Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

06 martie 2011

Trufe de ciocolata cu aroma de portocale si coniac

O noua serie de bomboane, de data asta trufe de ciocolata. Pur si simplu ador textura lor onctuoasa cu aroma de coaja de portocale si coniac.

Ingrediente pentru 25-30 buc. in functie de marime:

300g ciocolata neagra, 200ml frisca lichida, 100g unt, 2 linguri coniac de buna calitate, coaja confiata de portocale, 3 linguri pudra de cacao pentru final.

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata cat mai marunt si se aseaza intr-un castron. Se infierbanta frisca lichida (se ia de pe foc inainte de a atinge punctul de fierbere) si se rastoarnna peste ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata, apoi se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza din nou. Se adauga cubulete de coaja de portocala confiata si cele doua linguri de coniac, apoi se introduce compozitia in frigider pentru minimum 4-5 ore. De preferat este sa o lasati de pe o zi pe alta in frigider.

Se scoate apoi compozitia din frigider, se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale care se rostogolesc prin pudra de cacao si se se aseaza in hartiute speciale pentru bomboane. Daca nu aveti hartiute, puteti sa le asezati direct pe o farfurie / bomboniera / platou.

Obs.: daca le preferati mai dulci, puteti sa adaugati incompozitie si doua linguri de zahar pudra.



Va doresc tuturor o seara excelenta!

6 comentarii:

maria elena spunea...

Dana draga, sunt de-a dreptul ademenitoare.

Sorina spunea...

LA MULTI ANI DE 8 MARTIE !

Anisoara spunea...

Draga, Dana te felicit cu sarbatoarea aceasta frumoasa a femeilor. Sa fii inconjurata de dragoste si bunavointa celor dragi sufletului tau. La multi ani.
Trufele arate nemaipomenit.

Dana2dor spunea...

@ Draga Maria, ma bucur tare ca am reusit sa te ademenesc :)

@ La multi ani, Sorina!!!!

@ Multumesc frumos de urari, Anisoara draga! Si eu iti doresc zile senine si pline de iubire!
La multi ani!
Ma bucur tare ca-ti plac trufele :)

Ela G spunea...

Frumos dar cognacul cand se pune?

Dana2dor spunea...

Daca citesti cu atentie modul de preparare, draga Ela G, poti afla :)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase