Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

18 octombrie 2008

Aperitiv "inimioare vesele"


Pentru 10 buc. ai nevoie de:
un pachet aluat fraged pentru pateuri - de fapt, dintr-un pachet de aluat ies intre 20 si 30 de buc.,
in functie de marimea inimioarelor; mie mi-au iesit 24 buc., dintre care 4 buc. au constituit materiale de proba, adica le-am consumat eu si sotul meu, iar 20 buc. le-am lasat oaspetilor...
un ou, o lingura lapte;
200g branza dulce creama (creme fraiche);
o legatura marar sau patrunjel, dupa preferinta;
putina sare, putin piper;
pentru decor: felii subtiri de castravete, icre somon;
fire marar sau patrunjel verde.

Cum am procedat:
Am deschis pachetul cu aluat fraged, am infainat planseta, am intins o foaie si am decupat inimioare cu o forma de patiserie.
Am impartit inimioarele in doua grupe, iar o parte dintre ele le-am decupat in mijloc cu o forma mai mica, tot in forma de inimioara, sau daca nu aveti, puteti folosi si o forma rotunda.
Aveti grija sa ramana o margine de minimum 3mm ca sa nu se rupa scoarta atunci cand le veti umple.
Am separat galbenusul si albusul de la ou, apoi am lipit cu putin albus cate o inimioara perforata peste o inimioara compacta si am uniformizat putin cu un cutit marginile laterale.
Atentie: folositi foarte putin albus la lipit, sa nu iasa in exteriorul formei.
Am pornit cuptorul pentru preincalzire, apoi am pregatit tava cu hartie cerata si am asezat in ea inimioarele.
Am uns marginile superioare ale inimioarelor cu galbenus frecat cu o lingura de lapte si le-am bagat la copt.
Cand s-au rumenit usor, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca complet, apoi le-am introdus la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp am pregatit crema de branza in care am introdus mararul/patrunjelul tocat, putina sare si putin piper.
Am scos inimioarele din frigider, le-am asezat pe un platou apoi am inceput sa le umplu cu crema de branza.
Le-am decorat cu cate un sfert de felie de castravete si o boaba de icre somon.

Mai pregatesc acum un platou cu cateva specialitati, intrucat astept niste oaspeti cu fitze :)
Celelalte minunatii le voi posta maine!

Un comentariu:

kris spunea...

Frumoase inimioarele...si excelenta ideea! Abia astept sa postezi si maine ;-)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase