Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

15 noiembrie 2008

Super tort de post

Daca aveti vreo aniversare in aceasta perioada de post, iata o reteta delicioasa de tort.

Pentru blat, ai nevoie de:
3 pahare gris, 1 pahar faina, 1 pahar zahar, 1 pahar nuci tocate, 2 pahare apa, o jumatate lingurita praf de copt, 30g margarina;

Pentru crema, ai nevoie de:
300g margarina, 50g cacao, 100g zahar, o jumatate pahar apa;

Pentru sirop, ai nevoie de:
100g zahar, 1 pahar apa, 1 fiola esenta de rom;

Pentru glazura ai nevoie de:
2 lingurite rase de margarina moale, 1 lingurita zeama de lamaie, o jumatate lingurita coaja de lamaie rasa, 1 pahar si jumatate zahar pudra.

Cum procedezi:
Pentru blat: amesteci ingredientele in ordinea enumerata si torni compozitia intr-o forma rotunda unsa cu margarina. Coci la foc iute 45 de minute.
Scoti tava, lasi blatul sa se raceasca in ea, il scoti si il tai in 3 felii.

Prepari apoi siropul prin amestecarea pe foc a ingredientelor si, dupa ce s-a topit zaharul, il iei de pe foc si il dai la rece.

Pentru crema:
Prepari pe foc un sirop din 100g zahar si apa si dupa ce s-a topit zaharul pui cacaua. Mai amesteci putin si iei de pe foc. Dupa ce s-a racit compozitia amesteci cu margarina si omogenizezi. Adaugi la urma aromele.

Este momentul sa asamblezi tortul. Pui o felie, insiropezi, asezi un strat de crema, apoi a doua felie, insiropezi si alt strat de crema, a treia felie, insiropezi si tencuiesti blatul cu restul de crema.

Prepari apoi glazura astfel:
Amesteci ingredientele la rece. Ai grija, trebuie sa-ti iasa o glazura subtire si de aceea nu pune tot zaharul o data ci, pe masura ce amesteci. Torni peste tort glazura si lasi sa se coaguleze cateva ore la rece.

Decorezi apoi dupa imaginatie, cu frisca vegetala, fructe, jeleuri, bombonele etc.

Pofta buna!

3 comentarii:

Laura spunea...

Suna extra-delicios!!! :))
...si am sa-l incerc cat de curand!
Mersi fain pentru toate retetele de post pe care le-ai postat acum!
...imi sint foarte de folos! ;)

dana2dor spunea...

Cu mare placere, Laura.
Stiu ca mai toate fetele vor intra in pana de inspiratie mai devreme sau mai tarziu, asa ca am inceput sa selectez din colectie.
Retetele postate le-am probat mai demult dar nu am prestat si poze la ele.
Acum am inceput sa le reeditez, asa ca voi reveni si cu poze pe masura ce le produc:)

ileana spunea...

buna...superba reteta !acum am s-o probez sper sa-mi iasa !multumesc !

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase