Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

21 iulie 2011

Varza cu carne de porc si bacon in forme individuale

Pentru ca s-a mai racorit putin, m-am incumetat sa folosesc aragazul si sa prepar aceasta mancarica gustoasa.

Ingrediente:

2 verze potrivite, 500g muschiulet de porc, 250g bacon, 4-5 rosii, o legatura de marar, sare, piper, ardei iute dupa plac.

Mod de preparare:

Se curata verzele de foile exterioare si de cotoare, apoi se taie fideluta si se aseaza intr-un castron unde se freaca cu putina sare pentru a deveni mai suculenta.

Intr-o cratita cu o lingura de ulei se perpeleste putin bacon-ul taiat julien, apoi se adauga muschiuletul taiat felii si se lasa impreuna cateva minute, doar pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Se adauga apoi varza taiata fideluta, se amesteca bine cu carnea si bacon-ul, se acopera si se lasa asa 30-40 de minute. Din cand in cand se mai amesteca cate putin.
Intre timp se curata de pielita rosiile, se taie cubulete si se rastoarna peste varza. Se adauga sare, daca mai trebuie si piper, dupa gust. Daca va place mai picanta, puteti adauga si felii de ardei iute. La urma se adauga si mararul tocat si se omogenizeaza.

Se tapeteaza formele cu unt si pesmet, apoi se umplu cu varza si se introduc in cuptorul preincalzit, pentru cca 20 de minute.

Se serveste in formele individuale in care a fost coapta, alaturi de un pahar cu vin ori cu bere.

O seara excelenta va doresc tuturor!

16 comentarii:

sarah spunea...

noi nu mancam carne de porc dar imi place mult ca ai preparat-o in vase individuale.pupicei si o seara minunata!

aphextwinz spunea...

foarte tare fazul ala din spate, nu ai nominalizat tzuicomicina la optiuni :)

Miha spunea...

Gustoasa mancare si frumos prezentata! ;)

Dana2dor spunea...

Varza merge foarte bine cu afumatura, Sarah, dar cred ca poti sa pui si carne afumata de pasare.

Dana2dor spunea...

Ei, aphextwinz, pe caldura asta, tzuicomicina te doboara repede, de asta n-am nominalizat-o.
Cunoscatorii, insa, au inteles aluzia :)

Dana2dor spunea...

Gustoasa tare, Miha, multumesc :)

catkitchen spunea...

imi place mult varza preparata astfel , chiar am papat si noi saptamana trecuta ;)....
prezentarea e de nota 10 !!!

Iulia spunea...

Mi-e dor de o varza din asta buna! N-am mai mancat de iarna trecuta.
Arata delicios de buna!

doriana spunea...

buna, imi place mult blogul dv.si as vrea sa va rog daca se poate sa puneti follow by email.

Irina spunea...

Mi-ai adus aminte de casa...si ai mei fac o varza buna, buna de tot!

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

pansy spunea...

ce fain arata totul !

Carucioare spunea...

Wow...felicitari

coco spunea...

mi-ai facut pofta !

Betty spunea...

Dana, te invitam cu drag sa ni te alaturi provocarii din luna septembrie de a gati cu pere sau vinete http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011

Mama Nina spunea...

super prezentare, arata delicios..

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase