gelatina intr-un bol cu doua linguri de sirop de ananas, iar restul siropului l-am pus la incalzit.
Cand s-a incalzit putin, am diluat gelatina cu putin sirop cald, apoi am integrat-o in restul de sirop si am mai lasat-o putin la foc slab amestecand continuu.
Cand s-a legat am luat-o de pe foc si am continuat sa amestec punand vasul in alt vas cu apa si cuburi de gheata, pana s-a racit complet, apoi am rasturnat-o deasupra tortului si l-am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi am pregatit decorul.

Pentru decor am folosit:

500ml frisca lichida
o felie de portocala
12 praline de cocos
o lingura fulgi de cocos
10 sticsuri nesarate
50g ciocolata

Cum am realizat decorul:
Am batut frisca si am conturat mai intai o insula in centrul tortului pe care am asezat o felie de portocala, apoi am distribuit pralinele de cocos pe suprafata tortului, una intreaga, una sparta in doua, asa cum am vazut intr-o fotografie din Secretele bucatariei. Am presarat putini fulgi de cocos si am format centura de frisca pe laterala tortului.

Am topit apoi ciocolata si am glazurat sticsurile, rotindu-le usor in ciocolata. Le-am lasat un capat neglazurat pentru a putea fi apucate cu mana. Le-am asezat pe o bucata de hartie de copt si le-am bagat la frigider sa se intareasca.

Dupa ce s-a intarit ciocolata pe ele, le-am repartizat pe tort, asa cum se vede in imagine.

Am reusit cu greu sa ascund o felie de tort in frigider, pentru fotografie, asa ca va pot arata si o sectiune.

6 comentarii:

Anastasia spunea...

ACEST TORT MI-A LUAT GRAIUL CAND L-AM VAZUT LA CONCURS CE FRUMOS E NICI NU INTELEG CUM AI PUTUT LUA UN NOUA, DACA SINCER!

Simona spunea...

Buna Dana in acest moment fac tortul tau superb, crema este la frigider, numai ca am avut o mica problema, poate din cauza cantitatii siropului de piersici, desi am amestecat continuu siropul gelatinos mi s-a intarit in momentul cand l-am pus in iaurt si s-au inchegat mici bucatele de gelatina. Ce am gresit? :(:(

Dana2dor spunea...

Simona, draga mea, siropul gelatinos trebuia sa aiba o temperatura foarte apropiata cu cea a iaurtului si atunci s-ar fi combinat perfect.
Daca siropul era inca fierbinte (sau prea cald in comparatie cu iaurtul) si iaurtul rece atunci coagularea s-a produs prea brusc si de aceea s-au format cocoloase.
Sfat: poti mixa crema ca s-o repari si pe urma sa o dai din nou la rece.
Succes!

Simona spunea...

Va multumesc pentru promtitudine, acum 15 minute am scos crema de la frigider si toata crema era intarita, alta solutie nu vazusesem decat sa o mixez si sa o adaug peste frisca acum tortul este la frigider. Sincer sper sa fie bun este prima mea ”comanda” de tort. :(
Cred ca am lasat cam mult sa se raceasca compozitia gelatinoasa

raluca spunea...

Buna doamna!Imi spuneti va rog aprox ce diametru avea tava?

Dana2dor spunea...

Cca 24 cm, Raluca. Era in forma de inima. Acum am inlocuit-o cu alta mai mica, asa ca iti spun din ce mi-aduc aminte.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase